Facebook Pixel Ο λόγος στους ειδικούς: «Στο χέρι του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα αν "πάρει" Περιστέρι και Παναθηναϊκό»
| 2016-10-27 18:19:00

Ο λόγος στους ειδικούς: «Στο χέρι του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα αν "πάρει" Περιστέρι και Παναθηναϊκό»

Ο λόγος στους ειδικούς: «Στο χέρι του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα αν "πάρει" Περιστέρι και Παναθηναϊκό»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για θέματα ερυθρόλευκης επικαιρότητας παραχώρησε στον SportDog ο Γιώργος Νοικοκύρης, που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού

Η επανεμφάνιση Σιόβα και Ομάρ, ο άσφαιρος Καρντόσο, ο αρχοντικός Ρομαό, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που μπορεί να δώσει πρωτάθλημα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τον Ολυμπιακό, σε μία συνέντευξη με πολύ ενδιαφέρον.

Γιώργο, πώς είδες την παρουσία τού Σιόβα στο χθεσινό ματς με τον Πλατανιά;

"Ο Σιόβας αν εξαιρέσεις τον τραυματισμό του τον Σεπτέμβρη, είναι έτοιμος και θα μπορούσε να έπαιζε σε περισσότερα παιχνίδια. Αρα ακόμα κι αν δεν ήταν για βασικός, θα μπορούσε να παίξει αυτός στη θέση του Βιάνα σε κάποια ματς. Φαίνεται ότι τον πιστεύει ο Μπέντο, ενώ μέχρι τώρα δεν έδειχνε το ίδιο. Αν τον πιστέψει σίγουρα θα έχει να κερδίσει από τη συμμετοχή του Σιόβα. Γιατί στην περίπτωσή του δεν είναι μόνο αν είναι καλός ή όχι, γιατί έχει ως αβαντάζ ότι γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα και μπορεί να δώσει πράγματα σε πολλούς τομείς".

Με την επιστροφή Ομάρ - Σιόβα περιμένεις να δούμε καλύτερη την άμυνα του Ολυμπιακού;

"Θα είναι άλλη άμυνα, με τον Ομάρ που επέστρεψε και πάει καλά. Γιατί μετά από τον σοβαρό τραυματισμό και την πεντάμηνη απουσία, θέλει χρόνο ένας ποδοσφαιριστής για να βρει τα πατήματά του. Και ίσως να μην τα βρει ποτέ μετά από τέτοια αποχή, όπως συνέβη με τον Σιόβα που μετά τον τραυματισμό του δεν ήταν ο ίδιος παίκτης. Ο Ομάρ έπαιξε 45λεπτο με τον ΠΑΟΚ και σε αυτό το ματς είχε σημασία που τα πήγε καλά. Με τον Πλατανιά έδειξε ότι μπορεί να βρει ρυθμό. Είναι θετικό που επέστρεψαν Ομάρ και Σιόβας, γιατί η άμυνα είναι το ερωτηματικό του Ολυμπιακού. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν λύσεις, για την άμυνα υπάρχει πάντα ερωτηματικό. Με αυτούς τους δύο να μπορούν να δώσουν σημαντικές λύσεις τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη, καθώς η παρουσία του Ομάρ μπορεί να βοηθήσει και στα αριστερά - Να παίξει αριστερά ο Φιγκέιρας δηλαδή, καθώς ο Ντε Λα Μπέγια έχει θέματα και ο Ρέτσος τώρα μαθαίνει τη θέση και παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο".

Ποια θεωρείς ότι μπορεί να είναι η καλύτερη 4άδα για την άμυνα του Ολυμπιακού, με δεδομένες τις επιστροφές Σιόβα - Ομάρ;

"Από τη στιγμή που ο Ομάρ θα είναι σε θέση να βγάζει 90λεπτα συνεχόμενα ματς, μπορεί να πάει ο Φιγκέιρας αριστερά. Οπότε με αυτούς τους δύο στα άκρα, θα μπορέσουν ίσως να πάνε καλύτερα και οι Μποτία - Ντα Κόστα. Που έπαιζαν μαζί από πέρσι, τους έχουμε δει αρκετά σαν δίδυμο. Και είναι γεγονός ότι φαινόντουσαν καλύτερα με Μαζουάκου (έστω αυτό τον Μαζουάκου που είδαμε πέρσι) και Ομάρ. Τόσο καιρό λέμε για το θέμα που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας και είναι αλήθεια ότι θα έπρεπε να υπήρχε τουλάχιστον ένας ποιοτικότερος κεντρικός αμυντικός στο ρόστερ. Αλλά θεωρώ ότι φέτος το θέμα ήταν κυρίως στα άκρα της άμυνας, με τον Φιγκέιρας να μην ξεκινάει καλά το πρώτο διάστημα και τον Ντε Λα Μπέγια να είναι ένας ποδοσφαιριστής του 6.

Αν μπούνε καλά τα μπακ, μπορεί να πάνε καλύτερα και οι δύο στόπερ. Τώρα για τον Σιόβα, έπαιξε ένα ματς σε τρεις μήνες. Το χθεσινό. Το αποκλείω να είναι να είναι βασικός εναντίον του Ατρόμητου ή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αλλά μπορεί να παίξει βασικός εναντίον της Αστάνα, μία λύση που είναι καλύτερη από το να χρησιμοποιήσει τον Βιάνα για παράδειγμα".

Πώς είδες τον Πάρντο μετά από τόσο καιρό που ήταν εκτός;

"Θα πρέπει να κάνει κάτι με τη φυσική του κατάσταση, γιατί και χθες δεν ήταν στα καλύτερά του. Δεν εννοώ αγωνιστικά ότι δεν ήταν στα καλύτερά του, καθώς έβαλε δύο ωραία γκολ. Ήταν πρωταγωνιστής από πέρσι, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι από το καλοκαίρι μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνεται. Δεν έχει ο Μπέντο πρόβλημα με τον Πάρντο, ούτε τον αδικεί κανείς. Ο ίδιος αδικεί τον εαυτό του. Ειδικά μετά τον αποκλεισμό του από την ευρωπαϊκή λίστα, που έμενε εκτός, τα ψιλοπαράτησε. Αν έχει διάθεση να επιστρέψει, υπάρχει χώρος για να παίξει. Γιατί ουσιαστικά υπάρχουν δύο εξτρέμ τώρα, οι Σεμπά και Ελιονούσι. Στο χέρι του είναι να βρει ξανά θέση στην 11άδα του Ολυμπιακού".

Σε προβληματίζει η παρουσία του Καρντόσο;

"Ο Καρντόσο είναι φορ που αποκτήθηκε με πολλά χρήματα και ήρθε με προσδοκίες. Έχει παίξει 6 - 7 παιχνίδια είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή, χωρίς να σκοράρει αν και το ψάχνει το γκολ. Υπάρχουν όμως κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα για τον Καρντόσο: α) Δεν παίζει σε βάρος της ομάδας. Θέλει να σκοράρει, γιατί είναι και ψυχολογικό ειδικά για έναν φορ της κλάσης του Καρντόσο, αλλά δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. β) Δεν έχει σχέση με τον Καρντόσο του Σεπτέμβρη, που ήταν βαρύς και δεν μπορούσε να κάνει πράγματα στο γήπεδο. Έχει διαφορετική εικόνα και, σίγουρα, καλύτερη αγωνιστικά. Περιμένουμε για τον Καρντόσο και θέλουμε περισσότερα. γ) Δεν είναι ο παίκτης που στηρίζεται ο Ολυμπιακός. Δηλαδή, δεν είναι ότι είναι βασικός και δεν σκοράρει. Είναι ο δεύτερος σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, στηρίζεται στον Αλμέιδα, κι αν δεν τραβήξει ο Πορτογάλος έχει θέμα. Η ΑΕΚ στηρίζεται στον Αλμέιδα. Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στον Ιντέγε. Δίνει ευκαιρίες στον Καρντόσο, για να μπει στο κόλπο. Είναι σε καλό δρόμο, αργά ή γρήγορα και τα γκολ θα βρει και θα βοηθήσει".

Πώς είδες τον Μάριν;

"Και χθες ήταν ο χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού, με βάση την εικόνα που είχαν οι άλλοι, για αυτό έγινε και πρώτη αλλαγή. Έμεινε εκτός αποστολής στα προηγούμενα ματς και θα πω ότι είπα για Πάρντο: Στο χέρι του είναι να γυρίσει το κλίμα. Βρίσκεται στη θέση που ήταν ο Φορτούνης τον Σεπτέμβρη, ίσως και λιγο χειρότερα. Από ό,τι έχω καταλάβει, γιατί τον Μπέντο τον μαθαίνουμε τώρα, θέλει και οι δέκα που είναι στο ματς (πλην του τερματοφύλακα δηλαδή) να βοηθάνε στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας. Δεν θέλει μόνο ντρίπλα και επιθετική προσπάθεια από Μάριν, αλλά να βοηθήσει και αμυντικά. Η εικόνα του Φορτούνη είναι καλό παράδειγμα, που δείχνει τι θέλει ο Μπέντο. Βλέπεις πώς παίζει τώρα, συνολικά και θυμάσαι τι έκανε πριν και υπάρχει διαφορά. Ανασταλτικά δεν βοηθούσε. Μπορεί να μην είναι ο ρόλος του να συμμετέχει, αλλά πρέπει να συμμετέχει στο ανασταλτικό κομμάτι. Πολλές φορές λέμε αμυντικά δεν πήγε καλά η ομάδα και είναι λάθος. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Όλοι πρέπει να αμύνονται. Έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός τώρα, είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στην άκρη για τον Μπέντο, γιατί δεν τραβάει".

Θετική παρουσία είχε χθες και ο Μπουχαλάκης.

"Αν υπήρχε Όσκαρ ατυχίας στον Ολυμπιακό, θα το έπαιρνε κάθε χρόνο. Από την εποχή του Μίτσελ ήταν στις πρώτες επιλογές, πέρσι ο Σίλβα είπε στη διοίκηση ότι δεν ήθελε τον Καμπιάσο γιατί είχε τον Μπουχαλάκη, φέτος ξεκίνησε βασικός με Βίκτορ, αλλά στη συνέχεια ήρθε το καλοκαίρι της καταστροφής στον Ολυμπιακό, τραυματίστηκε, έμεινε έξω καιρό. Είναι άτυχος, καθώς τώρα υπάρχουν στη μεσαία γραμμή οι Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ρομαό, Μάρτινς και έρχεται σαν πέμπτη λύση. Είναι αδικημένος και άτυχος παίκτης. Δεν είναι ότι δεν αρέσει στους προπονητές, όπως ο Ζντιέλαρ που είναι εκτός. Ο Μπουχαλάκης δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αλλά η παρουσία του δείχνει και το βάθος στο ρόστερ".

Πώς είδες τον Ρομαό;

"Έδειξε πράγματα ο Ρομαό, υπήρχαν ερωτηματικά, έλεγαν όλοι τι γίνεται; Γιατί αρχικά έλεγε ότι θέλει 3 εβδομάδες για προετοιμασία και το ίδιο διάστημα τον είχε στον πάγκο. Τώρα που είναι έτοιμος, δεν τον έπαιρνε στην αποστολή. Περιμέναμε να τον δούμε, το τεστ με τον Πλατανιά δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά είδαμε πώς συμπεριφέρεται στον αγνωστικό χώρο τουλάχιστον. Αρχοντική παρουσία, έχει τον προβολέα πάνω του όταν αγωνίζεται. Είναι εκεί που πρέπει να είναι. Τον ξέρουμε σαν παίκτη, δεν χρειάζεται να τον δούμε. Μπορεί να παίξει άμεσα".

Αν Ολυμπιακός περάσει από το Περιστέρι και κερδίσει στο Φάληρο τον Παναθηναϊκό, πιστεύεις ότι το πρωτάθλημα θα έχει πάρει οριστική τροχιά;

"Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τη διαφορά που έχει τώρα από τους διώκτες του επειδή νίκησε στο ντέρμπι τον ΠΑΟΚ, αλλά επειδή η ΑΕΚ δεν κέρδισε τον Πανιώνιο και ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε τη χερότερη ομάδα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, τη Βέροια. Για εμένα πιο σημαντικό ματς είναι αυτό με τον Ατρόμητο, παρά με τον Παναθηναϊκό. Αν κερδίσει στο Περιστέρι, θα του δώσει δεδομένη δυναμική για το ντέρμπι. Κι εκεί θα υπάρξουν τρία δεδομένα: α) Αν κερδίσει θα πάει στο +7 από τον Παναθηναϊκό, β) Θα έχει και την πολυτέλεια αν δεν του βγει το ματς, να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας - δεν είναι κακό να μην κερδίσεις ένα ντέρμπι, κακό είναι να το χάσεις. Οπότε θα μπορεί ακόμα και με ισοπαλία να κρατηθεί βαθμολογικά εκεί που είναι. Γιατί στη συνέχεια το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι νεράκι, ενώ του Παναθηναϊκού είναι παλούκια.

Άρα αν κερδίσει στο ντέρμπι (και δεν έχει απώλειες με τον Ατρόμητο), θα συντρίψει ψυχολογικά τους αντιπάλους του. Γιατί από το περασμένο καλοκαίρι έχει στηθεί μία διαδικασία ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε και οι άλλοι τρεις τσακωνόντουσαν ποιος είναι το φαβορί. Αν την 10η αγωνιστική βρεθούν τουλάχιστον στο -7, πώς θα αντέξουν ψυχολογικά; Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν εμπνέει τη σιγουριά που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ερωτηματικό για τον εαυτό του, αλλά αν βγάλει αναίμακτα τα δύο ματς που έρχονται και διατηρήσει τη διαφορά, είναι στο χέρι του να τη διαχειριστεί. Και όπως γνωρίζουμε όταν είναι μπροστά με διαφορά, ποτέ δεν του το έχουν γυρίσει".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags