Facebook Pixel Θρυλική ψυχή, έριξε τη σκόνη του στη Μπασκόνια ο Ολυμπιακός!
Μπάσκετ
| 2016-10-27 23:59:00

Θρυλική ψυχή, έριξε τη σκόνη του στη Μπασκόνια ο Ολυμπιακός!

Θρυλική ψυχή, έριξε τη σκόνη του στη Μπασκόνια ο Ολυμπιακός!

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, οι Ερυθρόλευκοι πήραν μεγάλη νίκη στη Βιτόρια κόντρα στη Μπασκόνια (95-90). Μυθική εμφάνιση από τον Σπανούλη (15π. και 15 ασίστ), τους "ξέρανε" ο Γκριν στο τέλος!

Σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της σεζόν ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις για να πάρει μια μεγάλη νίκη στη Βιτόρια επί της Μπασκόνια με  και να διευρύνει το ρεκόρ του στο 3-1 στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας του με 15 πόντους και ισάριθμες ασίστ , ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Έρικ Γκριν που έκανε εκληκτική τελευταία περίοδο, ενώ πέτυχε και το μεγαλύτερο σουτ της βραδιάς που «κλείδωσε» τη νίκη! Από κοντά και οι Παπανικολάου, Μάντζαρης που έκαναν τρομερά πράγματα στην επίθεση, αλλά και οι Μπιρτς-Παπαπέτρου που ήταν καθοριστικοί στο τέλος!

Με το πόδι… στο γκάζι!

Το παιχνίδι ήταν πολύ ανταγωνιστικό από την πρώτη κιόλας περίοδο με τις δυο ομάδες να καταθέτουν πολλή ενέργεια στο παρκέ, αλλά και δυνατές άμυνες. Πάντως, με τους Λάρκιν και Σπανούλη να είναι σε μεγάλη μέρα δημιουργικά (5 και 7 ασίστ αντίστοιχα)  και τους Μπλάζιτς από τη μια, Παπανικολάου-Μάντζαρη από την άλλη να τους μιμούνται στον εκτελεστικό τομέα, τα τρίποντα έπεσαν… βροχή στο τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με τους Βάσκους να διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα δυο πόντων (27-25).

Οι Βάσκοι μπήκαν με μεγάλα κέφια στο δεύτερο δεκάλεπτο και συνέχισαν να… πυροβολούν από παντού! Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Χάνγκα και ένα ακόμα τρίποντο από τον Λάρκιν έφεραν τη διαφορά στους 7 (38-31) με τους παίκτες του Ολυμπιακού να «πνίγονται» από την βάσκικη άμυνα επιλέγοντας πολύ δύσκολες προσπάθειες που, μοιραία, ήταν άστοχες ως επί το πλείστον. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε όταν οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να περιορίσουν τον Σέιν Λάρκιν που μέχρι εκείνο το σημείο έκανε πάρτι με 12 πόντους και 7 ασίστ. Με καλή ατομική άμυνα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κούρασαν τον Αμερικανό, ο οποίος αποσύρθηκε στον πάγκο. Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός πέτυχε 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο για να φτάσει τους 12 με τους Ερυθρόλευκους να «ροκανίζουν» τη διαφορά για να πάνε τελικά στα αποδυτήρια όντες πίσω στο σκορ με 5 (52-47).

Θρίλερ μέχρι τέλους

Με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αφού οι δυο ομάδες συνέχισαν να έχουν τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Από τη μια ο Σπανούλης μοίραζε ασίστ με κάθε τρόπο και οι Παπανικολάου-Μάντζαρης είχαν πάρει… φωτιά με συνεχόμενα τρίποντα. Από την άλλη, ο Σενγκέλια «ξύπνησε» επιθετικά και κουβάλησε σχεδόν μόνος του τη Μπασκόνια αφού οι πρωταγωνιστές του πρώτου ημιχρόνου (Λάρκιν, Μπλάζιτς) είχαν «σιγήσει». Με τον Σπανούλη να έχει φτάσει τις 15(!) ασίστ, οι Ερυθρόλευκοι πήραν διαφορά 6 πόντων (64-70), αλλά την έχασαν πολύ γρήγορα! Αιτία τα τρίποντα των Χάνγκα, Ακονιόν και ένα κλέψιμο του Λάρκιν που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Βάσκους (74-72) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Έρικ Γκριν ήταν άποντος μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά δήλωσε παρών στην τελευταία περίοδο, όταν η μπάλα «έκαιγε» φτάνοντας τους 8 πόπντους με 2/2 τρίποντα στο πρώτο τετράλεπτο της τελαυταίας περιόδου δίνοντας στον Ολυμπιακό προβάδισμα με 85-80! Ο Χάκερ και ο Παπαπέτρου πήραν δυο προσωπικές ενέργειες για να δώσουν στους Πειραιώτες το μεγαλύτερο προβάδισμά τους (82-90) 5 λεπτά πριν το τέλος. Η Μπασκόνια γύρισε στο παιχνίδι χάρη σε μια σειρά κακών επιλογών από την ελληνική ομάδα φτάνοντας το ματς στο καλάθι (87-90), αλλά οι Βάσκοι έχασαν την ψυχραιμία τους αστοχώντας σε δυο ελέυθερα τρίποντα των Χόγκτμαν και Λάρκιν με τον Κεμ Μπιρτς να μαζεύει τα δυο κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, ωστόσο, ο Έρικ Γκριν είχε… κρύο αίμα καθώς ευστόχησε σε τρίποντο παίρνοντας παράλληλα και φάουλ. Ο Αμερικανός έβαλε και τη συμπληρωματική βολή βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά με 7 (87-94) μισό λεπτό πριν το τέλος! Οι Βάσκοι χρειάζονταν ένα θαύμα για να γυρίσουν αυτό το παιχνίδι. Δεν το πέτυχαν παρά το τρίποντο του Σενγκέλια που μείωσε σε 94-90 και με 1/2 βολές από τον Γκριν, το τελικό σκορ έγραψε 95-90 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 52-47, 74-72, 90-95.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Λάρκιν 14 (2 τρίπ., 11 ασ.), Ακονιόν 5 (1), Βόιτμαν 7 (1), Χάνγκα 15 (3), Σεντεκέρσκις, Μπομπουά 5 (1), Μπλάζιτς 9 (1, Ντιόπ, Τιγί 6, Σενγκέλια 20 (3), Λουτζ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 13 (3), Μπιρτς 8 (8 ριμπ.), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 15 (2 τρίπ., 15 ασ.), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου 15 (2), Μάντζαρης 17 (5), Χάκετ 5 (1), Λοτζέσκι 9 (2).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: 24/48 δίποντα, 12/24 τρίποντα, 6/8 βολές, 26 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 8 κλεψίματα, 7 λάθη, 2 τάπες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ15/30 δίποντα, 16/30 τρίποντα, 17/22 βολές, 35 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 3 κλεψίματα, 14 λάθη, 6 τάπες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags