Facebook Pixel Χορηγία... Ανέστη και ήττα για την ΑΕΚ!
| 2016-11-19 18:15:00

Χορηγία... Ανέστη και ήττα για την ΑΕΚ!

Χορηγία... Ανέστη και ήττα για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο σε φιλική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, με γκολ που προήλθε από νέο λάθος του Γιάννη Ανέστη, λίγες μέρες μετά τη γκάφα του που σημάδεψε το παιχνίδι πρωταθλήματος των δύο ομάδων.

Toν ίδιο... πρωταγωνιστή με αυτόν του πρόσφατου αγώνα πρωταθλήματος είχε το φιλικό της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, στο ΟΑΚΑ. Τα...φώτα έπεσαν για ακόμη μια φορά στον Γιάννη Ανέστη, ο οποίος είχε κάνει τραγικό λάθος προ ημερών, επιτρέποντας στην ομάδα του Περιστερίου να ισοφαρίσει σε 2-2.

Αυτή τη φορά, ο τερματοφύλακας της Ένωσης... έδωσε στον Ατρόμητο ένα γρήγορο γκολ, που ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη με 1-0, καθώς δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος. Οι Κιτρινόμαυροι δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, ούτε στο διάστημα που αγωνίστηκαν οι βασικοί, ούτε σε αυτό στο οποίο ο Ζοσέ Μοράις έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ στο δεύτερο, με τις... ρεζέρβες, το παιχνίδι άνοιξε αρκετά και ο Ατρόμητος έφτασε πιο κοντά σε δεύτερο γκολ, απ' ότι η Ένωση στην ισοφάριση.

Τα πλάνα των προπονητών

Μπορεί να επρόκειτο για ένα φιλικό που είχε ως στόχο να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του σε αγωνιστικό ρυθμό, ωστόσο ο Ζοσέ Μοράις χρησιμοποίησε σε αυτό αρχικά την ενδεκάδα που θα επέλεγε αν γινόταν κανονικά αύριο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πιθανότατα το σχήμα που θα επιλέξει -με δεδομένες τις απουσίες- στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πλατανιά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε ως διάταξη της ομάδας του το 4-3-3. Ο Ανέστης ήταν στο τέρμα, οι Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ ήταν στην άμυνα, ο Σιμόες έπαιξε ως κόφτης, οι Γιόχανσον, Μάνταλος ως εσωτερικοί χαφ, οι Αραβίδης, Πατίτο ήταν στα άκρα και ο Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιώργος Κορακάκης από την πλευρά του, ξεκίνησε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Παπαδόπουλος, στην άμυνα ήταν οι Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης, στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Μπαγκά, Ούμπιντες και στην τριάδα πίσω από τον Λε Ταλέκ οι Βασιλείου, Τόνσο και Μπρίτο.

Γρήγορο γκολ με... Ανέστη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα. Στο 7', ο Βασιλείου έκανε μια σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Τόνσο έκανε την προβολή από κοντά και ο Ανέστης (που είχε κάνει τραγικό λάθος στο παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων) έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 13' με ένα όμορφο πλασέ του Ντίντακ με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Σιμόες στο 18'. Στο 24' ο Τόνσο δοκίμασε ένα μακρινά σκαφτό πλασέ, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης.

Στο 30' ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Αλμέιδα έκανε μια κεφαλιά πάσα και ο Λαζαρίδης κατάφερε να διώξει σε κόρνερ με το κεφάλι... φλερτάροντας με το αυτογκόλ. Στο 31' ήταν η σειρά του Λαμπρόπουλου να κάνει ένα σουτ, με το Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Έξι λεπτά αργότερα ο Αραβίδης έκανε μια σέντρα, ο Αλμέιδα πήρε από καλή θέση την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 43' ο Αλμέιδα έκανε σέντρα, ο Αραβίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σιμόες έκανε μια προβολή στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά υπήρξε υπόδειξη για άουτ.

Μαζικές αλλαγές...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και οι δύο προπονητές προχώρησαν σε... μαζικές αλλαγές, αντικαθιστώντας αμφότεροι τους δέκα από τους έντεκα που ξεκίνησαν. Ο Μοράις διατήρησε το 4-3-3, με τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο, Ντίας στην άμυνα, τον Μανωλά αμυντικό χαφ, τους Τσέλιο, Γαλανόπουλο εσωτερικούς χαφ, τους Πλατέλλα, Ζόριτς στα άκρα και τον Πέκχαρτ στην κορυφή.

Η πρώτη άξια αναφοράς στιγμή ήταν ένα σουτ του Τσέλιου στο 56' που πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Πλατέλλας έκανε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Θεοδωράκης αντέδρασε σωστά, ενώ στην επόμενη φάση ήταν η σειρά του Νάτσου να κάνει το σουτ, χωρίς να βρει στόχο. Στο 67' ο Τσέλιος έκανε ωραία ενέργεια και κάθετη στον Πέκχαρτ που σκόραρε με πλασέ, όμως ο Τσέχος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 76' ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Γκουγκούδης συνεργάστηκε με τον Γροντή, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και είδε τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μπάρκα! Στο 83' ο Τζανετόπουλος έκανε ένα γύρισμα στον Μπάρκα, εκείνος έκανε λάθος κοντρόλ και πρόλαβε τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος! Στο 87' ο Μπακάκης εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Θεοδωράκης μπλόκαρε εύκολα, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο, Αραβίδης, Αλμέιδα. Στο β' μέρος ξεκίνησαν οι Μπάρκας, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ντίας (84' Γούσης), Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Πλατέλλας, Ζόριτς, Πέκχαρτ.

Ατρόμητος: Ν. Παπαδόπουλος, Κοντοές, Μπιτόλο, Μπαγκά, Μπρίτο, Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Τόνσο, Κιβρακίδης, Βασιλείου, Λαζαρίδης. Στο β' μέρος ξεκίνησαν οι Θεοδωράκης, Φυτανίδης. Ζησόπουλος, Κειτά, Μπαστακός, Λημνιός (72' Τσατσόπουλος), Γκουγκούδης, Γροντής, Στόιτσεφ, Νάτσος.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags