Facebook Pixel Χριστόγλου για το ΠΑΟ-Ολυμπιακός: Aλλη γλύκα έχει το μαρμάρωμα
| 2016-11-20 19:48:00

Χριστόγλου για το ΠΑΟ-Ολυμπιακός: Aλλη γλύκα έχει το μαρμάρωμα

Χριστόγλου για το ΠΑΟ-Ολυμπιακός: Aλλη γλύκα έχει το μαρμάρωμα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ και αναφέρει ότι το βράδυ της Παρασκευής έκανε μπαμ από χιλιόμετρα ότι ο Πρωταθλητής Ελλάδος είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Μαρμάρωσαν μία, μαρμάρωσαν δύο, μαρμάρωσαν τρεις… Λες και το κάνει επίτηδες το μπαγάσας ο Σπανούλης. Το αφήνει το ματς να πάει στον πόντο και μετά γεμίζει το ΟΑΚΑ αγάλματα. Τώρα που το έμαθε το κόλπο και φαίνεται να το γουστάρει κιόλας, νομίζω ότι θα το δούμε πολλές φορές ακόμα…

Και λέω ότι ήταν σαν να το έκανε επίτηδες, διότι το βράδυ της Παρασκευής έκανε μπαμ από χιλιόμετρα ότι ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Και πως ο Σπανούλης μπορούσε και έκανε ό,τι ήθελε τους παίκτες του Πασκουάλ. Εύκολα λέω, δηλαδή, ότι το ματς θα μπορούσε να είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα. Αλλά είπαμε… Αλλη η γλύκα του μαρμαρώματος.

Πέρα από την πλάκα πάντως, από την αρχή της εβδομάδας είχαμε πει πόσα μπορεί να δείξουν τα δύο κολλητά ματς με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε απλώς όρθιος, βγήκε θριαμβευτής από τη διπλή μονομαχία και ο προπονητής του ένα μέτρο ψηλότερος. Γιατί όσα έγιναν από την ήττα στον Κωνσταντινούπολη μέχρι το… μαρμάρωμα στο ΟΑΚΑ φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Που έστειλε μήνυμα σε όλη την ομάδα με την τιμωρία του Γκριν, η οποία βοήθησε την ομάδα να επιστρέψει στις βασικές της αρχές παίζοντας άμυνα για σεμινάριο για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, που έδωσε κίνητρο σε παίκτες να δείξουν πόσα μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Αναφέρομαι περισσότερο στον Χάκετ και όσα έκανε στο ΟΑΚΑ. Μεγάλη υπόθεση να νιώθει ο προπονητής άρχοντας στα αποδυτήρια.

Εδειξε λοιπόν αυτή η ομάδα το προφανές. Αυτό που όλοι περιμένουν από τον Ολυμπιακό. Αυτό που ξεχνούν οι γκρινιάρηδες, που έχουμε και μπόλικους: Η ομάδα του Σφαιρόπουλου μπορεί να μην είναι η πιο ποιοτική ομάδα του κόσμου, είναι όμως και με διαφορά η πιο δύσκολη ομάδα να τη νικήσει κάποιος. Η ομάδα με το περισσότερο τσαγανό και τον μεγαλύτερο τσαμπουκά. Ακόμα και όταν μοιάζει να πέφτει στο κανναβάτσο, όχι μόνο κατορθώνει να σηκωθεί, αλλά βγαίνει και θριαμβεύτρια. Εδειξε, λοιπόν, αυτή η εβδομάδα ότι και φέτος το μπάσκετ θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/11/2016)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags