Facebook Pixel Σπανούλης στα ντουζένια του και ο… ηττημένος ξανά σε θρίλερ ΠΑΟ
Μπάσκετ
| 2016-11-19 01:27:00

Σπανούλης στα ντουζένια του και ο… ηττημένος ξανά σε θρίλερ ΠΑΟ

Σπανούλης στα ντουζένια του και ο… ηττημένος ξανά σε θρίλερ ΠΑΟ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη -μία ακόμα- έκδοση ενός τρομερού ντέρμπι ανάμεσα στους «αιώνιους» στο μπάσκετ, με τον Σπανούλη στα καλύτερά του και τον Παναθηναϊκό να χάνει άλλο ένα θρίλερ.
 

Με οκτώ παίκτες να βρίσκονται ουσιαστικά στο ροτέισον των «πρασίνων», η αποστολή για τον Παναθηναϊκό ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος κι έκανε το πρώτο του λάθος στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Μιλάμε για μοναδικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς το ποιός είναι ο αντίπαλος και τη δυσκολία της έδρας.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο δεύτερο μέρος με μεγάλα σουτ και είχε το ματς στα χέρια του στο 76-72. Ο Σφαιρόπουλος στο 76-76 παίρνει μια ρισκαδόρική απόφαση για φάουλ στον Καλάθη ή τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση που δόθηκε βλέποντας το ματς από την τηλεόραση. O Σφαιρόπουλος πάντως στις δηλώσεις επαλήθευσε την αίσθηση μας. Ο Καλάθης έχασε τη μία, ο Σπανούλης αυτή τη φορά σέρβιρε, αντί να εκτελέσει όπως στον τελευταίο τελικό και ο Πρίντεζης έβαλε το καλάθι, κατά λάθος την βολή, αλλά το ροζ φύλλο δεν άλλαξε χέρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έσβησε την ήττα που ήταν μη αναμενόμενη κόντρα στην Γαλατασαράι. Πάει στο 5-3, αλλά το σημαντικότερο είναι πως πλέον έχει αντιστρέψει τους ρόλους με τα απανωτά διπλά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Χωρίς να θέλω να μπω σε ξένα χωράφια με ιδιαίτερες μπασκετικές αναλύσεις, οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη στιγμή έχουν φτιάξει ένα τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα υπέρ τους. Το ματς στο δεύτερο μέρος, ξέφυγε για μεγάλο μέρος από τα χέρια τους. Σε άλλες εποχές θα μπορούσαν να έχουν μπει σε μεγάλη τρικυμία. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός καταφέρνει να διαχειριστεί και δύσκολες στιγμές στο ΟΑΚΑ και να φεύγει πλέον νικητής πολύ πιο συχνά.

Για τον Παναθηναϊκό το 4-4 δεν τον φέρνει σε θέση μη αναστρέψιμη. Ωστόσο αυτό που πονάει ειδικά αυτή την εβδομάδα με τα back to back παιχνίδια, είναι ο τρόπος που απώλεσε και τις δύο αναμετρήσεις τις οποίες αν είχε πάρει, τώρα θα ήταν σε πολύ πλεονεκτική θέση. Επιπλέον έχει χάσει με θρίλερ και απέναντι στην Εφές, ενώ το πάλεψε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε και με την ΤΣΣΚΑ τη στιγμή που άλλαζε προπονητή. Με τον Τζέιμς και με αντικαταστάτη του Γκιστ που ήδη αναζητείται θα έχει καλύτερη εικόνα, όμως παραμένει μία πληγή το να πηγαίνουν τα οριακά ματς στα χέρια των αντιπάλων του.

Το άφησα για το φινάλε, αλλά είναι μεγάλη υπόθεση ένας παίκτης να ωριμάζει όσο περνάνε τα χρόνια και να γίνεται όλο και καλύτερος. Ο Σπανούλης με αυτά που κάνει φέτος μέχρι στιγμής δείχνει ικανός να ξεπεράσει όλα τα τεράστια επιτεύγματα του. Ήταν εκεί και ο Πρίντεζης, ο Χάκετ απέδειξε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα του, ενώ για τα δύσκολα του 4ου δεκαλέπτου, βλέπω πως δημιουργεί χαρακτήρα για το κλείσιμο των αγώνων και ο Παπαπέτρου.

Για χρόνια επίσης κουβεντιάζουμε την ιστορία με τις βολές. Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε υπερδιπλάσιες (22 έναντι 9) ενώ μάλιστα υπάρχει μια κραυγαλέα φάση φάουλ πάνω στον Μπιρτς που δεν δόθηκε και καπάκι ο Φώτσης το πάει στο +4 για τον Παναθηναϊκό. Σε άλλες εποχές ο γάμος για τον Ολυμπιακό θα είχε σχολάσει, αφού θα πήγαινε όλη την κουβέντα στη διαιτησία. Από τότε που άφησε αυτή την τακτική, τα διπλά στο ΟΑΚΑ και οι νίκες γενικά απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, έρχονται πολύ πιο εύκολα.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags