Facebook Pixel Ήταν κάποτε o... Panathinaikos! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-10-20 21:54:00

Ήταν κάποτε o... Panathinaikos! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν κάποτε o... Panathinaikos! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισε ωραία, αλλά τέλειωσε με πόνο. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0, αλλά με κόντρα διαιτησία, ένα μαϊμού πέναλτι και τον κακό του εαυτό ισοφαρίστηκε από τη Σταντάρ (2-2).

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στη Λιέγη καθώς ισοφαρίστηκε και έμεινε στο 2-2 παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0. Οι δυο γκολάρες του Ιμπάρμπο δεν έφταναν στο Τριφύλλι ου δέχθηκε ένα γκολ με ανύπαρκτο πέναλτι και άλλο ένα από φάουλ που κόντραρε με αποτέλεσμα να μείνει στον έναν βαθμό και την τελευταία θέση του ομίλου.

«Πάρτι» με Ιμπάρμπο

Όλα πήγαν τέλεια για τον Παναθηναϊκό για 44 λεπτά! Οι Πράσινοι μπήκαν στο γήπεδο συντηρητικά με εμφανή σκοπό να αφήσουν την πρωτοβουλία στους αντιπάλους και να ψάξουν το γκολ στις αντεπιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα επιβάλλοντας το τέμπο που τον βόλευε και δεν απειλήθηκε καθόλου. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι παίκτες του Στραματσόνι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 12’ με εκπληκτικό γκολ του Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός πήρε την μπάλα από τα δεξιά, πέρασε τον Λαΐφη και με τρομερό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την ίδια πετυχημένη προσέγγιση στον αγώνα και τα πήγαινε μια χαρά. Η μοναδική στιγμή στην οποία κινδύνευσε ήταν στο 21’, αλλά ο Μολέντο έκανε σωτήρια προβολή στον Μπελφοντίλ την ώρα που ήταν έτοιμος να σουτάρει από κοντά. Ο Ιμπάρμπο είχε κέφια και στο 36’ διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού. Και το δεύτερο γκολ του Κολομβιανού ήταν πολύ όμορφο αφού έπαιξε το «1-2» με τον Λέτο και πλάσαρε εύστοχα από το ύψος της περιοχής!

Πέναλτι… δώρο!

Ενώ όλα έδειχναν ότι οι Πράσινοι θα πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο γκολ, ο βοηθός περιοχής αποφάσισε να κάνει το παιχνίδι… μπουρλότο! Στο 44’ ο Κουτρουμπής κράτησε ανεπαίσθητα ον Ορλάντο Σα μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος έπεσε θεαματικά. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, αλλά ο βοηθός του υπέδειξε πέναλτι. Αστεία απόφαση που… έβγαλε τους Πράσινους από τα ρούχα τους με τους Ζέκα και Στραματσόνι να γίνονται έξαλλοι. Μάλιστα, ο Ιταλός τεχινκός είδε από την εξέδρα τη συνέχεια της αναμέτρησης αφού αποβλήθηκε για τις διαμαρτυρίες του! Ο Εντμίλσον, πάντως, λίγο ενδιαφερόταν για όλα αυτά, καθώς ευστόχησε ξαναβάζοντας τους Βέλγους στο παιχνίδι.  

Λύγισε από κούραση και ατυχία

Έχοντας στο μυαλό του να υπερασπιστεί το προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός μπήκε συντηρητικά και στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να κρατήσει τον ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα και το κατάφερε. Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο που οι Βέλγοι μπήκαν φουριόζοι με στόχο έναν γρήγορο γκολ, ο Παναθηναϊκός άρχισε σταδιακά να κρατά την μπάλα στα πόδια του ρίχνοντας το τέμπο. Παρ’ όλα αυτά, η Σταντάρ έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 66’ με τον Σα να αστοχεί από πολύ μετά από επικίνδυνη σέντρα του Εμπενζά.

Έχοντας αρκετούς παίκτες χωρίς ρυθμό επειδή προέχονταν από τραυματισμούς, ο Παναθηναϊκός άρχισε να εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Ο Λέτο βγηκε αλλαγή, ενώ μέχρι και ο βιονικός Ζέκα υπέστη τράβηγμα και αποχώρησε. Η ατυχία «χτύπησε» την πόρτα της ελληνικής ομάδας στο 82’ καθώς το απευθείας φάουλ του Μπελφοντίλ κόντραρε και νίκησε τον Στιλ για το 2-2.

Με εξαίρεση μια ωραία ενέργεια και σουτ του Ιμπάρμπο που κόντραρε και μια κεφαλιά του Σα από κοντά στη εκπνοή, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Α. Γιάνκοβιτς): Ζιλέ, Φάι, Λαϊφης, Σολτς, Αντράντε, Ντοσεβί (64’ Μπενζά), Τρεμπέλ, Σισέ (72’ Ενόχ), Εντμίλσον, Μπελφοντίλ, Ορλάντο Σα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Σάμπα (46’ Ιβανόφ), Μολέδο, Κουλιμπαλί, Ζέκα (77’ Εμποκού), Λεντέσμα, Χουλτ, Βιγιαφάνες, Ιμπάρμπο, Λέτο (75’ Λουντ). 

Διαιτητής: Ντ. Στεφάνσκι (Πολωνία)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags