Facebook Pixel Ατματσίδης: «Ετσι πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα»
| 2016-10-30 13:30:00

Ατματσίδης: «Ετσι πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατματσίδης: «Ετσι πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα»

Ο Ηλίας Ατματσίδης στον SportDog για τη μάχη των Δικεφάλων. Τί λέει για Κετσπάγια, ποιον ξεχωρίζει από τους Θεσσαλονικείς και ποιο είναι το κλειδί σε τέτοια παιχνίδια.

Είναι από τους πολλους ποδοσφαιριστές που έχει κάνει τη διαδρομή Νέα Φιλαδέλφεια-Τούμπα. Λόγω καταγωγής αγαπά τόσο την ΑΕΚ όσο και τον ΠΑΟΚ. Αν τον ρωτήσετε όμως θα σας απαντήσει, ότι στις φλέβες του κυλά... κιτρινόμαυρο αίμα. Ο Ηλίας Ατματσίδης έχει φάει με το κουτάλι τα παιχνίδια της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, από τα οποία θυμάται, ότι πάντα παιζόταν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.

Ο βετεράνος τερματοφύλακας και νυν προπονητής των πορτιέρο των Ακαδημιών της ΑΕΚ μίλησε στον Sportdog για τη μάχη της Τούμπας και εξέφρασε την καλύτερη γνώμη για τον ΠΑΟΚ, συγχρόνως όμως υποστήριξε, ότι η Ένωση θα εμφανιστεί βελτιωμένη, χάρη στις επιστροφές ποδοσφαιριστών.

Ο Πόντιος δεν έκρυψε το κλειδί της επιτυχίας σε αυτά τα παιχνίδια και ξεκαθάρισε, ότι τα ματς δεν κερδίζονται στην εξέδρα, αλλά στον αγωνιστικό χώρο. Διαβαστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Πώς βλέπεις την ΑΕΚ;

«Είναι πολύ νωρίς, για να πούμε μερικά πράγματα. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο διάστημα, για να δούμε, τί θα αλλάξει ο νέος προπονητής».

Τί έφταιξε με τον Κετσπάγια και δεν απέδωσε η ΑΕΚ;
«Δεν έχει νόημα να μιλήσω τώρα για τον Τιμούρ. Και εγώ τον πίστευα, αλλά προφανώς κάτι δεν πήγε καλά».

Ο φετινός ΠΑΟΚ πώς σου φαίνεται;

«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός. Μου αρέσει. Τον είδα και την προηγούμενη Κυριακή με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Είναι μία ομάδα δουλεμένη. Βγάζει αρκετές φάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σε πολύ κατάσταση. Θα είναι ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι και πιστεύω, ότι και εμείς (η ΑΕΚ) θα είμαστε βελτιωμένοι».

Το ευτυχές για την ΑΕΚ είναι, ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα...

«Αυτό δεν μας αφορά. Η ΑΕΚ κοιτάζει τη δικιά της δουλειά. Το θετικό για εμάς, είναι ότι θα είμαστε περισσότερο πλήρεις, γιατί έλειπαν κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές».

Ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίζεις από τον ΠΑΟΚ και θεωρείς, ότι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ;

«Νομίζω είναι μία ομάδα συνόλου ο ΠΑΟΚ. Αλλά πολύ επικίνδυνος είναι αυτός ο Ροντρίγκεζ. Είναι ταχυδυναμκός και γρήγορος. Γενικά όμως ο ΠΑΟΚ βασίζεται στο σύνολό του, όχι στις μονάδες».

Μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό έγιναν συζητήσεις για την ψυχολογία της ομάδας. Διατυπώθηκε ότι εμφανίστηκε αρκετά φοβισμένη. Εσείς πως προετοιμαζόσταν πριν από τα παιχνίδια σε καυτές έδρες;

«Αυτά τα παιχνίδια, είτε παίζεις στο Καραϊσκάκη, είτε Λεωφόρο είτε στην Τούμπα, χρειάζεσαι καλή ψυχολογία. Αυτό σημαίνει, ότι είσαι προετοιμασμένος να διεκδικήσεις το αποτέλεσμα που θέλεις να πάρεις. Αν είσαι 100% προετοιμασμένος μπορείς να τα καταφέρεις.

Παίζει ρόλο το αποτέλσμα της προηγούμενης αγωνιστικής;

«Όχι δεν παίζει ρόλο σε τί αγωνιστική κατάσταση βρίσκεσαι πριν από τα ντέρμπι. Η ψυχολογία και η αγωνιστική παρουσία στα ντέρμπι αλλάζει. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε τέτοια ματς και να δείχνει τον καλύτερο ευατό του.

Για παράδειγμα, όταν παίζαμε εμείς, υπήρχαν παιχνίδια πριν από τα ντέρμπι, στα οποία δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση. Στα ντέρμπι όμως παρουσιαζόμασταν πολύ δυνατοί. Δίναμε πολλά περισσότερα».

Μπορεί η ΑΕΚ να σπάσει την παράδοση του ΠΑΟΚ; Γιατί έχει να κερδίσει από τo 2010 στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

«Είναι αλήθεια, ότι παλαιότερα είχαμε καλύτερη παρουσία μέσα στην Τούμπα. Η δικιά μου γενιά δηλαδή. Γενικώς η ΑΕΚ έπαιζε πάντα ωραίο ποδόσφαιρο μέσα στην Τούμπα»

Η ατμόσφαιρα και ο κόσμος μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα;

«Ο κόσμος είναι στην κερκίδα, δεν παίζει μπάλα. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν. Βοηθάει βέβαια με το τραγούδι του, αλλά μέχρι εκεί».

Πρόβλεψη για το ματς έχουμε;

«Στα ντερμπι δεν κάνεις πρόβλεψη. Να γίνει καλό ματς. Εύχομαι να είμαστε εμείς καλύτεροι, για να κερδίσουμε τον αγώνα».

** ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Το πρώτο ντέρμπι δικεφάλων στον Sportdog: «Εγγύηση διαιτητής για την ΑΕΚ - Aνοιχτό βιβλίο ο ΠΑΟΚ»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags