Facebook Pixel Όταν ο Παναθηναϊκός έριχνε τέσσερα στη "Φενέρ"... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-11-14 12:05:00

Όταν ο Παναθηναϊκός έριχνε τέσσερα στη "Φενέρ"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Παναθηναϊκός έριχνε τέσσερα στη "Φενέρ"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν 14 Νοεμβρίου 2002 όταν ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-1 τη Φενέρμπαχτσε στη Λεωφόρο και πήρε την πρόκριση για την 2η φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!

Δυο εβδομάδες νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου 2002, το 1-1 στην Κωνσταντινούπολη με την «οβίδα» του Μπασινά έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση, αλλά το αβαντάζ ήταν κυρίως ψυχολογικό.

Οι «πράσινοι» είχαν κοιτάξει τους Τούρκους κατάματα μέσα στο σπίτι τους και πίστεψαν ακόμη περισσότερο στην πρόκριση στη ρεβάνς του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο δρόμος προς αυτήν, άνοιξε σχετικά νωρίς, στο 24', όταν η ποδοσφαιρική ευφυία του Νίκου Λυμπερόπουλου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρουστού, πήρε το... ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Λεωφόρος πήρε φωτιά και επτά λεπτά αργότερα... ξανακάηκε από την κεφαλιά του Γκούμα για το 2-0 έπειτα από κόρνερ του Μπασινά και άστοχη έξοδο του Τούρκου πορτιέρο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν για λίγο στο παιχνίδι της πρόκρισης με το γκολ του Τουντσάι Σανλί στο 37ο λεπτό.

Οι ελπίδες τους όμως έσβησαν γρήγορα, και... πυροσβέστης αυτή τη φορά ανέλαβε ο Γιαν Μικάελσεν που με έναν «κεραυνό» με εξωτερικά φάλτσα έγραψε το 3-1 στο 42'.

Στο 2ο ημίχρονο το Τριφύλλι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, στο 79' ο Μαρκαριάν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βαζέχα και ο... τρελός Πολωνός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα δέκα λεπτά αργότερα!

Ο Λυμπερόπουλος έβγαλε με το κεφάλι τον Βαζέχα απέναντι από τον Ρουστού και παρότι είχε μπροστά του αμυντικό, ο 38χρονος τότε φορ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία για το ευρύ 4-1.

Η ομάδα του Μαρκαριάν εκείνη τη χρονιά έφτασε μία ανάσα από τους «4» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, καθώς αποκλείστηκε στην παράταση στη Λεωφόρο από την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης. Την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο, η οποία την επόμενη χρονιά κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μικάελσεν (88' Βόκολος), Κυργιάκος, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε (79' Βαζέχα), Καραγκούνης (73' Κωνσταντινίδης), Φύσσας

Φενερμπαχτσέ (Λοράντ): Ρουστού, Τεμιζκάνογλου, Οζάτ, Ραπάιτς (62' Γιουνέζ), Σερχάτ, Τουντσάι Σανλί, Σιμσέκ (39' Τσεϊχούν), Φατίχ Ακιέλ, Ορτέγκα, Τζόνσον (70' Ουάσινγκτον), Στέβιτς 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags