Facebook Pixel Κωνσταντινέας: "Βαθιά νυχτωμένη η καμόρα του ποδοσφαίρου"!
| 2016-11-09 22:00:00

Κωνσταντινέας: "Βαθιά νυχτωμένη η καμόρα του ποδοσφαίρου"!

Κωνσταντινέας: "Βαθιά νυχτωμένη η καμόρα του ποδοσφαίρου"!

Ο πρώην διαιτητής και νυν βουλευτής πήρε θέση στο ζήτημα του εμπρησμού στην οικεία του Γιώργου Μπίκα.

Η επίθεση κατά του Γιώργου Μπίκα από αγνώστους που έκαψαν το σπίτι του έχει σοκάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θυμίζει έντονα την περίπτωση του εμπρησμού στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα την περίοδο που ήταν διαιτητής.

Ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Metropolis95,5 και τόνισε πως η καμόρα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειτα να συνεχίσει το έργο της.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινέας δήλωσε πως ο κ. Μπίκας είναι τυχερός που έχει τη στήριξη του κράτος και της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, αφού ο ίδιος δεν είχε κανέναν.

Αναλυτικά, τα λεγόμενά του:

Για το εάν ήταν ένα γεγονός που τον ξάφνιασε:  «Τώρα θα μιλήσω ως βουλευτής και όχι ως διαιτητής. Ίσως τώρα ταράχτηκαν τα νερά και κάποιοι άνθρωποι ταράχτηκαν περισσότερο. Υπήρξα ένα από τα θύματα της συμμορίας που μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κοιτάζει τα οφέλη της και συνεχίζει το έργο της»

Για το εάν είχε την στήριξη της Πολιτείας: «Δεν είχα καμία συμπαράσταση όταν δέχτηκα την επίθεση αλλά ο Μπίκας είναι τυχερός γιατί έχει στο πλευρό του το κράτος και την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ. Το κράτος δεν θα επιτρέψει να συμβούν όσα συνέβησαν σε μένα».

Για τον τρόπο που θα το πετύχει αυτό το κράτος: «Αρχικά πρέπει να κοιτάξουμε το πόρισμα της πυροσβεστικής και να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Εάν νομίζει η καμόρα του ελληνικού πρωταθλήματος ότι θα συνεχίσει το έργο της είναι βαθιά νυχτωμένη».

Για το ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και για το τι ακριβώς πολεμά: «Η Κυβέρνηση πολεμά να διώξει την καμόρα από το ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που οι περισσότερες ομάδες δεν το έχουν διαπιστώσει. Οι ομάδες έχουν προβληματιστεί. Εμείς όμως το καταδικάζουμε και προσπαθούμε να πολεμήσουμε τα συμφέροντα. Τότε ήμουν γραφικός και όλοι υπερασπιζόταν τα όσα συνέβαιναν.  Τώρα όμως γίνεται μια προσπάθεια και νομίζω ότι η ατζέντα θα αλλάξει. Το κακό του ποδοσφαίρου θα χτυπηθεί μέχρι τέλους από την Κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ και όλοι».

Για το εάν πιστεύει ότι θα ηρεμήσει η κατάσταση: «Εγώ λέω ότι αυτοί θα συνεχίσουν μέσω του ποδοσφαίρου αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που εκβιάζουν οπότε θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, χειρότερα θα τα κάνουν και όχι καλύτερα. Είμαστε υπέρ της πρόληψης και εάν δεν γίνεται κάτι με αυτή τότε προχωράμε σε καταστολή. Έτσι θα λειτουργήσει η Κυβέρνηση».

Για το τι έχει κάνει μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση: « Έχει διακόψει το πρωτάθλημα, έχει αλλάξει το βούλευμα, έχει περάσει μια τροπολογία. Εσείς πιστεύετε ότι είναι ίδια η ΕΠΟ  με αυτήν του Γκιρτζίκη; Χρειάζονται ακόμη να γίνουν πράγματα. Μπορεί να έγιναν κάποια πράγματα αργά αλλά το έργο θα συνεχιστεί και ο Βασιλειάδης θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε ο Κοντονής. Μιλήσαμε από το βήμα της Βουλής για την παράγκα. Ποιος άλλος το έχει κάνει;»

Για το εάν η Κυβέρνηση προστάτευσε τον Μπίκα: «Γιατί εσείς γνωρίζετε εάν η Κυβέρνηση τον προστάτευσε ή όχι; Δεν ήρθα για να αντιπαρατεθώ μαζί σας αλλά δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Τι έκαναν οι τωρινοί και τι έκαναν οι προηγούμενοι; Θέλετε την ΕΠΟ του Γκιρτζίκη; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τι έκαναν; Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε. Εγώ δεν είμαι ούτε του Μαρινάκη, ούτε του Αλαφούζου, ούτε του Μελισσανίδη, ούτε του Σαββίδη και εμένα δε με βοήθησε κανείς τότε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags