Facebook Pixel Ο σούπερ Γιόχανσον όαση στην κίτρινη έρημο
| 2016-11-16 17:16:00

Ο σούπερ Γιόχανσον όαση στην κίτρινη έρημο

Ο σούπερ Γιόχανσον όαση στην κίτρινη έρημο

Ο Κώστας Μιαούλης καταγράφει τα highlights από την εμφάνιση του διεθνούς Σουηδού με την Ουγγαρία που αποτελεί και τον μοναδικό σημείο αναφοράς της ΑΕΚ αυτόν τον καιρό

Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και στις επάλξεις πρώτα απ’ όλα. Στις ημέρες που μεσολάβησαν και δεν είχαμε επαφή μέσω της στήλης, πολλά περισσότερα ήταν τα αρνητικά για την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, παρά τα θετικά. Για να είμαι απολύτως ακριβής, το μόνο σημάδι ελπίδας ήταν η παρουσία του Γιάκομπ Γιόχανσον, τόσο απέναντι στην Γαλλία, όσο και στο ματς που τελείωσε πριν από λίγο στην Groupama Arena και βρήκε τον Σουηδό, να πραγματοποιεί μία ακόμα πολύ δυνατή εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Από το καλοκαίρι ήμουν πεπεισμένος, βλέποντας και εκείνους που αγωνίζονταν για τους Σουηδούς στη μεσαία γραμμή πως ο Γιόχανσον είχε θέση σε αυτή την ομάδα. Βλέποντας το σημερινό ματς με την Ουγγαρία και μάλιστα παρακολουθώντας το δεύτερο μέρος, ο Γιόχανσον όχι μόνο κόβει, αλλά αποτελεί τον παίκτη που παίρνει την πρώτη μπάλα από τους αμυντικούς και κάνει το παιχνίδι. Ειδικά στο δεύτερο μέρος ο Γιόχανσον έβγαλε τεράστια αυτοπεποίθηση και νομίζω πως αυτή τη στιγμή που η ΑΕΚ ψάχνει με το...τουφέκι να βρει έναν ποδοσφαιριστή της να κάνει ένα βήμα μπροστά, είναι πολύτιμο που ο Σουηδός έκανε τέτοιες εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο Γιόχανσον είναι το μοναδικό υγιές κομμάτι της ΑΕΚ αυτόν τον καιρό, μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο, που η δική του άνοδος στο β’ μέρος με την Βοσνία έπαιξε ρόλο, ως προς το να σουλουπωθεί λίγο η άθλια εικόνα της. Δυστυχώς όμως μόνο με αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές, δεν μπορεί η Ένωση να ελπίζει σε ανάκαμψη. Τα όσα συμβαίνουν στις προπονήσεις, με την ΑΕΚ να αποδεκατίζεται με φρενήρεις ρυθμούς έχει λογική εξήγηση, από τη στιγμή που η εικόνα της ομάδας στα τελευταία στάδια των αγώνων της ειδικά μετά το 70’ δείχνει μια ομάδα με σοβαρό πρόβλημα φυσικής κατάστασης και εντελώς αγύμναστη. Παίκτες στους οποίους θα πόνταρε για ν’ ανακάμψει φεύγουν από τις προπονήσεις με σοβαρά προβλήματα και πλέον η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Μέσα σε όλα αυτά, δεν μπορώ πλέον να βρω καμία εξήγηση στις επιλογές και την στήριξη που παρέχει σε κόσμο που έχει βλάψει την ΑΕΚ στο παρελθόν. Η Επιτροπή εξομάλυνσης εκ των πραγμάτων και εκ των γεγονότων πλέον αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο, ενώ μέσα σε όλα αυτά, ενώ οι ομάδες ετοιμάζονταν για φιλικά, το βράδυ της Τρίτης, δεν γνωρίζουν αν θα παίξουν απλά φιλικά ή αν θα μπουν ξανά στο γήπεδο, όπως θα γινόταν κανονικά μετά την διακοπή για το ματς της Εθνικής, αν δεν είχαν μεσολαβήσει τα γεγονότα με τον Μπίκα και την οικία του. Κι ασφαλώς μετά τις υποσχέσεις της Επιτροπής εξομάλυνσης πως δεν θ’ αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα, αν δεν ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Αφού δέχτηκαν οι πρώην Σύμμαχοι να κατέβουν σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, πριν ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το τοπίο, τώρα...χορεύουν και μάλιστα δίχως να βγάζουν μιλιά, στα απίθανα πράγματα που κάνει το «σύστημα» , το οποίο ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Όμως για τα μέχρι στιγμής φετινά αγωνιστικά πεπραγμένα των τριών, η τραγική εικόνα βαραίνει κυρίως τις διοικήσεις τους και τις επιλογές που έκαναν ή δεν έκαναν.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags