Facebook Pixel Τα κέρδη από τη Μόσχα, γιατί ήταν ανταγωνιστικός;
Μπάσκετ
| 2016-10-22 16:20:00

Τα κέρδη από τη Μόσχα, γιατί ήταν ανταγωνιστικός;

Τα κέρδη από τη Μόσχα, γιατί ήταν ανταγωνιστικός;

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Μόσχα και την... οριακή ήττα από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ.
 

Πολλοί είχαν προεξοφλήσει -πολύ κακώς- ότι ο Παναθηναϊκός θα γνωρίσει την συντριβή στη Μόσχα με την φουριόζα και φέτος πρωταθλήτρια Ευρώπης, την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ.

Και στην εκπομπή μου στον Sport24Radio 103,3 είπα ότι βλέπω τον ΠΑΟ να είναι μαχητικός και ανταγωνιστικός στη Μόσχα. Και γιατί το είπα; Γιατί κατ' αρχήν ο Παναθηναϊκός -για να μην ξεχνιόμαστε- έχει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, ένα καλό ρόστερ. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχε χαλάσει το κλίμα με τον Άρτζι και αν τελικά ίσχυαν-δεν ξέρουμε ασφαλώς τι συνέβη- οι Αμερικανοί παίκτες θα είχαν ένα λόγο να παίξουν καλύτερα.

Το σημαντικότερο πάντως δεν ήταν άλλο από το ότι ο ΠΑΟ πήγε χωρίς άγχος στη Μόσχα. Και όταν μια καλή ομάδα πηγαίνει σε νευρική κρίση και με βαρύ κλίμα για εκτός έδρας ματς, ο καλύτερος -έστω- γηπεδούχος μπαίνει χαλαρός ότι θα κάνει περίπατο. Και όταν η ομάδα με το πρόβλημα παίζει χωρίς άγχος, βάζει πιο εύκολα τα σουτ και κάνει το παιχνίδι αθόρυβα ντέρμπι και μετά όταν στραβώσει για τον γηπεδούχο δεν θέλει και πολύ να γίνει η... ζημιά.

Και ο Παναθηναϊκός αυτό έκανε. Πήγε άνετος, έκανε το παιχνίδι του, έβαλε τα σουτ του και η ΤΣΣΚΑ που νόμιζε ότι θα κάνει περίπατο, βρήκε απρόσμενα δυσκολίες. Κι έτσι είδαμε ντερμπάρα με την ελληνική ομάδα να χάνει την ευκαιρία -μέσα σε μια εβδομάδα με κάκιστο κλίμα- να κάνει το μπαμ του μήνα και να πάρει κεφάλι κιόλας σε προγνωστικά!

Έχασε την ευκαιρία
Τελικά στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟ έχασε την ευκαιρία και όπως εύστοχα γράφει και ο Γιάννης ο Ζωϊτός, μήπως να ακυρώσουν τον Πασκουάλ και να μείνει πρώτος ο Βόβορας; Ασφαλώς για να μιλήσουμε σοβαρά, άλλο να έχεις πίεση, άλλο να πας να παίξεις ξέροντας ότι έρχεται άλλος προπονητής και ήσουν υπηρεσιακός στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ με τους Αμερικανούς του, σε σχέση με την εποχή Πεδουλάκη το μπακ απ του Καλάθη ήταν ο Μποχωρίδης και όχι ο Παππάς, χρησιμοποιήθηκε και στο "4" ο Σίνγκλετον (για λίγο έστω) για να χωρέσει με τον Μπουρούση και στο "3" που είναι προβληματική θέση φέτος, έπαιξε κατά κόρον ο Νίκολς που είχε και... προσωπικό θέμα να παίξει καλά αφού έφυγε από την "αρκούδα", και καθόλου ο Χαραλαμπόπουλος. Λογικές κινήσεις.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός έπαιξε και με τις αλλαγές στα σκριν και γι αυτό είχε και πολλούς παίκτες με ύψος για να μην χάνουν στα μις ματς. Ο ΠΑΟ το πήγε καλά. Αν και η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με 14 πόντους και 3/3 του Βορόνσεβιτς και φουριόζα (11-2 και 20-8), η ελληνική ομάδα αντί να δει ...κατηφόρα, αντέδρασε σωστά, ροκάνισε και πέρασε και μπροστά. Με κλειδί τα 3/3 τρίποντα του Νίκολς στα τελευταία 5' του πρώτου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε επιθετικά ο Γκιστ, ο Νίκολς σκόραρε και από κοντά αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά μέχρι τέλους. Τα πάντα κρίθηκαν στο 63-68 με την αποβολή με 5φάουλ του Νίκολς-δεν φταίει ο προπονητής γιατί εκεί παίρνεις το ρίσκο αφήνοντας τον καλύτερο παίκτη σου μέσα-, ένα χαμένο -τζάμπα- λέϊ απ του Παππά πιο μετά, αλλά βασικά με την λάθος επιλογή να πάει σε 4 επιθέσεις -που τις έχασε όλες- ο Καλάθης. Αν και ο παίκτης ήταν σε καλή μέρα, επιθετικά δεν παύει να είναι ο χειρότερος της πεντάδας και απαγορεύεται να πάρει 4 από τις 5-6 επιθέσεις όταν η μπάλα μάλιστα καίει. Το 63-68 έγινε με ένα τετράλεπτο αφλογιστίας (34'-38') 74-68 με ένα 11-0 και τέλος.

Ο ΠΑΟ περιμένει τον νέο του προπονητή και τις αλλαγές που θα γίνουν, έφτιαξε την ψυχολογία του με την εμφάνιση και απέκτησε αυτοπεποίθηση ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει παρά τις ξαφνικές εξελίξεις και την 25αρα στο ΣΕΦ.

Η ΣΟΥΜΑ
Αγωνιστικά κορυφαίοι Νίκολς-Ρίβερς, καλός με εξαίρεση το τέλος ο Καλάθης (8ρ., 9ασ.). Μαχητικός αλλά όχι κάτι τρομερό ο Σίνγκλετον, ο Γκιστ στο δεύτερο μέρος για λίγο φάνηκε αλλά ήταν μέτριος για Γκιστ και ο Μπουρούσης έπαιξε λίγο απρόσμενα και δεν ήταν πολύ καλά. Ο Φώτσης μέτριος, ο Μποχωρίδης στα 8' δεν ήταν κακός στο μπακ απ του Καλάθη, δεν ακούμπησε ο Φελντέϊν που χωρίς χρόνο χάνεται ψυχολογικά και ο Παππάς δεν πατούσε καλά με 2/8 σουτ.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags