Facebook Pixel Εφημερίδα της Νέας Υόρκης “κράζει” Μελισσανίδη λόγω ΑΕΚ!
| 2016-12-08 00:20:00

Εφημερίδα της Νέας Υόρκης “κράζει” Μελισσανίδη λόγω ΑΕΚ!

Εφημερίδα της Νέας Υόρκης “κράζει” Μελισσανίδη λόγω ΑΕΚ!

Ο Τύπος των Ελλήνων Ομογενών ασκεί κριτική στον ηγέτη της ΑΕΚ για την πολιτική που ασκεί στην ομάδα.

Αυστηρή κριτική στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη ασκεί εφημερίδα των Ελλήνων Ομογενών της Νέα Υόρκης. Ο λόγος για τον “Εθνικό Κήρυκα” που “κράζει” τον ηγέτη της ΑΕΚ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την ομάδα του Δικέφαλου αετού, η οποία φέτος μέχρι στιγμής, έχει απογοητεύσει τους οπαδούς. Με τίτλο “Βάλε κάτι, δώσε κάτι, κάνε κάτι”, ο συντάκτης του άρθρου, Βασίλης Μαγαλιός τα χώνει στον ισχυρό άνδρα της Ένωσης για την έλλειψη επενδύσεων.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ξεκίνησε με στόχο τον τίτλο, αλλά σε 10 αγώνες είναι 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή και ουσιαστικά δέκα αφού η ΑΕΚ ηττήθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Αρα ο πρωτοπόρος παίρνει μέσο όρο ένα βαθμό παραπάνω από ότι η ΑΕΚ σε κάθε αγώνα τους. Ετσι όχι για τίτλο, ούτε για πεντάδα δεν πας κυρία ΑΕΚ μου.
Θα μου πείτε τι φταίει η ΑΕΚ; Δεν φταίει, σίγουρα δεν φταίει. Ποιος φταίει;

Η ΑΕΚ είναι μία διαφορετική περίπτωση από τον Παναθηναϊκό και θα γράψω ποιος φταίει κι ας στενοχωρήσω κόσμο. Φταίει ο ηγέτης της, ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η «Ενωση» που το 2012-13 όταν ήταν στα …Τάρταρα της Σούπερ Λίγκα ο «Τίγρης» έλεγε -και ορθά- ότι δεν μπαίνει γιατί δεν θέλει να πληρώνει αυτά που έφαγαν ή έκαναν λάθος άλλοι. Σωστά το είδε, αν και βγάζω το καπέλο στον Γιάννη Αλαφούζο που και στον Παναθηναϊκό άλλοι έφαγαν και άλλοι έκαναν κακοδιαχείριση, αλλά αυτός έχει βάλει το… μαρούλι και μάλιστα κάπου 30 εκ. και έχει πάρει ό,τι και η ΑΕΚ, μόλις ένα κυπελλάκι. Αλλά αυτά τα έχουμε πει.

Δεν έχουμε πει για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Ο «Τίγρης» λοιπόν άφησε την αγαπημένη του ομάδα να «σκάσει» και έπεσε στην Γ’ Εθνική. Μπήκε τότε και πήρε την αγαπημένη του ομάδα «καθαρή – καθαρή». Και μόνο το όνομα «Δημήτρης Μελισσανίδης» μετράει στους παίκτες και στο ποδόσφαιρο. Ανέβηκε αέρας στη Β’ και στη Σούπερ Λίγκα, εκεί που ανήκει η ομάδα, έχοντας κατακτήσει και το Κύπελλο. Ομως από επενδύσεις… nada, που λένε και οι ισπανόφωνοι που είναι και πολλοί στην «Ενωση». 3,5 χρόνια που είναι στα πράγματα ο Μελισσανίδης με εξαίρεση ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης που το όνομά του, η παρουσία του και η ιστορία του μετράνε πολύ, η ΑΕΚ δεν έχει πετύχει τίποτα.

Ολοι περιμένουν το γήπεδο, όλοι περιμένουν μία ομάδα να πάρει ένα πρωτάθλημα, χωρίς να κάνει κάτι για να το αξίζει. Και λέω να το αξίζει γιατί ούτε μπάλα παίζει, ούτε παίχτες έχει, ούτε προπονητή έχει, ούτε λεφτά έχουν μπει. Απλά έχει μπει… νοικοκυροσύνη και κανείς (πλέον) δεν κάνει ό,τι του… καπνίσει. Αν μάλιστα ο Νίκος Νοτιάς (χρόνια του πολλά) δεν κανόνιζε και το προπονητικό κέντρο δεν θα είχε ούτε αυτό.

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν μπαίνει ρευστό. Ο κ. Μελισσανίδης δεν το σκορπάει το χρήμα και καλά κάνει. Το έβγαλε με κόπο και το πονάει και φυσικά δεν το πετάει. Ομως έτσι δεν πας για πρωτάθλημα. Ο Αλαφούζος πιστεύει ότι μπορεί να πάει για πρωτάθλημα και έχει βάλει χρήμα. Ο Μαρινάκης επίσης, ο Σαββίδης; Δεν το συζητάμε; Η ΑΕΚ, δηλαδή ο Μελισσανίδης τι έχει βάλει; Ή μάλλον πόσα έχει βάλει για να έχει απαίτηση για πρωτάθλημα;

Λίγα πράγματα. Περιμένει πότε θα πάρει το «οκ» για το γήπεδο; Να ρωτήσω κάτι… Γιατί χρειάζεται η ΑΕΚ ένα τόσο μεγάλο και φαντεζί γήπεδο; Γιατί δεν κάνει ένα γήπεδο όπως το Καραϊσκάκης με προοπτικές αργότερα να σηκωθούν επιπλέον εξέδρες; Γιατί δεν κάνει ένα γηπεδάκι μικρό, κουκλίστικο, που δεν θα προκαλεί κανέναν; Και να πάρει σε χρόνο dt την άδεια και να ξεκινήσει το χτίσιμο ο κ. Μελισσανίδης; Ο πεινασμένος ΑΕΚτζής που βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να βολοδέρνει και να πληρώνει το κράτος μέσω του ΟΑΚΑ, που κλαίει η καρδιά του βλέποντας το χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας και σε γήπεδο… μπάσκετ 5.000 θέσεων θα έμπαινε αρκεί να έβλεπε τον δικέφαλο πάνω από το κεφάλι του και η καρέκλα του να ήταν κιτρινόμαυρη. Δεν θέλει φιγούρες και μεγάλα γήπεδα. Θέλει «σπίτι» ο… ξεσπιτωμένος ΑΕΚτζής. Αλλά το σπίτι θέλει …λεφτά…

Λεφτά για πρωταθλητισμό θέλει και η ομάδα. Φέτος που πάει για πρωτάθλημα για 27 παίκτες από τους οποίους οι 11 είναι ξένοι έχει μπάτζετ 22,74 εκ. ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt), ενώ το 2012-13, τη χρονιά που υποβιβάσθηκε είχε 15,5 εκ. ευρώ για 39 παίκτες από τους οποίους οι 5 ήταν ξένοι. Μικρή η διαφορά έτσι για ομάδα που υποβιβάζεται με ομάδα που πάει για πρωτάθλημα; Αλλά μεγάλη στους ξένους παίκτες και γενικά στο ρόστερ της ομάδας. Και τα δύο δείχνουν αυτό που αναφέρουμε πιο πάνω, ότι δηλαδή ο κ. Μελισσανίδης δεν βάζει πολλά χρήματα, αλλά έχει νοικοκυρέψει την ομάδα.

Για να κάνει το κάτι παραπάνω όμως θέλει λεφτά. Θέλει επένδυση. Θέλει προπονητή, θέλει παίκτες. Οπως για παράδειγμα, τότε που η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη σάρωνε τα πρωταθλήματα. Αλλά τότε ο κ. Μελισσανίδης είχε προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και παιχταράδες όπως Τσιάρτα, Κασάπη, Σαμπανάτζοβιτς, Σλίσκοβιτς και πολλούς πολλούς άλλους. Σήμερα όμως;»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags