Facebook Pixel Όταν πατάει γκάζι, δεν έχει αντίπαλο!
Μπάσκετ
| 2016-10-20 21:40:00

Όταν πατάει γκάζι, δεν έχει αντίπαλο!

Όταν πατάει γκάζι, δεν έχει αντίπαλο!

Ο Ολυμπιακός αν και είχε κάποια …κενά διαστήματα, σκόρπισε την Εφές στο ΣΕΦ με 90-66 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα. Κορυφαίος ο Σπανούλης, εξαιρετικοί Πρίντεζης – Λοτζέσκιτ.

Οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς καλύτεροι από την Εφές, έκαναν… πλάκα στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως είχαν ένα μεγάλο νεκρό διάστημα λίγο πριν και λίγο μετά το ημίχρονο, με συνέπεια να δώσουν δικαιώματα στους Τούρκους. Η τελική διαφορά όμως δείχνει ακριβώς την διαφορά των ομάδων. 

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν οι Σπανούλης (17 π.), Πρίντεζης (15π.) και Λοτζέσκι (14π.), ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως δεν αγωνίστηκαν λεπτό οι Γιανγκ και Αγραβάνης.

Με τέτοιον Πρίντεζη, έπρεπε να τους είχε διαλύσει

Ο Ολυμπιακός με φόρα από τον θρίαμβο της Δευτέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι με την Εφές και έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως θέλει όσο τίποτα άλλο την πρώτη του νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα. Μάλιστα, οδηγός για τους Πειραιώτες ήταν ο Πρίντεζης, ο οποίος είχε 12 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά και έμοιαζε πραγματικά ασταμάτητος. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 16-6 και 22-9, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 28-16, με τον «Πριντ» να έχει 14 πόντους και τον Σπανούλη 8!

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, όπου ο Ολυμπιακός βρίσκοντας πόντους από τους Γκριν – Λοτζέσκι και με τον Μπιρτς να παίζει τρομερή άμυνα, ξέφυγε στο σκορ απέναντι σε μία Εφές που ήταν τραγικά άστοχη. Οι Πειραιώτες στο 15’ προηγήθηκαν 38-19 και στην συνέχεια 41-24, όμως κάπου εκεί χαλάρωσαν και έδωσαν δικαιώματα. Οι Τούρκοι τρέχοντας ένα σερί 9-0 μάζεψαν το σκορ και έκλεισαν το ημίχρονο στο 41-33.

Έκοψε τα αστεία και τους …τελείωσε!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Εφές φάνηκε να το έχει πιστέψει, καθώς μπήκε αποφασισμένη να …κλέψει το ματς. Οι Τούρκοι μείωσαν για πρώτη φορά στους 7 (44-37) μετά από τα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ στο 24’ έκαναν το παιχνίδι… ντέρμπι, μειώνοντας σε 46-40! Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός «ξύπνησε» και παίζοντας εξαιρετική άμυνα, έδωσε απαντήσεις. Με τον Παπανικολάου να είναι ο κορυφαίος και στις δύο πλευρές του παρκέ, οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα σερί 7-0 και ξέφυγαν στο 53-40, ενώ έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 52-53.

Και αν στην Εφές πίστευαν ακόμα, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ότι έχουν ελπίδες για να φύγουν με τη νίκη από το ΣΕΦ, μόλις είδαν τον Μιλουτίνοφ να πετυχαίνει τέσσερις πόντους και τον Παπαπέτρου άλλους δύο, κατάλαβαν ότι δεν είχαν τύχη. Ο Ολυμπιακός έκανε το 68-53 στο 31’ και ξεκίνησε μία εντυπωσιακή αντεπίθεση. Πιάνοντας πολύ γρήγορα την απόδοση που είχε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, έφτασε στο 35’ στο 80-60, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος, με τον Λοτζέσκι να καρφώνει έφτασε στο +25 για το 88-63!

Τελικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 90-66 και πανηγύρισε την 1η του νίκη στη νέα Ευρωλίγκα, ενώ την Τρίτη θα μπορεί να πάρει και την δεύτερη, καθώς υποδέχεται στο γήπεδο του τη Μιλάνο!

Ολυμπιακός: Σπανούλης 17 (9ασ.), Πρίντεζης 15 (6ρ.), Λοτζέσκι 14, Γκριν 11, Παπανικολάου 8, Μιλουτίνοβ 8 (7ρ.), Παπαπέτρου 6, Χάκετ 5, Μπιρτς 4 (8ρ.), Μάντζαρης 2. Δεν έπαιξαν οι Γιανγκ, Αγραβάνης.

Εφές: Οσμαν 22 (6ρ.), Τόμας 10 (5ρ.), Ερτέλ 3, Χάνικατ 6 (9ρ.), Ομιτς 2, Κορκμάζ 2, Ντάνστον 5 (8ρ.), Μπράουν 10, Γκρέιντζερ 6, Κότον (0/2σ.). Δεν έπαιξαν οι Μπαλμπάι, Γκεγίκ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags