Facebook Pixel Αποκάλυψη! Η ατάκα Ομπράντοβιτς σε Πασκουάλ: «Και εγώ όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό…»
| 2016-11-09 20:27:00

Αποκάλυψη! Η ατάκα Ομπράντοβιτς σε Πασκουάλ: «Και εγώ όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό…»

Αποκάλυψη! Η ατάκα Ομπράντοβιτς σε Πασκουάλ: «Και εγώ όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό…»

Ο Ζοτς σε μία μεγάλη συνέντευξη μιλάει με θαυμασμό για τον… καλό μαθητή Ιτούδη, για τον Πασκουάλ και το Τριφύλλι, αλλά και για την φετινή Ευρωλίγκα.
 

Για τον χαμένο τελικό της Ευρωλίγκας από τον «μαθητή» του Δημήτρη Ιτούδη μίλησε μεταξύ άλλων ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αποκάλυψε και μια ιδιαίτερη κουβέντα που είχε με τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Σέρβος προπονητής της Φενέρμπαχτσε, σε συνέντευξή του στο ισπανικό περιοδικό «Gigantes del Basket», αναφέρθηκε στο φετινό ρόστερ της ομάδας του, την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Πως αισθάνεται, λοιπόν, ο καθηγητής βλέποντας να τον ξεπερνά ο μαθητής του;
«Κέρδισε η κοινή φιλοσοφία μας για το μπάσκετ, επομένως αισθάνομαι υπερήφανος! Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της EuroLeague που ένας προπονητής και ο πρώην βοηθός του τέθηκαν αντιμέτωποι σε έναν τελικό! Κάποιος έπρεπε να κερδίσει και ήταν ο Δημήτρης. Χαίρομαι για εκείνον, έχει ποιότητα ως άνθρωπος και ως κόουτς. Για την ακρίβεια, είναι σαν μικρός αδελφός μου. Ήταν αδύνατον να κερδίσουμε και οι δυο».
Ποιο ήταν το σκεπτικό της Φενέρμπαχτσε το περασμένο καλοκαίρι κι απέκτησε μόλις έναν παίκτη πρώτης γραμμής (σ.σ. Τζέιμς Νάναλι);
«Ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ομάδα που έχουμε. Υπήρχαν, λοιπόν, παίκτες που το συμβόλαιό τους με τη Φενέρ έληγε, που είχαν επίσης μεγάλες προτάσεις, ακόμα κι από το ΝΒΑ με σαφώς περισσότερα χρήματα όμως δεν ήθελαν να φύγουν! Προτίμησαν, λοιπόν, να συνεχίσουν μαζί μας. Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι το χρήμα δεν είναι το παν και πορεύονται με αυτή τη φιλοσοφία στη ζωή και την καριέρα τους».

Αναφέρεστε στον Βέσελι;
«Μιλώ για τον Βέσελι και τον Τζίτζι Ντατόμε, οι οποίοι είχαν ΝΒΑ out στα συμβόλαιά τους όμως έμειναν και οι δυο μαζί μας. Επίσης, πρόταση δέχτηκε και ο Έκπε Γιούντο ενώ ο Μπογκντάνοβιτς είχε την επιλογή να πάει στο Φοίνιξ! Ο Μπόγκνταν έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Φενέρ και πλέον τα δικαιώματά του ανήκουν στο Σακραμέντο. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι εκεί βρίσκεται ο Βλάντε Ντίβατς (σ.σ. αντιπρόεδρος και GM των Κινγκς), ο οποίος υποθέτω ότι γνωρίζει την αξία και την ποιότητά του. Το ιδανικό είναι ο παίκτης να πηγαίνει στο ΝΒΑ όταν τελειώνει το συμβόλαιο με την ομάδα του, γνωρίζοντας ότι θα παίζει κι όχι να κουνάει την πετσέτα από τον πάγκο! Ποια θα είναι η απόφαση του Μπόγκνταν το καλοκαίρι; Υποθέτω ότι θα μου μιλήσει αρχικώς, όπως έκανε την πρώτη χρονιά ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Προς το παρόν, παίζει εντυπωσιακά».

Θεωρείτε ότι η Φενέρμπαχτσε έχει το καλύτερο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη (σ.σ. Βέσελι & Γιούντο);
«Όχι! Μιλάμε, βέβαια, για δυο πολύ καλούς παίκτες. Ένα ζευγάρι που κατανοεί πλήρως ό,τι ζητώ από αυτούς, χωρίς αμφιβολία. Έχουμε επίσης τον Πέρο, ο οποίος πέρσι ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς. Χρησιμοποιώ στο «4» τον Νίκολα Κάλινιτς ενώ υπάρχει και ο Ντατόμε».

Έχει, λοιπόν, η Ρεάλ Μαδρίτης το πιο πλήρες rotation στη γραμμή ψηλών;
«Πόσους ψηλούς έχει η Ρεάλ; Νομίζω επτά! Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει ότι το στιλ της Ρεάλ είναι αυτό του Πάμπλο Λάσο. Είναι ωραίο να μπορείς να επιλέγεις παίκτες που σου αρέσουν. Ο Ράντολφ , για παράδειγμα, είναι σπουδαίος παίκτης όμως εκείνος που μπορεί να σας πει περισσότερα είναι ο κύριος Λάσο (γέλια)».

Τι έχει αλλάξει στη Ρεάλ μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Ροντρίγκεθ;
«Το εξήγησα προσωπικά στον Πάμπλο. Το να βρεις κάποιον παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι αδύνατον! Αν ψάχνεις κάποιον να παίζει σαν κι αυτόν, χάνεις τον χρόνο σου! Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Ο Ντρέιπερ, για παράδειγμα, είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία που μπορεί να κάνε πολλά πράγματα στο γήπεδο. Ο Ντόντσιτς μπορεί να παίξει στο «1», στο «2», στο «3» και να μαρκάρει το αντίπαλο «4άρι»! Δεν είναι Σέρχιο, όμως είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι είναι η ζωή, δεν θα βάλεις τα κλάματα! Ο κόσμος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για αυτόν όμως θυμάστε πως ήταν η κατάσταση πριν από τέσσερα χρόνια; Πλέον είναι… θεός για τους Μαδριλένους! Κατά τη γνώμη μου, είναι λογικό ότι αποφάσισε να επιστρέψει στο ΝΒΑ».

Περιμένατε ότι ένας τόσο νεαρός παίκτης όπως ο Λούκα Ντόντσιτς θα έχει αυτόν τον ρόλο στη Ρεάλ Μαδρίτης;
«Γιατί όχι; Είναι τεράστια υπόθεση να έχεις έναν παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά. Δεν θέλω, όμως, να μείνω σε αυτό. Είναι θέμα του Πάμπλο Λάσο. Ήταν παίκτης μου, τον σέβομαι πολύ και κάνει εξαιρετική δουλειά στη Ρεάλ. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει με τον Λούκα κι έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία».

Θεωρείτε ότι με τις προσθήκες του Χάντερ και του Ντρέιπερ, η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει στη φιλοσοφία που είχε προ διετίας, με παίκτες που είναι εξπέρ στην άμυνα;
«Όλοι οι προπονητές θέλουμε παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Είναι λογικό. Η Ρεάλ βρίσκεται στο top επίπεδο και ψάχνει συνεχώς το καλύτερο. Το ίδιο και η Μπαρτσελόνα. Είναι ομάδες που πρέπει να κερδίζουν συνέχεια όμως μην ξεχνάτε ότι την EuroLeague την κατακτά μόνο ένας. Θα αλλάξουμε, λοιπόν όλους τους προπονητές αν δεν το καταφέρουν;».

Ένας από αυτούς ήταν και ο Τσάβι Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα…
«Ο κόσμος χρησιμοποιεί πολύ εύκολα τη λέξη «αποτυχία». Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Είμαι ήρεμος, ξέρω τι μου λείπει σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση. Ουδείς γνωρίζει καλύτερα από εμένα τι συμβαίνει στην ομάδα μου. Αν έλθει, για παράδειγμα, κάποιος και με ρωτήσει γιατί δεν έκανα μια αλλαγή, τι μπορώ να του πω; Ποιος ξέρει την ομάδα καλύτερα από εμένα; Νομίζεις ότι ξέρεις τι έχει συμβεί στην ομάδα μου και στις προπονήσεις μου την περασμένη εβδομάδα; Κι έρχεσαι και μου λες τι πρέπει να κάνω και τι όχι; Ο Τσάβι Πασκουάλ, λοιπόν, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, έκανε σπουδαία δουλειά στην Μπαρτσελόνα. Όμως αν δουλεύεις σε έναν οργανισμό όπως η Μπάρτσα και δεν κερδίζεις τίτλους, ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος, σε κατηγορεί και ψάχνει αφορμές για να σε διώξει. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Ο Πασκουάλ έχει την ευκαιρία του να αποδείξει ότι είναι σπουδαίος. Του τηλεφώνησα και του εξήγησα: «Τσάβι, η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που αγαπάς όμως η ζωή συνεχίζεται! Δεν μπορείς να είσαι για πάντα προπονητής στην ίδια ομάδα». Όπως συνέβη με εμένα και τον Παναθηναϊκό, όταν αποχώρησα έπειτα από 13 χρόνια. Ξεκίνησε μια νέα ζωή».
Ποιοι είναι οι λόγοι της επιστροφής της Σερβίας στην ελίτ;
«Η ποιότητα των παικτών και ότι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι προπονητής-ηγέτης! Έχουμε έναν παίκτη-κλειδί, τον Μίλος Τεόντοσιτς. Έξω από κάθε καλούπι, που καταλαβαίνει το μπάσκετ όσο κανείς άλλος! Που μπορεί να εκπλήξει με αυτά που κάνει στο γήπεδο».

Φαίνεται πως χρειαζόταν να βγάλει από τις πλάτες του τον χαρακτηρισμό του loser…
«Όπως είπα και πριν, τέτοιες λέξεις χρησιμοποιούνται από τον κόσμο με ελαφρότητα. Πόσα Final Four έχει παίξει ο Τεόντοσιτς; Φέτος, λοιπόν, κέρδισε τον τίτλο. Δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια!».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοντός (μόλις 1,80 μ.) αλλά ...θαυματουργός! "Χτυπάει" φοβερό τριποντάκια ο ΠΑΟ, με μηνιάτικο 35.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags