Facebook Pixel Στιλ... τραγικός ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-11-24 22:50:00

Στιλ... τραγικός ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιλ... τραγικός ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)

Είδε κανείς τον Παναθηναϊκό; Μάλλον όχι, όπως κι ο Στιλ δεν είδε τη μπάλα στο πρώτο γκολ του Αγιαξ. Οι πράσινοι έχασαν 2-0 και είπαν αντίο στην Ευρώπη.

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

O Παναθηναϊκός απογοήτευσε τον κόσμο του που έδωσε βροντερό παρόν στις εξέδρες του «AmsterdamArena», έκανε τα δεύτερα του Άγιαξ να μοιάζουν με… Μπαρτσελόνα και γνώρισε ακόμα μια ευρωπαϊκή ταπείνωση. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 2-0 από τον Άγιαξ, αποκλείστηκαν και μαθηματικά από τη συνέχεια του EuropaLeagueκαι επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε βαθιά αγωνιστική κρίση. Δυο «φθηνά» γκολ δέχθηκε το Τριφύλλι, το ένα από κακή εκτίμηση του Στιλ και το άλλο από λάθος του Χουλτ. Πλέον, το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τη Θέλτα στη Λεωφόρο αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που κυνηγούν οι Πράσινοι είναι να τερματίσουν την τραγική φετινή τους πορεία στη διοργάνωση με αξιοπρέπεια.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επανέφερε το «ευρωπαϊκό» σχήμα επιλέγοντας τριάδα στην άμυνα που αποτελούνταν από τους Κουτρουμπή, Μολέντο και Σάμπα. Τερματοφύλακας ήταν ο Στιλ, τη δεξιά πλευρά ανέλαβε ο Κουλιμπαλί και την αριστερή ο Χουλτ. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Ζέκα και Λουντ, με τους Γουακάσο και Βιγιαφάνιες να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο, Ιμπάρμπο.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά στο «AmsterdamArena» ήταν καθαρά αναγνωριστικά με τον Παναθηναϊκό να είναι εμφανές ότι σχεδίαζε να αφήσει την μπάλα στα πόδια των αντιπάλων και να «χτυπήσει» μέσω κλεψιμάτων στο αντίπαλο μισό ή αντεπιθέσεων. Η τακτική αυτή δεν απέδωσε ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά αφού ο Άγιαξ γύριζε με άνεση την μπάλα κόντρα στο ανεμικό πρέσινγκ των Πρασίνων. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι οι Ολλανδοί αδυνατούσαν να προβληματίσουν την άμυνά του περιοριζόμενοι μονάχα σε μια ανούσια κατοχή. Ο Άγιαξ απείλησε μόνο με ένα κόρνερ στο 6’ όταν ο Ντε Λιχτ πήρε την κεφαλιά ολομόναχος, αλλά αστόχησε.

Δοκάρι Ιμπάρμπο

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη ευκαιρία στο 21’ από ένα καλό φάουλ του Γοαυκάσο που μπλόκαρε ο Ονανά. Οι Πράσινοι άρχισαν να πιέζουν πιο αποτελεσματικά και την πρώτη φορά που έκλεψαν την μπάλα στο μισό του Άγιαξ είχαν πολύ ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 26’ ο Βιγιαφάνιες έκλεψε και πέρασε στον Ιμπάρμπο, αυτός μπήκε στη περιοχή από τα δεξιά και πλάσαρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι!

Ακόμα ένα «δώρο» του Στιλ

Το παιχνίδι συνέχισε να κυλά με παρόμοιο τρόπο, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ή ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, βρέθηκε… από του πουθενά πίσω στο σκορ! Ήταν το 39ο λεπτό, όταν ο Σένε εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση, τα φάλτσα μπέρδεψαν τον Στιλ που έκανε κάκιστη εκτίμησε με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Αυτό ήταν το τρίτο απευθείας φάουλ που δέχεται στο φετινό EuropaLeagueο Άγγλος, ο οποίος αναδεικνύεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή της κάκιστης πορείας του Τριφιλλιού!

Καταστροφικό ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον χειρότερο δυνατό τρόπο αφού βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω με 2-0. Στο 50’ ο Χουλτ «πούλησε» την μπάλα έξω από την περιοχή κάνοντας κακό κοντρόλ. Ο Τετέ την έκλεψε, διένυσε μερικά μέτρα και σούταρε συρτά με δύναμη νικώντας τον Στιλ.

Στα επόμενα λεπτά οι Πράσινοι όχι μόνο δεν έβγαλαν αντίδραση, αλλά τα είχαν… χαμένα. Οι Ολλανδοί είχαν δυο σημαντικές ευκαιρίες για να κάνουν το 3-0, αλλά τόσο ο Τέτε (56’), Σένε (58’) αστόχησαν από καλές θέσεις.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος αφού ο Παναθηναϊκός πέταξε «λευκή πετσέτα», ενώ και οι Ολλανδοί έριξαν τους ρυθμούς του. Απογοήτευση για το Τριφύλλι και το μόνο που απομένει πλέον είναι να προσπαθήσει να «χρυσώσει το χάπι» μιας άθλιας ευρωπαϊκής παρουσίας με νίκη επί της Θέλτα στην τελευταία αγωνιστική.

ΑΓΙΑΞ (Π. Μπος): Ονανά - Τετέ, Ντε Λιχτ, Βέστερμαν, Ντάικς - Φαν ντερ Μπέεκ, Σούνε (69’ Ντε Γιόνγκ), Νουρί - Τσέρνι, Κασιέρα, Γιουνές (62’ Κλεμέντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ - Κουτρουμπής, Σάμπα (57’ Ιβανόφ), Μολέδο - Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες (62’ Λεντέσμα), Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ - Λουντ, Ιμπάρμπο (75’ Ρινάλντι).

Διαιτητής: Αλ. Εσκόφ (Ρωσία)

 

 

 

 

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags