sportdog dog

Κούγιας: "Ποιος Αλμέιδα και ποιος Καρντόσο;"!

Κούγιας: "Ποιος Αλμέιδα και ποιος Καρντόσο;"!
27.09.2016 - 19:40

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ μίλησε στο Sport24Radio 103,3 για τις καταγγελίες του περί ΟΠΑΠ στο Δ.Σ της Super League, ενώ τόνισε πως η ενίσχυση των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού έγινε με "τελειωμένα ονόματα"!

Για το κλίμα στο Δ.Σ της SuperLeague: "Έγινε μια καταγγελία, το Δ.Σ έγινε σε ευχάριστο κλίμα, σε πολύ καλό επίπεδο, δε γνωρίζω για ποιο λόγο γιατί συνέβησαν αυτά στο παρελθόν. Μόνο μια αντιπαράθεση δική μου με τον πρόεδρο του Πλατανιά, κύριο Μαθιουλάκη, έγινε πριν από ένα μήνα αλλά σε προσωπικό επίπεδο και κακώς έγινε".

Για την κόντρα με τον Μελισσανίδη: "Είναι πολύ σπουδαίο θέμα, όλοι ευαγγελίζονται την ανταγωνιστικότητα, μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες, μια ομάδα που έχει πάρει ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και είναι η δεύτερη σε προσέλευση οπαδών, με καταπληκτικές εγκαταστάσεις, όπως η ΑΕΛ, αυτή η ομάδα δεν προσκλήθηκε ποτέ από τον ΟΠΑΠ. Αντίθετα, μικρότερες ομάδες επιλέχθηκαν και μπορώ να πω και ονόματα. Εγώ δεν είμαι αρεστός, υπάρχει μια προσωπική αντιπάθεια με το Δημήτρη Μελισσανίδη για το ποδόσφαιρο, και λέω για το ποδόσφαιρο γιατί εγώ τον θεωρώ φίλο μου. Η στάση που κρατώ απέναντι στον Μαρινάκη και επειδή λέω ότι κάποια αδικήματα δεν μπορούν να αποδειχθούν νομικά δεν αρέσουν στον Μελισσανίδη, δεν με καλεί γι' αυτό το λόγο αυτό. Το έθιξα αυτό στον Κοντονή, ο ΟΠΑΠ έχει εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι όπως παλιά όταν όποιος είχε μπάρμπα στην Κορώνη, έπαιρνε πισίνα και διαφημιζόταν. Η ΑΕΛ χάνει έσοδα, ήδη η ΑΕΛ δεν παίρνει 350.000 όπως οι άλλες ομάδες, ήδη η ΑΕΛ παίρνει λιγότερα τηλεοπτικά δικαιώματα, όλα αυτά φέρνουν ένα προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ μικρότερο από τις άλλες ομάδες".

Για τον Κοντονή: "Είδα αντίδραση τίμιου ανθρώπου, είδα έναν άνθρωπο να εκπλήσσεται γι αυτό που ακούει, ο ΟΠΑΠ, δεν είναι ιδιωτική εταιρία, μου είπε ότι θα το θέσει υπόψη του Υπουργού, κυρίου Αλεξιάδη, και θα το βρει νομικά εάν μπορεί να παρέμβει. Αυτό για τον κύριο Μελισσανίδη το γνωρίζω γιατί περιβάλλεται από ανθρώπους οι οποίοι δεν διάκεινται ευμενώς με εμένα, επειδή είναι απόλυτος στη διαμάχη του με τον Μαρινάκη. Αλλά, είμαι βέβαιος ότι έχει ακυρώσει μεγάλο μέρος των σκέψεων του μετά τη συμπεριφορά της ΑΕΛ την προηγούμενη Κυριακή (σ.σ στο ματς με τον Ολυμπιακό)."

Για τις κατηγορίες που του αποδίδουν περί αλλαγής συμπεριφοράς του πολλές φορές: "Μία φορά και στο νομικό μέρος. Αν το έλεγε ένας επαρκής νομικός θα ανοίγαμε διάλογο. Εγώ έχω κάνει τις μηνύσεις. Άλλο μήνυση κι άλλο καταδίκη. Είμαι 42χρόνια στο χώρο, γνωρίζω ποιος θα αθωωθεί και ποιος θα καταδικαστεί. Για τις κατηγορίες του Μαρινάκη είχα πει θα αθωωθεί. Δεν δικαιολογούν τα στοιχεία, τις κατηγορίες της απάτης. Άλλο να ασκείται δίωξη κι άλλο να καταδικάζεται.

Ενώ όλοι έλεγαν ότι η ΑΕΛ είναι στο άρμα του Ολυμπιακού είναι "δορυφόρος", δεν νομίζω ότι έχουμε δώσει δείγματα "δορυφόρου", οι να "βαράμε προσοχές", είμαστε ιστορική ομάδα, έχω αξιοπρέπεια, έχω αυτή τη νομική άποψη που μπορεί να μην εξυπηρετεί Αλαφούζο και Μελισσανίδη. Προς τιμήν του Ολυμπιακού που έγινε ένα σωστό ματς και κέρδισε ο καλύτερος. Έτσι θα γίνει και με Παναθηναϊκό και με ΠΑΟΚ".

Για το πρωτάθλημα: "Δεν είναι πιο ήρεμο, είναι πιο δίκαιο. Πιο δίκαια διαιτησία, καλύτερες ομάδες στην κορυφή, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Από τις τέσσερις ομάδες, καμία δεν έχει βάση περυσινή με εξαίρεση την ΑΕΚ. Πλην της ΑΕΚ στις άλλες έχει εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο. Η προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκαν ξεχωρίζει, είναι ομάδες του "άρπα κόλλα" τελειωμένα ονόματα, ποιος Αλμέιδα, ακόμη και για τον Λέσκοτ έχω αντιρρήσεις. Για τον Κολοβέτσιο θεωρώ ότι θυσιάζεται, όπως κι άλλος ο αμυντικός της ΑΕΚ. Μεταγραφές τύπου Καρντόσο, τον πήρε πιτσιρικάς της ΑΕΛ (Γκόλιας) και δεν ακούμπησε την μπάλα. Όποιος είναι πιο σοβαρός, θα πάρει το πρωτάθλημα. Δέκα ομάδες θα διεκδικήσουν την Ευρώπη, εμάς στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία".

Τι μπορεί να αλλάξει το κλίμα στη διαιτησία: "Οι εκλογές τις ΕΠΟ μπορούν να αλλάξουν τα πάντα και η λάθος αντίληψη αυτών που θα επικρατήσουν. Νέα παιδιά που αποδεικνύουν ότι είναι ικανά. Εμάς μας ψιλοαδίκησε, δεν μπορείς να μη δίνεις κίτρινη στο χτύπημα του Μιλιβόγιεβιτς στον Φατιόν ή στο μαρκάρισμα του Μαρίν, καλός στα σφυρίγματα των φάουλ αλλά άφησε το σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Οι εκλογές της ΕΠΟ και η επιλογή του νικητή. Εάν ο νικητής θέλει να ταυτίσει το όνομά του με αυτό... Ο Κοντονής έχει προσφέρει πολλά, έφερε ισπανικό μοντέλο, δικαστές, άλλη νοοτροπία, δεν έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά έχει τη μέση λογική.

Μη νομίζετε ότι όταν μπλέκει η πολιτική στη μέση, δεν επηρεάζονται τα πράγματα. Δεν έγινε ξαφνικά το 3% του ΣΥΡΙΖΑ, 36%. Δεν έγινε ξαφνικά, ήμουν προσωπικά κατά της απόφασης να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αφού, όμως, η αποτελεσματικότητα επιβράβευσε τον Κοντονή, πρέπει κάποιος να του το αναγνωρίσει. Δεν είναι πρόεδρος της Κυβέρνησης ο Κοντονής για να αλλάξει τα πάντα. Πρώτη φορά βλέπω, ωστόσο, τόσο ρηξικέλευθες αλλαγές. Εάν εξαφανίσουμε την αντιπαράθεση των ιδιοκτητών, ποιος θα εξευτελίσει τον άλλον θα βελτιωθούμε. Για παράδειγμα, εγώ ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πήγαμε στη Λάρισα και χάσαμε. Ο Λεβαδειακός είχε 167 εισιτήρια με την Κέρκυρα, δεν είναι μόνο θέματα του Υπουργού αλλά και δικά μας, μπορούμε κι εμείς οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο".


 

Τελευταία Σχόλια

Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!

Τελευταία Νέα