Facebook Pixel Αποθεωτικό σχόλιο Ρότσα για Ουζουνίδη: "Με τον Μαρίνο θα..."!
| 2016-12-08 16:15:00

Αποθεωτικό σχόλιο Ρότσα για Ουζουνίδη: "Με τον Μαρίνο θα..."!

Αποθεωτικό σχόλιο Ρότσα για Ουζουνίδη: "Με τον Μαρίνο θα..."!

Οι δηλώσεις του Χουάν Ρότσα στο match programme του αγώνα με τη Θέλτα... 

 

«Το θυμάμαι πολύ καλά γιατί ήταν μόλις η τέταρτη μέρα που είχα αναλάβει την ομάδα. Υπάρχει μάλιστα και μια σύμπτωση που ελπίζω να επαναληφθεί και να νικήσουμε και απόψε. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και είχαμε κερδίσει με 2-0 και μετά ακολουθούσε το τελευταίο μας ευρωπαϊκό εντός έδρας. Τώρα ο Μαρίνος ξεκίνησε και αυτός με νίκη επί του ΠΑΟΚ και ακολουθεί ευρωπαϊκός αγώνας εντός έδρας. Μακάρι να επαναληφθεί όπως λένε η ιστορία και να κερδίσει η ομάδα. Πιστεύω πως ήδη υπάρχει μια διαφορετική ατμόσφαιρα μετά την αλλαγή προπονητή».

Το ότι είναι βαθμολογικά αδιάφορο παίζει ρόλο;

«Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία πιστεύω πως όχι. Το κίνητρο που αφαιρεί η βαθμολογία το καλύπτει και με το παραπάνω η παρουσία νέου προπονητή. Είναι μια περίοδος προσαρμογής και κάθε παίκτης θέλει να δείξει ότι αξίζει. Κάποιοι επιπλέον λένε ότι χωρίς τη βαθμολογική πίεση κάποιοι παίκτες μπορεί να παίζουν πιο απελευθερωμένα. Εγώ δεν συμφωνώ και γενικά δεν πιστεύω ότι το άγχος παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει και αυτή η άποψη».

Γιατί για τους ποδοσφαιριστές είναι διαφορετικό το κίνητρο όταν αγωνίζονται σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων;

«Ειδικότερα σήμερα που στο πρωτάθλημα οι ομάδες δίνουν πολλούς αγώνες με πολύ λίγο κόσμο στις εξέδρες, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Όταν παίζει σε τέτοια παιχνίδια, ο ποδοσφαιριστής αισθάνεται ότι μπαίνει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων! Αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλύτερα, αλλά το καλό ξενοδοχείο θέλει και καλό κοστούμι. Αν δεν είσαι ντυμένος σωστά θα σε διώξουν! Γι’ αυτό θέλει και προσαρμογή και μεγαλύτερη προσπάθεια και το κίνητρο είναι αυξημένο».

Ο Μαρίνος σαν ποδοσφαιριστής φαινόταν ότι είχε στοιχεία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει και να γίνει προπονητής;

«Σίγουρα ναι, γιατί σαν παίκτης ο Μαρίνος μπορούσε τα μειονεκτήματά του να τα μετατρέπει σε πλεονεκτήματα. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν ήταν γρήγορος τον οδήγησε στο να μάθει να διαβάζει τις φάσεις για να μπορεί να επεμβαίνει έγκαιρα. Αυτό σημαίνει οξυμένη αντίληψη για το ποδόσφαιρο και η αντίληψη είναι μεγάλο όπλο για έναν προπονητή. Επιπλέον, ήρθε σε ένα γνώριμο γι’ αυτόν περιβάλλον έχοντας ήδη πίσω του μια καριέρα προπονητή. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα τα καταφέρει».

Ανέφερες το παρελθόν του προπονητή στην ομάδα. Επηρεάζει αυτό τις πιθανότητες επιτυχίας του;

«Ασφαλώς, γιατί γνωρίζει το προφίλ του Παναθηναϊκού. Εχει βιώσει ο ίδιος σαν παίκτης πως προετοιμάζεις αυτά τα παιχνίδια, κάτι που δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει τη Θέλτα όπως την αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες ομάδες στην Ισπανία. Θα πρέπει να είναι πιο συμπαγής και πιο προσεκτικός. Αυτό φάνηκε ήδη από το πρώτο ματς του Μαρίνου με τον ΠΑΟΚ: οι γραμμές ήταν πιο κοντά, υπήρχε υπομονή. Αυτού του είδους το παιχνίδι είναι που πάντα υποστήριζε σωστά ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και είχε επιτυχίες. Πιστεύω ότι με αυτήν την προσέγγιση η ομάδα μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες στην Ευρώπη. Και είναι κάτι που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός γιατί είναι ταυτισμένος με τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει να κατακτήσει ξανά αυτήν την ταυτότητα. Οι μεγάλες ομάδες δεν χάνονται. Μπορεί να περάσει μια περίοδος δύσκολη με αρνητικά αποτελέσματα, όπως συμβαίνει με πολλές ομάδες, αλλά μετά επιστρέφεις. Και στα χέρια του Μαρίνου πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί ν α επιστρέψει».

Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να ξεκινήσει από απόψε; Μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός;

«Ναι, πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα την ευκαιρία να νικήσει απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Και μια τέτοια νίκη μπορεί να ανατρέψει την αρνητική ατμόσφαιρα και να ξεκινήσει κάτι πολύ καλό για την ομάδα. Ο Μαρίνος έχει την ευκαιρία να αλλάξει ξανά την ιστορία της ομάδας. Είναι στο χέρι του και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μαζί του θα κάνει ξανά πρωταθλητισμό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags