Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα περάσει από την Αστάνα
Ποδόσφαιρο
| 2016-11-03 15:44:00

Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα περάσει από την Αστάνα

Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα περάσει από την Αστάνα

Ευρωπαϊκή βραδιά Νο 4 στη φάση των ομίλων, αλλά για τους δύο από τους τρεις εκπροσώπους μας το μυαλό τους ξεκάθαρα είναι στο μεταξύ τους κυριακάτικο «κλάσικο». Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

Κι ας το έριξαν οι δύο προπονητές, Μπέντο και Στραματσόνι, σε δηλώσεις που πιο... κλισέ πεθαίνεις: του στυλ πως προέχει η νίκη απόψε και μετά θα ασχοληθούν με το ντέρμπι.

Για να μην αδικώ τον Ιταλό, παραδέχθηκε πως για την ομάδα του ο αγώνας της χρονιάς είναι στο «Καραϊσκάκης». Αυτό βέβαια το καταλάβαμε κι από την αλλαγή νοοτροπίας του «Στράμα», που όσο πλησίαζε το ντέρμπι των «αιωνίων» άρχισε να ασχολείται ξαφνικά με τη διαιτησία. Συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, κάπως έτσι μεταλλάχθηκε και ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός, που δεν κατάφερε να κερδίσει στη Λιέγη παρότι προηγήθηκε 0-2 και δεν τον άφησε ο Ιταλός διαιτητής Μπάντι να πάρει το τρίποντο (ή έστω τον βαθμό) στο Βίγκο, έτσι κι αλλιώς θα είχε λιγοστές ελπίδες πρόκρισης. Πόσω μάλλον στην τωρινή συγκυρία, με την επίσκεψή του στο «κάστρο» του Ολυμπιακού να ακολουθεί σε τρία βράδια και με πολλούς «πληγωμένους» παίκτες. Από την άλλη μεριά, και η Σταντάρ δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα έκανε δυο σερί ήττες.

Στη Λεωφόρο, λοιπόν, περιμένω ένα... περίεργο παιχνίδι. Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ομάδα που θα προηγηθεί στο σκορ. Αν είναι η Σταντάρ, δύσκολα βλέπω, μετά, τους «πράσινους» να το γυρίζουν. Αν πάλι προηγηθούν οι γηπεδούχοι, δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως θα μπορέσουν να το κρατήσουν κιόλας. Είναι μια αναμέτρηση που λόγω στυλ και νοοτροπίας των δυο ομάδων λογικά θα έχει εκατέρωθεν γκολ. Και επειδή δεν βολεύει κανέναν η ισοπαλία, πιθανότατα θα έχει και νικητή. Θα μετρήσει το μεγαλύτερο κίνητρο και η καλύτερη συγκέντρωση. Με τον οργανισμό «Παναθηναϊκός» όμως να... ζει και να κινείται στον ρυθμό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος πως το «τριφύλλι» θα κάνει την πρώτη του νίκη στους ομίλους μετά από 1.443 ημέρες.

Πάμε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού στα βάθη της Ασίας, εκεί δηλαδή όπου έχουν γονατίσει στην Αστάνα ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γαλατάσαραϊ. Μπορεί οι Καζάκοι να έφαγαν «4άρα» στο Φάληρο, στην έδρα τους όμως μεταμορφώνονται σε μια ομάδα που δύσκολα σκοράρεις σε βάρος της και κατά συνέπεια τη νικάς.

Θα σας μεταφέρω την άποψη του Βλάντιμιρ Γιούγκοβιτς (πρώην άσου των Σαμπντόρια, Γιούβε, Ιντερ, Λάτσιο, Ατλέτικο Μ., Μονακό), που είναι πλέον μάνατζερ και έχει πελάτη του στην Αστάνα. Πριν από δυο εβδομάδες ο Σέρβος βρέθηκε στο «Καραϊσκάκης» και μετά τη λήξη προέβλεψε πως ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα φύγει νικητής από την έδρα της Αστάνα. Και ότι θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένος αν πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Μπέντο βέβαια είπε πως η ομάδα του θα κατέβει για να κερδίσει, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να πει και κάτι άλλο. Το ζητούμενο είναι αν αυτό το πνεύμα έχει περάσει και στους «ερυθρόλευκους». Για την ακρίβεια, στους πολλούς αναπληρωματικούς που θα παρατάξει.

Ασφαλώς και στον Ολυμπιακό η προτεραιότητα είναι ο... Παναθηναϊκός και όχι η Αστάνα, από εκεί και πέρα ερωτηματικό μεγάλο είναι το εκτεταμένο ροτέισον (με 6 και 7 αλλαγές) κατά πόσο θα λειτουργήσει στους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός νομίζω πως θα είναι ευχαριστημένος απόψε με την ισοπαλία, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος αυτή να λειτουργήσει σαν μπούμεραγκ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags