Facebook Pixel Είδε κανείς τον Παναθηναϊκό; (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-11-04 00:57:00

Είδε κανείς τον Παναθηναϊκό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Είδε κανείς τον Παναθηναϊκό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τριφύλλι καιγόταν για τη νίκη κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, αλλά ξέχασε να κατέβει στο γήπεδο. Εχασε 3-0 και χαιρετάει το Europa. Αγωνία στους Πράσινους για τον Μπεργκ ενόψει ντέρμπι, καθώς ο Σουηδός που αποχώρησε τραυματίας!

Ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το αρνητικό του σερί στην Ευρώπη καθώς ηττήθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο και πλέον αγνοεί τη νίκη για έντεκα σερί ματς σε ομίλους στην Ευρώπη! Οι Πράσινοι έτσι ουσιαστικά αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του EuropaLeague, αλλά περισσότερο πλέον τους «καίει» ο τραυματισμός του Μάρκους Μπεργκ που αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και τρέχει να προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό! Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι Πράσινοι για ένα ακόμα ματς στη Λεωφόρο αφού ο Εμποκού είδε την κόκκινη κάρτα.

Το ματς

Ο Αντρέα Στραματσόνι άφησε το… ευρωπαϊκό 3-4-1-2 και εφάρμοσε καθαρό 4-3-3. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μέστο-Μολέντο-Ιβανόφ-Χουχούμη, από δεξιά προς αριστερά. Ο Κουτρουμπής πλαισιώθηκε από τους Κουλιμπαλί δεξιά και Λουντ αριστερά στον χώρο του κέντρου. Στην κορυφή βρέθηκε ο Μπεργκ με τον Ιμπάρμπο να κινείται στο δεξί «φτερό» της επίθεσης και τον Εμποκού στα αριστερό.

Προσπάθησε με αντεπιθέσεις

Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρο πλάνο ανάλογο με αυτό της Λιέγης, δηλαδή να αφήσει την μπάλα στους Βέλγους και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» με τη γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Κάπως έτσι, οι Πράσινοι έχασαν τις δυο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα. Η πρώτη ήταν με τον Κουλιμπαλί να σουτάρει άουτ από διαγώνια θέση στη μεγάλη περιοχή στο 4’ και η δεύτερη με τον Μπεργκ να σουτάρει εξ’ επαφής μετά από γύρισμα του Κουλιμπαλί, αλλά την μπάλα να χτυπά σε σώμα αμυντικού. Όλα αυτά τη στιγμή που οι φιλοξενούμενο είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως δεν την αξιοποιούσαν σωστά.

Η Σταντάρ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 26’ με τον Ορλάντο Σα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, να πλασάρει και τον Στιλ να λέει «όχι» με τα πόδια!

Σοκ με Μπεργκ

Τέσσερα μόλις λεπτά μετά την ευκαιρία τω Βέλγων, ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στην γκαντεμιά που τον… κυνηγά το τελευταίο διάστημα, αφού ο Μπεργκ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αποχώρησε τραυματίας,  με τον Λέτο να παίρνει τη θέση του.

Αποσυντονίστηκε και παραλίγο να το πληρώσει

Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη χάλασε τη λειτουργεία του Παναθηναϊκού που δεν κατάφερε να απειλήσει εκ νέου μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Αντίθετα, οι Βέλγοι είχαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες που «πέταξαν». Στο 36’ βγήκαν στην αντεπίθεση με τρεις παίκτες έναντι δυο αμυνομένων του Παναθηναϊκού, αλλά λειτουργώντας με πολλή αφέλεια… κατάφεραν να βγουν οφσάιντ. Η τελευταία καλή στιγμή χάθηκε από τον Ραμάν που εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα μετά από εκτέλεση κόρνερ και σούταρε άουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής στο 39’.

Εμποκού, φωνές για πέναλτι και δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο παρασυρόμενος κυρίως από τον Εμποκού που είχε ένα «εκρηκτικό» πεντάλεπτο. Μόλις στο 47’ Εμποκού και Λέτο, άλλαξαν άψογα την μπάλα με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή στη μονομαχία του με τον Φαί. Οι Πράσινοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής επέλεξε να δώσει κίτρινη για θέατρο στον Αφρικανό. Ένα λεπτό αργότερα, ο Εμποκού συνέκλινε και σούταρε με το δεξί από τα αριστερά, με τον Ουμπέρ να επεμβαίνει. Ο γκολκίπερ της Σταντάρ νικήθηκε στο 50’,  αλλά για καλή του τύχη είδε την μπάλα μα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι από απευθείας φάουλ του Εμποκού!

Τον… ξέρανε ο Σισέ

Μετά από τη μίνι «πολιορκία» του Παναθηναϊκού, η Σταντάρ ανέκτησε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ένα σκηνικό που θύμισε έντονα το πρώτο μέρος, μόνο που αυτή τη φορά κατάφερε να σκοράρει. Δράστης ήταν ο Σισέ που στο 61’ «κεραυνοβόλησε» τον Στιλ με ένα τρομερό δεξί σουτ από μακρινή απόσταση!

Τον.. τελείωσε ο Μπελφοντίλ, αποβολή Εμποκού

Το γκολ έκοψε τα πόδια στους Πράσινους και λίγο αργότερα ήρθε η καταστροφή. Στο 75’ Ο Σα πήρε την κεφαλιά από τα στόπερ του Τριφυλλιού, έβγαλε μόνο του τον Μπελφοντίλ και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Στιλ για το 2-0. Σα να μην έφτανε αυτό, δυο λεπτό αργότερα ο Εμποκού χτύπησε τον Σα εκτός φάσης και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, ωστόσο ο Μπελφοντίλ πρόλαβε να πετύχει το τρίτο γκολ των Βέλγων δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να ηττάται και ουσιαστικά να λέει «αντίο» στο Europa League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρομπέρτο Μούτσι): Στιλ, Μέστο (77' Χατζηγιοβάννης), Μολέντο, Ιβανόφ, Χουχουμής, Κουτρουμπής,Εμποκού, Λουντ, Κουλιμπαλί, Μπεργκ (29' Λέτο), Ιμπάρμπο (86' Ρινάλντι).

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Αλεξάντρ Γιάνκοβιτς): Χούμπερτ, Φε, Σολτς, Λαΐφης, Αντράντε (46' Φιόρε), Τρεμπέλ, Ραμάν (62' Μπαντιμπαγκά), Σισέ, Εντμίλσον Ζούνιορ (89' Μπενζά), Ορλάντο Σα, Μπελφοντίλ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags