Facebook Pixel Και δεν ξέρουν ποιόν έχουνε... Πλατέλλα!
| 2016-10-17 21:24:00

Και δεν ξέρουν ποιόν έχουνε... Πλατέλλα!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Και δεν ξέρουν ποιόν έχουνε... Πλατέλλα!

Με κορυφαίο τον παραγκωνισμένο Βαγγέλη Πλατέλλα που έπαιξε βασικός και σκόραρε δις, η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 της Λάρισας. Με 10 αγωνίστηκε η Ένωση από το 73' εξαιτίας της αποβολής του Γκάλο.


Την κρίση μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη φαίνεται πως αρχίζει να ξεπερνά η ΑΕΚ! Με κορυφαίο τον Βαγγέλη Πλατέλλα που επέστρεψε μαζί με τον εξίσου σε καλή μέρα μετά από 5 μήνες στην αρχική 11αδα, η Ένωση νίκησε την ΑΕΛ.

Τα προβλήματα έφεραν... ελληνικές αλλαγές!

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών. Στην ομάδα υπάρχουν τραυματίες (Βάργκας, Σιμόες, Ντίας) και ένας τιμωρημένος (Πατίτο), ενώ ο Αλμέιδα χρειάζεται ειδική διαχείριση λόγω του θέματος που έχει από το ματς με την Ξάνθη στη μέση. Έτσι ο Κετσπάγια παρέταξε την Ένωση με αρκετές αλλαγές στη Λάρισα. Ο Χρήστος Αραβίδης που δεν είναι και τρελή συμπάθεια του Γεωργιανού ξεκίνησε μετά από καιρό βασικός στην κορυφή της επίθεσης, όπως και ο Πλατέλλας στη δεξιά πτέρυγα. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία, έχοντας ως αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκάλο, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι και Ντίντακ. Στα χαφ ο Γιόχανσον είχε ρόλο κόφτη και μπροστά του έπαιξαν ως εσωτερικοί μέσοι ο Μάνταλος με τον Μπακασέτα. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Λάζαρος. Ο Δικέφαλος, ο οποίος είχε στη σύνθεσή του 7 Έλληνες αγωνίστηκε σε διάταξη 4-3-3.

Over στο ημίχρονο

Το παιχνίδι ικανοποίησε από πλευράς θεάματος, δεδομένου, ότι στο πρώτο ημίχρονο έγιναν αρκετές φάσεις και μπήκαν τρία γκολ. Οπότε όποιοι αναγνώστες του σκύλου το έπαιξαν OVER δικαιώθηκαν. Η Λάρισα μπήκε δυνατά στον αγώνα τα πολλά λάθη της όμως έδωσαν τον έλεγχο στην ΑΕΚ, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Στο 4' οι “κιτρινόμαυροι” βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Πλατέλλα, ο οποίος με αριστερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Καβουσάκη. Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Θα το είχαν καταφέρει μάλιστα στο 10', αν ο Ανέστης δεν εκτινασσόταν στο “γάμα” για να αποκρούσει την κεφαλιά του Ναζλίδη.

Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε πολύ στη δύναμη, έγιναν σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που ανάγκασε τον Κομίνη να μοιράσει αρκετές κάρτες. Στο 28' οι βυσσινί έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Ντοντό και δύο λεπτά αργότερα, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ύστερα απο σέντρα του Ντίντακ από αριστερά, ο Αραβίδης άφησε να περάσει η μπάλα, η άμυνα δεν έδιωξε σωστά, έφτασε στον Πλατέλλα που από κοντά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η απάντηση των Θεσσαλών ήρθε στο 33'.

Ο Ρέντζας σέντραρε, ο Γκάλο κοιμήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, με αποτέλεσμα ο Ντοντό να πάρει την κεφαλιά-ασίστ και ο Ναζλίδης να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Προς το τέλος του ημιχρόνου, η ΑΕΚ διόρθωσε κάποια “θέματα” στην κυκλοφορία της, γέμισε το κεντρο της και δημιούργησε καλές φάσεις. Στο 38' μάλιστα είχε δοκάρι, ενώ στο 42' η γυριστική κεφαλιά του Γιόχανσον δεν βρήκε, για λίγο, στόχο.

Με 10 και αλλαγή συστήματος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, δημιούργησε φάσεις, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί με τίποτα την αμυντική αδυναμία των “βυσσινί”. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν βεβιασμένες επιλογές στην τελική πάσα και ολοκλήρωναν άσχημα τις ευκαιρίες. Ακόμα και με την είσοδο του Αλμέιδα αυτό δεν διορθώθηκε. Η Ένωση έχασε ευκαιρίες, με Μπακασέτα (σουτ), Λάζαρο, Αραβίδη, Πλατέλλα και μετά κλείστηκε; Ο λόγος; Στο 73' άρχισε να περιφρουρεί το αποτέλεσμα, αφού έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Γκάλο. Το σύστημα έγινε περισσότερο αμυντικογενές (πριν την αποβολή ο Κετσπάγια είχε κάνει αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση) με τον Λαμπρόπουλο (που είχε περάσει αντί του Πλατέλλα στο 69') να παίζει ως δεξί μπακ, κάτι που άλλαξε στα τελευταία λεπτά όταν εισήλθε ο Μπακάκης (αντί του Αραβίδη) και ο συμπαίκτης του (Λαμπρόπουλος) πέρασε δίπλα στον Γιόχανσον.

Την κράτησε ο Ανέστης

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε την ευχέρεια στη Λάρισα να ανέβει και να πιέσει για την ισοφάριση. Οι “βυσσινί” ανέκτησαν την κυριαρχία, αλλά δεν ήξερα τί να κάνουν τη μπάλα. Έπαιξε ρόλο βέβαια και το γεγονός, ότι οι “κιτρινόμαυροι” τους περιόρισαν εκτός περιοχής. Μία φορά κατάφεραν να την περάσουν, στο 84', αλλά ο Ουρτάδο σημάδεψε πάνω στον Ανέστη, ο οποίος τέσσερα λεπτά νωρίτερα έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή και διατήρησε το 2-1.

Έτσι η ΑΕΚ πήρε το διπλό και άρχισε να ξεπερνά την κρίση από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού σε περίπτωση νέου στραβοπατήματος τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα, ειδικά για τον Κετσπάγια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κομίνης με τη λήξη απέβαλλε Χριστοδουλόπουλο και Γιοβάνοβιτς λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

 

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (63' Αναστασόπουλος), Φατιόν (56' Ντέλετιτς), Γκόλιας, Χιλάριο, Αβραάμ, Ναζλίδης

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (69' Λαμπρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (52' Αλμέιδα), Αραβίδης (87' Μπακάκης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags