Facebook Pixel Επέλαση «Μεγαλέξανδρου»: Ο λόγος που πήγε στον Ολυμπιακό, τι πρέπει να γίνει με Κλάους και τα φαρμακερά βέλη για τις μεταγραφές
| 2016-11-23 21:15:00

Επέλαση «Μεγαλέξανδρου»: Ο λόγος που πήγε στον Ολυμπιακό, τι πρέπει να γίνει με Κλάους και τα φαρμακερά βέλη για τις μεταγραφές

του Γιώργου Κτενά
Επέλαση «Μεγαλέξανδρου»: Ο λόγος που πήγε στον Ολυμπιακό, τι πρέπει να γίνει με Κλάους και τα φαρμακερά βέλη για τις μεταγραφές

Στο μεγάλο λάθος τής καριέρας του όπως το χαρακτήρισε, την υπογραφή συμβολαίου με τον Ολυμπιακό, αλλά και στην αποκάλυψη για το ποιος τον συμβούλεψε να φύγει από τον ΠΑΟΚ με προορισμό τον Πειραιά, αναφέρθηκε μέσω του SportDog, ο Γιώργος Κούδας.

Με αφορμή τα γενέθλιά του επικοινωνήσαμε με μία από τις μεγαλύτερες δόξες τού ελληνικού ποδοσφαίρου και, φυσικά, έχουν μοναδικό ενδιαφέρον όσα μας είπε για τον ΠΑΟΚ, τον Στέφανο Αθανασιάδη, το ελληνικό ποδόσφαιρο κ.α. Διαβάστε τα...

Πώς βλέπετε την κατάσταση σήμερα στον ΠΑΟΚ;

"Νομίζω ότι κάτι καλό ξεκίνησε από τη φετινή σεζόν, αλλά όταν έχουν γίνει τόσα λάθη τις προηγούμενες χρονιές, δεν διορθώνονται τόσο άμεσα. Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις, αλλά από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνεται να αλλάξουν όλα στην ομάδα. Όταν έρχονται για παράδειγμα 10 παίκτες με σκοπό να μπούνε άμεσα οι 7 - 8, δεν δείχνει σωστό προγραμματισμό. Χρειάζεται πλάνο και προγραμματισμός 3ετίας, να δημιουργηθεί κορμός που θα κρατήσει τουλάχιστον μία 3ετία και πάνω σε αυτόν να προγραμματίζεις τα επόμενα χρόνια".

Θεωρείτε ότι χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ τον προσεχή Γενάρη;

"Κάποιες προσθήκες σαφώς και μπορούν να γίνουν, αλλά κι αυτές πρέπει να είναι επιλεγμένες. Ίσως κάποιοι παίκτες δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσδοκίες τού κόσμου και της ομάδας, αλλά θα είναι λάθος αν γίνουν περισσότερες από 1-2 μεταγραφές τον Γενάρη. Κι αυτές να αφορούν ποδοσφαιριστές που να είναι καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ. Κανένας δεν ξέρει καλύτερα από τον προπονητή και τον τεχνικό σύμβουλο τι χρειάζεται η ομάδα, ούτε ο Κούδας ούτε οι εφημερίδες".

Πώς βλέπετε το θέμα με τον Αθανασιάδη που υπάρχει στην ομάδα;

"Αν τον είχαν συμπαίκτη, θα του ανέβαζα το ηθικό. Βλέπω ότι έχει έλλειψη εκεί, γιατί από παντού βάλλεται: είτε από μερίδα του κόσμου είτε από τις εφημερίδες είτε επειδή δεν γίνεται καλή διαχείριση από την ομάδα. Εγώ όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ, δεν ήμουν μόνο ως ταλέντο. Αλλά και ως αρχηγός. Τους είχα όλους στο ίδιο είπεδο, τους εμψύχωνα κ.λπ. Δεν χρειάζεται μόνο τις πάσες του Κούδα ο Κλάους, αλλά και πιο δυνατό ηθικό".

Ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τη θέση που αγωνίζεται ο Μπίσεσβαρ, ποια συμβουλή θα του δίνατε;

"Έχει ορισμένα στοιχεία, αλλά πρέπει να βελτιώσει κάποια άλλα. Έχει τεχνική, αλλά είναι λίγο αργός στις κινήσεις. Βγάζει τις πάσες που θέλει ο κόσμος, αλλά όχι να πούμε ότι είναι στο 10 ακόμα. Άλλο να παίζεις στην Ολλανδία και άλλο στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Χρειάζεται προσαρμογή, αυτή θα ήταν η συμβουλή που θα του έδινα: Να μπει καλύτερα στο κλίμα της ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Πώς αισθάνεστε που αποτελείτε τη ζωντανή ιστορία στον οργανισμό του ΠΑΟΚ; Ήσασταν στην ομάδα από το 1958.

"Από το 1958 είμαι στον ΠΑΟΚ, όταν ακόμα δεν υπήρχε γήπεδο. Υπέγραψα συμβόλαιο, που τότε ήταν δελτίο εφ' όρου ζωής. Στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και ωραίες και καλές στιγμές. Είχα την ευτυχία να ζήσω για πάντα στην πρώτη ομάδα, παρά τα δύο χρόνια με το μεγάλο λάθος εκείνο που έκανα, να πάρω τίτλους και να είμαι περήφανος για την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ".

Το μεγάλο λάθος της καριέρας σας ήταν η μεταγραφή στον Ολυμπιακό;

"Ήταν, ναι, αλλά δεν ήταν δικό μου λάθος. Εκείνα τα χρόνια έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και την οικογένεια. Εκείνη τη στιγμή υπερίσχυσε η οικογένεια, τι ήθελε ο πατέρας μου. Όταν κατάλαβα τι λάθος έκανα, όταν συνειδητοποίησα ότι δεν είναι δυνατόν να μην παίζω, επέστρεψα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, γιατί ήμουν δύο χρόνια εκτός και έπαιζα μόνο με την Εθνική και έχοντας υποτυπώδεις προπονήσεις, κατάφερα όσα κατάφερα με τον ΠΑΟΚ. Ποιος άλλος θα μπορούσε να μείνει δύο χρόνια εκτός δράσης, σε αυτή την ηλικία και να επιστρέψει έτσι;".

Σας ρωτάνε ακόμα και σήμερα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ή ακόμα και του Ολυμπιακού για αυτό το θέμα;

"Η ιστορία καμιά φορά γράφεται με διαφορετικές οπτικές. Σημασία έχει ότι κατάφερα να με σέβονται, ακόμα και για αυτούς του 7 - 8 - 10 μήνες που έκανα προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, όσοι ήταν τότε στην ομάδα. Γιατί εκτός από ένα ταλέντο, είδαν και έναν άνθρωπο που δεν αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας του. Για αυτό ο κόσμος με έχει ψηλά ακόμα και σήμερα".

Θέλετε να κλείσουμε με μία ερώτηση για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, τη διακοπή κ.λπ.;

"Αυτά τα θέματα θα ήταν καλύτερο να τα αφήνουμε ασχολίαστα, από την άποψη ότι έχουμε φτάσει να μιλάμε για φωτιές σε σπίτια ανθρώπων, εκβιασμούς κ.λπ. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα, κάποτε πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Ως πότε δηλαδή θα μένουμε πίσω;".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags