Facebook Pixel Λάθος να αναζητά κανείς άλλοθι στο σφάλμα του Στιλ
| 2016-10-17 15:14:00

Λάθος να αναζητά κανείς άλλοθι στο σφάλμα του Στιλ

Λάθος να αναζητά κανείς άλλοθι στο σφάλμα του Στιλ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την ήττα 2-1 του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη και τις ευθύνες, που φέρει ο Αντρέα Στραματσιόνι για την εικόνα, που παρουσίασαν οι «πράσινοι».

Αν η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα χρεωθεί αποκλειστικά και μόνο στον Στιλ, θα είναι τραγικό λάθος. Ανάλογο με αυτό του Άγγλου τερματοφύλακα στο πρώτο γκολ που δέχθηκε!

Διότι τυχερά γκολ μπαίνουν (το παραδέχθηκε και ο Ντε Λούκας) και θα συνεχίσουν να μπαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο η κάθε ομάδα αντιδρά στην τύχη του αντιπάλου της, αλλά και στο σύστημα με το οποίο αυτός έχει αποφασίσει να την αντιμετωπίσει.

Και ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι είχε θέματα να λύσει στο ματς με τον κακό του δαίμονα τα τελευταία χρόνια, την Ξάνθη όπως…

-Η αβάσταχτη μοναξιά του Μπεργκ στην επίθεση (πρώτη τελική του Σουηδού στο 73΄), ο οποίος βρισκόταν διαρκώς ανάμεσα σε Φλίσκα, Λισγάρα και Καμαρά.

-Η δημιουργική περιθωριοποίηση του Λεντέσμα, αρχικά από την επιλογή να βγαίνει ως 3ος στόπερ από πολύ χαμηλά και μετά από την αδιάκοπη πίεση του Βασιλακάκη.

-Η συνολική διαχείριση του αγώνα από τον Ιταλό τεχνικό.

Αυτό αφορά και στην επιλογή του αρχικού σχήματος 4-3-2-1, που από το 46΄ μετατράπηκε σε 4-4-2 με την είσοδο του Λέτο, αλλά και στην απουσία δημιουργίας φάσεων από το 1-2 και μετά, για διάστημα περίπου 25 λεπτών. Διότι μετά το γκολ του Βασιλάκη οι πράσινοι προσπάθησαν να απειλήσουν μόνο από στημένες φάσεις κι όχι ορθολογικά.

Ο Στραματσόνι γνωρίζει ότι η Ξάνθη έχει τον τρόπο της με τις μεγάλες ομάδες και ειδικά με τον Παναθηναϊκό που τον έχει πληγώσει αρκετές φορές επί θητείας Λουτσέσκου.

Ο Ιταλός παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν τα έκανε όσο καλά θα έπρεπε για να κερδίσει το ματς και τώρα θα πρέπει να διαχειριστεί την εσωστρέφεια που σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκει θέση σε όλες τις ομάδες ανά τον πλανήτη.

Κατά τα λοιπά ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Ηρακλή με το φτωχό 1-0, που θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο ευρύ ως σκορ, κάτι που συνεχίζει να απασχολεί τον Ίβιτς ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να έχει επηρεαστεί από την διακοπή του πρωταθλήματος περισσότερο από ότι η ομάδα του Μπέντο και με τον Λαμπρόπουλο να δίνει λαβή για σχόλια σχετικά με την επάρκειά του.

Μένει να δούμε τι θα κάνει απόψε και ο Κετσπάγια με την ΑΕΚ να δοκιμάζεται στο AEL FC Arena από τον Άγγελο Αναστασιάδη που έχει ήδη στο ενεργητικό του μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πηγή: Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags