Facebook Pixel «Ο Λέτο δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που ξέραμε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά...»
| 2016-10-31 14:30:00

«Ο Λέτο δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που ξέραμε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά...»

του Γιώργου Κτενά
«Ο Λέτο δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που ξέραμε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά...»

Ενας άνθρωπος που έζησε από κοντά τον Σεμπάστιαν Λέτο τη χρυσή εποχή του νταμπλ μιλάει στο Sportdog εξω από τα δόντια για τον Αργεντίνο σταρ και παίρνει θέση για το ντέρμπι της Κυριακής και το ρόλο που θα παίξει στην κούρσα του πρωταθλήματος.
 

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο ο Μιχάλης Ιορδανίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον SportDog.

Ο βοηθός τού Νίκου Νιόπλια στον Παναθηναϊκό, τη σεζόν που οι "πράσινοι" κατέκτησαν το νταμπλ με τον Αργεντινό να πραγματοποιεί σούπερ χρονιά, αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού του Λέτο που του στέρησε την ταχύτητα που είχε, αλλά αποθέωσε το πάθος που βγάζει στο γήπεδο και οι οπαδοί το αναγνωρίζουν.

Μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τους Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Εμποκού και Βιγιαφάνιες, ενώ σχολίασε και το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

"Ο Λέτο που ήταν μαζί μας την αγωνιστική περίοδο 2009/10, ήταν σε φανταστική κατάσταση. Στη συνέχεια είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, κι αυτό ήταν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που τον άφησε εκτός ποδοσφαίρου. Στον Παναθηναϊκό τον ξέρουν, είναι καλός παίκτης, πολύ καλό παιδί, έχει προσφέρει πολλά, μπράβο του που όσες φορές του ζητήθηκε έδωσε τον καλύτερο αυτό του", ήταν το πρώτο σχόλιο του Μ. Ιορδανίδη στον SportDog και συμπλήρωσε για τη χθεσινή εμφάνιση του Αργεντινού εναντίον του Ηρακλή:

"Χθες ήταν πολύ καλός, έβαλε και το γκολ που τον ανέβασε ψυχολογικά. Ο Στραματσόνι τον εμπιστεύεται είτε ως αλλαγή είτε ως βασικό με τον Μπεργκ. Βλέπω ότι το παιδί σιγά - σιγά μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του. Είναι και σχετικά μικρός, 30 ετών".

Υπήρχαν αμφιβολίες ακόμα και μουρμούρες για την παρουσία του, όταν αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη.

"Ο Λέτο θέλει να αποδείξει ότι κακώς έλεγαν όσα έλεγαν για εκείνον. Μπράβο του, είναι σημαντικό κομμάτι για Παναθηναϊκό. Δεν είναι ο παλιός ποδοσφαιριστής που είχαμε συνηθίσει στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που έπαιζε ως χαφ και ήταν πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Τώρα παίζει ως δεύτερος φορ, παρέα με τον Μπεργκ ή πίσω από τον φορ".

Τι μπορεί να πάρει ο Παναθηναϊκός από τον Λέτο που δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θυμόμαστε, αλλά η ποιότητά του είναι εμφανής;

"Δεν ξέχασε να παίζει μπάλα. Έχασε την ταχύτητα που είχε βέβαια, γιατί πέρασε δύσκολα χρόνια με τον τραυματισμό στο κεφάλι. Μου αρέσει το πάθος που βγάζει και το αναγνωρίζει ο κόσμος, που άρχισε ξανά και φωνάζει το όνομά του. Κι αυτό είναι κάτι που τον ανεβάζει ψυχολογικά".

Μαζί με Ιμπάρμπο, Εμποκού, Μπεργκ, Βιγιαφάνιες ομορφαίνουν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού;

"Οι ποδοσφαιριστές που αναφέρατε κάνουν εξαιρετικά πράγματα στο γήπεδο. Είναι γρήγοροι ποδοσφαιριστές, που κάνουν και τον Παναθηναϊκό γρήγορο. Αλλά πρέπει να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός. Ο Μπεργκ βέβαια είναι μέσα στις φάσεις, απλώς κάποια στιγμή όταν δεν έρχεται το γκολ αγχώνεται και αν δεν του βγαίνει το γκολ, είναι δύσκολο για αυτόν. Όταν δημιουργεί μία ομάδα ευκαιρίες όμως, θα έρθει και το γκολ. Δημιουργεί ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, ειδικά ο Ιμπάρμπο (άσχετα αν έπαιξε λίγο χθες). Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, ικανοποιητικό".

Το σχόλιό σας για το ντέρμπι που έρχεται;

"Ο Ολυμπιακός παίρνει δύσκολα τα ματς, αλλά έχει πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Θα γίνει πολύ καλός αγώνας, όπως συνέβη και στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, γιατί και οι δύο ομάδες είναι γρήγορες. Πιστεύω ότι θα δούμε έναν καλό αγώνα".

Υπάρχει η αίσθηση ότι αν ο Παναθηναϊκός χάσει, κάπου θα υπάρξει μία οριστική διαμόρφωση του πρωταθλήματος.

"Σίγουρα αν κερδίσει ο Ολυμπιακός, θα υπάρχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Θα έχει αρκετούς βαθμούς διαφορά από τους διώκτες του, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε για οριστική διαμόρφωση. Γενικά πάντως μου αρέσει ο Παναθηναϊκός έτσι όπως τον βλέπω. Ο Στραματσόνι βάζει και Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως τον Χουχούμη, τον Μίγγο. Πιστεύει στα νέα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό οι μεγάλες ομάδες να έχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή τους, για να υπάρχει υλικό και για τις Εθνικές. Παρατηρώ ότι το ίδιο συμβαίνει και στον Ολυμπιακό, με τον Μανθάτη και τον Ρέτσο". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags