Facebook Pixel Μεγάλη επιβεβαίωση Sportdog: Το χαστούκι φέρνει εξελίξεις - Στο στόμα του λύκου ο Μπέντο - Όλο το ρεπορτάζ!
| 2016-12-09 10:00:00

Μεγάλη επιβεβαίωση Sportdog: Το χαστούκι φέρνει εξελίξεις - Στο στόμα του λύκου ο Μπέντο - Όλο το ρεπορτάζ!

Μεγάλη επιβεβαίωση Sportdog: Το χαστούκι φέρνει εξελίξεις - Στο στόμα του λύκου ο Μπέντο - Όλο το ρεπορτάζ!

Μόνον εδώ, στο Sportdog, διαβάσατε πρώτοι την αλήθεια! Αυτά που από σήμερα στα υπόλοιπα site και σίγουρα αύριο οι εφημερίδες θα αναδείξουν σαν πρώτα θέματα στον Ολυμπιακό!

Σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα τα είχατε διαβάσει δύο μέρες πριν από το ματς με τον ΑΠΟΕΛ!

Ποια; Τα λάθη στο «διάβασμα» των αντιπάλων και την εξαιρετικά κακή διαχείριση των παικτών, που κάνει φέτος ο Μπέντο! Απλά, δεν γίνονται κάποια από αυτά που κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν ο Πορτογάλος και σας τα ανέλυσε «χαρτί και καλαμάρι» το Sportdog σε αυτό το άρθρο του.

O Mπέντο που θυμίζει Ζαρντίμ!

Ο Μπέντο δείχνει να μην έχει καταλάβει ακόμα σε ποια ομάδα έχει έρθει και θυμίζει σε πολλά τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, οποίος τρία χρόνια αφότου απολύθηκε αήττητος από τον Ολυμπιακό, ακόμα δηλώνει ότι δεν έχει καταλάβει γιατί έφυγε!

Πολύ απλά, ο Ζαρτίμ έφυγε γιατί νόμιζε ότι έκανε κάποιο κατόρθωμα νικώντας με 1-0 τον Πανθρακικό και τον Λεβαδειακό στο Φάληρο, ενώ πανηγύριζε ακόμα και τα... αυτογκόλ των αντιπάλων (συνέβη σε ματς στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο) σαν να ήταν αποτέλεσμα δικής του δουλειάς η επίτευξη τέτοιων τερμάτων...

Στην πραγματικότητα, όμως, το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο «δικός του» Ολυμπιακός ήταν τελείως «αντιεμπορικό» και ο απαιτητικός κόσμος της ομάδας δεν πληρώνει εισιτήριο για να βλέπει 11 παίκτες πίσω από την μπάλα να παίζουν άμυνα για να διαφυλάξουν το 1-0 κόντρα στον Πανθρακικό.

Η ιστορία με τον "Μίλι"

Κάπως έτσι και ο Μπέντο, αν και όποτε φύγει, είναι πιθανό να λέει ότι δεν κατάλαβε το γιατί. Έστω κι αν πήγε να παίξει τον «τελικό» για την πρωτιά στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς τον κορυφαίο παίκτη του όλη τη σεζόν, τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, έχοντας ως βασική δικαιολογία το μάλλον αστείο επιχείρημα πως είχε δύο κάρτες και δεν ήθελε να τον χάσει από το πρώτο ματς των «32», αν δεχόταν μία ακόμα.

Δηλαδή πήρε μία τόσο κομβικής σημασίας απόφαση για την ομάδα του, έχοντας ως γνώμονα ένα ματς που θα γίνει σε 2,5 μήνες και στο οποίο κανείς δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα είναι ο Σέρβος ή ακόμα και το αν θα βρίσκεται στην ομάδα, μια και οι «Σειρήνες» ήδη τον καλούν μετά μανίας στο εξωτερικό.

Δόθηκε ακόμα στη δημοσιότητα η είδηση ότι ο «Μίλι» είναι πάρα πολύ κουρασμένος και στα όρια της θλάσης. Μα, πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό, όταν ο... βιονικός Σέρβος δεν είχε πάρει ούτε ένα «ρεπό», παίζοντας 90λεπτα ακόμα και σε ματς που κρίθηκαν από το πρώτο ημίχρονο!

Πολύ απλά, ο Μπέντο έκανε τραγική διαχείριση των δυνάμεων του Μιλιβόγεβιτς, όπως ακριβώς έχει συμβεί και με τον Ελιουνούσι, ο οποίος ήταν από μέτριος έως κακός στον «τελικό» με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Νορβηγός έχει φτάσει στα όρια του από πλευράς αντοχών κι αυτό είναι εμφανές σε όποιον πηγαίνει στο γήπεδο. Δεν είχε «ανάσες» με την Κέρκυρα, ήταν μέτριος και χωρίς έκρηξη με τον Λεβαδειακό και σκιά του εαυτού του στη Λευκωσία.

Ο Μπέντο ενώ ξέρει ότι ο Πάρντο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, επιμένει σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος να χρησιμοποιεί τον Ελιουνσούσι, ο οποίος είναι εμφανές ότι έχει φτάσει στα όρια του από πλευράς αντοχών και φυσικής κατάστασης. Κι όμως, τόσο με την Κέρκυρα όσο και με τον Λεβαδειακό αγωνίστηκε για 72 λεπτά!

Εξάλλου, ο Μπέντο φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την πρόκριση στους «32» και αδιαφόρησε για το αν ο Ολυμπιακός θα τερμάτιζε 1ος ή 2ος. Σφάλμα μεγάλο, γιατί για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλη θέση εκτός από την 1η και τώρα όλοι οι οπαδοί του είναι έτοιμοι να τον... σταυρώσουν.

Κι ερχόμαστε στα χθεσινά

Με την ήττα στη Λευκωσία και τον χαλαρό τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι, ο Μπέντο πέραν της εμφάνισης και του σκορ, χρεώνεται και το γεγονός ότι σε ένα πολύ βατό όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ μάζεψε μόλις 8 πόντους (με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες), ενώ πέρυσι ο Ολυμπιακός σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και με αντιπάλους την Μπάγερν και την Αρσεναλ, μάζεψε 9 βαθμούς και έμεινε 3ος στην ισοβαθμία. Ακόμα, 9 πόντους μάζεψε ο Ολυμπιακός και πρόπερσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αντιπάλους την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους...

Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια, ο 47χρονος τεχνικός να «χρεώνεται» και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχασε επί των ημερών του μία θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, μια και πλέον από 25ος βρίσκεται στην 26η θέση, ενώ σίγουρα θα έχει πολύ πιο δύσκολη κλήρωση στους «32» απ΄ ό,τι αν τερμάτιζε 1ος, όπως ήταν η λογική απαίτηση.

Κατά τ΄άλλα, ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν, αυτό με τον ΑΠΟΕΛ, με βασικό αμυντικό χαφ τον Αλεξίς Ρομαό, ο οποίος μέχρι χθες είχε μία (1) συμμετοχή στο πρωτάθλημα, διάρκειας ενός (1) λεπτού και δύο (2) συμμετοχές στην Ευρώπη, συνολικής διάρκειας 10 λεπτών! Δεν του δόθηκε σημαντικός χρόνος συμμετοχής ούτε με τον Λεβαδειακό, ούτε με την Κέρκυρα, αλλά του δόθηκε κομβικός ρόλος στον «τελικό» της 1ης θέσης, κάτι μάλλον πρωτοφανές.

Οι πιτσιρικάδες

Παράλληλα, ο Μπέντο βγάζει μια... άμορφη τρέλα ως προς την αξιοποίηση των νεαρών παικτών του συλλόγου, των παιδιών που προέρχονται από τα σπλάχνα του. Όμως και εδώ η διαχείριση που κάνει είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα…

Ο Ανδρούτσος, με τη μία(1) συμμετοχή 16 λεπτών στο πρωτάθλημα, έχει τρεις συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ, όλες σε ματς που έκαιγαν! Δεν μπήκε στο 4-1 με την Αστάνα στο Φάληρο, αλλά κλήθηκε να βγάλει ο 19χρονος «τα κάστανα από τη φωτιά» χθες, όταν ο Ολυμπιακός χρειαζόταν δύο γκολ για να «γυρίσει» το ματς με τον ΑΠΟΕΛ!

Επίσης, όλως περιέργως, ο Μανθάτης δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά στο Γιουρόπα Λιγκ έγραψε... 5 συμμετοχές, κάτι που περισσότερο και από την πίστη του Μπέντο στο ταλέντο και την αξία των παικτών, μοιάζει να δείχνει ότι υποτίμησε τη σημασία των ευρωπαϊκών αγώνων φέτος για τον Ολυμπιακό…

Και τώρα έχει βάλει το κεφάλι του στο στόμα του λύκου... Πολύ περισσότερο αν χάσει στα Γιάννενα, θ' αρχίσουν για τα καλά τα όργανα και τίποτα δεν αποκλείεται!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags