Facebook Pixel Επική ματσάρα στο Ρέντη με νικητή τον Ολυμπιακό!
Άλλα Σπορ
| 2016-11-23 21:42:00

Επική ματσάρα στο Ρέντη με νικητή τον Ολυμπιακό!

Επική ματσάρα στο Ρέντη με νικητή τον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο Ρέντη από τον Ολυμπιακό, όμως μια διαιτητική απόφαση για υπέρβαση στο 26-27 του στέρησε το τρίποντο. Οι κόκκινες έμειναν ζωντανές και τελικά επικράτησαν με 3-2 σετ!

Το ένα και μοναδικό λάθος της διαιτητή Μουλά έκρινε το αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων. Ο Παναθηναϊκός με το χτύπημα της Μερτέκη έκανε το σκορ 26-28 κι ενώ ήδη προηγείτο με 1-2 σετ, όμως ενώ οι πράσινες… πανηγύριζαν μια μεγάλη νίκη, η διαιτητής Μουλά έδειξε υπέρβαση. Το replay επιβεβαίωσε πως η φάση ήταν καθαρή, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξαναμπήκε στο ματς και απέναντι στις αποσβολωμένες πράσινες ισοφάρισαν σε 2-2 σετ και στο τάι μπρέικ πήραν τη νίκη που τις κρατάει στο παιχνίδι της πρωτιάς.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Ρέντη με την πρωτιά καθώς συνεχίζει να προηγείται με 19 βαθμούς έναντι 18, ωστόσο ο βαθμολογικός πίνακας αλλοιώθηκε καθώς σε περίπτωση νίκης θα είχε ξεφύγει με διαφορά πέντε βαθμών.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το σετ προσπαθώντας να χτυπήσουν κυρίως από τη γραμμή του σερβίς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο πόντων (3-1) στο ξεκίνημα αλλά διαδοχικά λάθη έφεραν ξανά την ισορροπία και το 3-3. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε και πάλι με double score (6-3) με πρώτο χρόνο της Γιώτα και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει και πάλι σε 6-6 αλλά τον Ολυμπιακό να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Μετά την αναγκαστική διακοπή οι γηπεδούχες με την Γιώτα στο σερβίς έφτασαν στο +4 για το 11-7 με χαμένη επίθεση της Ρίτσι. Με διαδοχικά καλά σερβίς οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο 16-10 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με χαμένο σερβίς της Χρυσομάλλη. Η Χίπε έδωσε «αέρα» επτά πόντων στον Ολυμπιακό (20-13) που έφτασε στο σετ μπολ με την διαφορά στους δέκα πόντους (24-14). Οι γηπεδούχες δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν το πρώτο σετ με πολύ μεγάλη άνεση όπως δείχνει και το 25-15 μετά από επίθεση της Τσίμα.

Ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη μπήκε καλύτερα στο δεύτερο και με καλά σερβίς προηγήθηκε με 5-1 με επίθεση της Χίπε. Ο Παναθηναϊκός όμως με δικά του καλά σερβίς με την Κωνσταντινίδου έκανε σερί 3-0 και κατάφερε να μειώσει σε 5-4 μετά από χαμένη επίθεση της Χίπε. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ με την Γερμανίδα να καρφώνει ανενόχλητη ενώ έκανε το 9-7 μετά από επίθεση της Λαζάρεβιτς. Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10 με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για αρκετή ώρα. Η Χίπε σε μια επίθεση όπου έκανε το 14-13 προσγειώθηκε άσχημα με αποτέλεσμα να πονάει στο γόνατο. Η Γερμανίδα αντικαταστάθηκε με την Τσίμα να παίρνει τη θέση της στη διαγώνιο. Όπως φάινεται το πρόβλημα της Χίπε αποσυντόνισε τον Ολυμπιακός που μπορεί να προηγήθηκε με 17-15 με άσο της Τσίμα αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 19-19 ενώ πέρασε και μπροστά με εντυπωσιακό μπλοκ της Μερτέκη. Με την διαγώνιο του Παναθηναϊκού παίρνει πάνω της τις περισσότερες επιθέσεις οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 20-23 για να πάρουν τελικά το σετ με 25-22 παρά την προσωρινή μείωση του σκορ από τον Ολυμπιακό στον πόντο (22-23) με την Λαζάρεβιτς.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός. Οι φιλοξενούμενες με την Χρυσομάλλη στο σερβίς έκαναν το αρχικό 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού 6-1 για να οδηγήσουν το σετ στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με την Πολ για το 8-3. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι αποφασιστικός από τη γραμμή του σερβίς και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της Ρόγκα που καθάριζε τα πάντα στην πίσω ζώνη έφτασε στο 16-6 με άσο της Φιλντ. Ο Μπράνκο Κοβάσεβιτς εξακολουθούσε να ψάχνει λύση για το πρόβλημα της διαγωνίου αλλάζοντας διαρκώς της Τσίμα, Βλαχάκη. Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε 21-15 με την Τσίμα. Η διαφορά όμως ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα και η δεύτερη προσπάθεια του Ολυμπιακού να μην αρκεί και τον Παναθηναϊκό να κατακτά το τρίτο σετ με 25-17 με επίθεση της Πολ.

Διαφορετική εικόνα στο τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται μαζί στο σκορ για αρκετή ώρα μέχρι και το 11-11 μετά από λάθος επίθεση της Τσίμα. Ο Παναθηναϊκός πάλι με την Χρυσομάλλη στο σερβίς έκανε σερί 3-0 και προσπέρασε 14-11 με επίθεση της Μερτέκη. Οι γηπεδούχες απάντησαν με δικό τους 3-0 για να ισοφαρίσουν σε 15-15 με τον Παναθηναϊκό να οδηγεί το σετ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Η Μερτέκη και πάλι έκανε το +2 για τον Παναθηναϊκό και το 18-16 με την ομάδα του Κοβάσεβιτς να ισοφαρίζει και πάλι με μπλοκ της Βλαχάκη και πρώτο χρόνια της Γιώτα για το 18-18. Με την Χριστοδούλου στο σερβίς ο Ολυμπιακός προσπέρασε για το 21-19 με την Λαζάρεβιτς. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 23-20 και 24-22 με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά με την Πολ στο σερβίς. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και στο 26-25 υπέρ του Παναθηναϊκού έγινε το λάθος που έκρινε και την αναμέτρηση με την διαιτητή Ειρήνη Μουλά να σφυρίζει υπέρβαση της Φιλντ που θα έδινε και το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός με μπλοκ της Γιώτα και καρφί της Μαλασάι πήρε το τέταρτο σετ με 29-27.

Στο καθοριστικό τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο πόντων για το 7-5 με την Μαλασάι. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +2 μέχρι το 9-7 με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 9-9 με μπλοκ της Κωνσταντινίδου. Διπλό μπλοκ του Ολυμπιακού πάνω στην Ρίτσι και πέρασμα της Χριστοδούλου έκαναν το 12-10 για τον Ολυμπιακό που έκανε το 14-11 μετά από επίθεση της Μαλασάι. Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός με την Μερτέκη για το 14-12 αλλά με λάθος της Ελληνίδας διαγώνιας στο φιλέ ο Ολυμπιακός πήρε τον αγώνα με 3-2 σετ και 15-12 στο τάι μπρέικ.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags