Facebook Pixel Η μυστική ρουτίνα του Σπανούλη και το respect του Παπαπέτρου!
| 2016-12-08 13:30:00

Η μυστική ρουτίνα του Σπανούλη και το respect του Παπαπέτρου!

Η μυστική ρουτίνα του Σπανούλη και το respect του Παπαπέτρου!

Ο Iωάννης Παπαπέτρου μιλά για την εμπειρία της συγκατοίκησης με τον αρχηγό του Ολυμπιακού στις αποστολές, αλλά και για το χαρακτήρα που βγάζει η ομάδα του αντιδρώντας μετά από ήττες. 

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του ο 22χρονος φόργουορντ:

Την περασμένη εβδομάδα αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε κάθε ομάδα. Αντιδράσαμε μετά την ήττα μας από τη Μακάμπι. Ξέραμε πως μπορούσαμε και τα καταφέραμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, όπως η Νταρουσάφακα. Προετοιμαστήκαμε καλά, εκτελέσαμε το πλάνο μας και πήραμε μια πολύ καλή νίκη. Αστειευόμενοι λέμε στην ομάδα πως πάντα αυτό κάνουμε: χάνουμε ένα ματς, αλλά μετά αντιδρούμε και νικάμε. Σαν Ολυμπιακός θες να νικάς όλα τα ματς, αλλά αυτό κάποιες φορές είναι αδύνατο και γι’ αυτό είναι σημαντικό να αντιδράς μετά από μια ήττα.

Η νέα δομή της Ευρωλίγκας είναι πολύ καλή για μας. Θεωρώ πως είναι πιο δίκαια, γιατί παίζεις με όλους και δοκιμάζεσαι απέναντι σε κάθε ομάδα, χωρίς να εξαρτάσαι από κληρώσεις. Επίσης για μας είναι περισσότερο παιχνίδι και λιγότερες προπονήσεις. Κάνουμε περισσότερο αυτό που μας αρέσει και λιγότερο αυτό που δεν μας αρέσει. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία, όλα τα γήπεδα είναι γεμάτα και αυτό είναι πιο ωραίο από το να βλέπεις τα ίδια 12 άτομα κάθε μέρα.

Δεν έκλεισα ακόμη τα 23, αλλά νιώθω ευλογημένος που παίζω πολλά λεπτά στον Ολυμπιακό και για την εμπιστοσύνη του προπονητικού τιμ. Όλοι με στηρίζουν εδώ και το μόνο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ. Δουλεύω σκληρά για να τους δικαιώσω. Πολλοί μου λένε πως με πρόσεξαν για πρώτη φορά στο Final Four της Μαδρίτης. Είχα αρχίσει τη σεζόν τραυματίας, αλλά επέστρεψα δύο μήνες πριν το Final Four, δεν περίμενα να αγωνιστώ αλλά η ευκαιρία ήρθε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και χαίρομαι που βοήθησα να φτάσουμε στον τελικό. Λυπάμαι που δεν πήραμε τον τίτλο, αλλά ήταν μια επιτυχία για μας.

Ήταν σημαντικό για μένα που έπαιξα τότε απέναντι στον Κιριλένκο, τον σέβομαι απόλυτα και είναι σπουδαία όσα κατάφερε στην καριέρα του. Για μένα και κάθε νέο παιδί που προσπαθεί να δείξει την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο θέλεις να το κάνεις απέναντι στους κορυφαίους.

Δεν γνωρίζει πολύς κόσμος ότι συγκάτοικός μου είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι ευλογία να τον έχω στο ίδιο δωμάτιο και να μαθαίνω δίπλα του. Όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Μιλά για το μπάσκετ όλη τη μέρα και υπήρχαν περισσότερες ώρες στη μέρα, πάλι για μπάσκετ θα μιλούσε. Είναι πάντα αφοσιωμένος στην ομάδα και το εντυπωσιακό είναι πως αναλύει τα πάντα, προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη και να κάνει τα καλά τέλεια. Όταν ο άλλος είναι απογοητευμένος πάντα βρίσκει τα θετικά ή το κίνητρο και το δίνει σε όλους. Είναι ένας αληθινός ηγέτης. Έχει κερδίσει τόσα βραβεία και έχει δείξει καρδιά στα παιχνίδια του. Το καλύτερο στοιχείο του είναι ότι εμπνέει και κινητοποιεί τους άλλους.

Όλοι έχουν μια ρουτίνα πριν τους αγώνες. Η δική του είναι ξεχωριστή, αλλά μυστική, δεν μπορώ να την πω σε οποιονδήποτε. Η ρουτίνα του δεν με ενοχλεί, ούτε με περιλαμβάνει. Όλοι κάνουν κάτι για να είναι έτοιμοι, αλλά κάποιοι κάνουν πιο τρελά πράγματα. Εγώ-για παράδειγμα-διαβάζω τα scouting reports δύο ώρες πριν το τζάμπολ για να είμαι συγκεντρωμένος, μετά ακούω λίγη μουσική και προσεύχομαι πριν το ζέσταμα.

Η επόμενη αντίπαλός μας είναι η Ούνιξ, μια σπουδαία ομάδα και πολύ επικίνδυνη. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και να έχουμε πολύ καλύτερα ποσοστά από τον αγώνα με τη Μακάμπι. Θα πρέπει να πιάσουμε ανάλογη απόδοση με το ματς με την Νταρουσάφακα και να τους κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ. Κάθε φορά που προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι το κάνουμε σαν σύνολο και εστιάζουμε σε κάποια ιδιαίτερα στοιχεία. Ο Λάνγκφορντ είναι μεγάλος σκόρερ και τον ξέρουμε. Θα είναι βασικός μας στόχος να τον σταματήσουμε, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να αφήσεις κανέναν ελεύθερο.

Είναι πάντα φανταστικό να παίζουμε μπροστά στο κοινό μας. Όταν μιλώ με φίλους που δεν παρακολουθούν μπάσκετ πάντα τους λέω ότι μακάρι να ένιωθαν όπως όταν παίζεις μπροστά στο κοινό σου. Είναι μια έξτρα ώθηση, ένα φανταστικό συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Τώρα έχουμε τέσσερα από τα έξι προσεχή μας στην έδρα μας, αλλά δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο και δεν κοιτάζουμε πέρα από την Ούνιξ. Ο κόσμος μας ξέρει πόσο μας βοηθά και θα είμαστε χαρούμενοι να παίξουμε για αυτούς. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags