Facebook Pixel Αυτός είναι ο στόπερ που παίρνει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια στην Ευρώπη – Πότε θα σκάσει η βόμβα!
| 2016-12-09 11:00:00

Αυτός είναι ο στόπερ που παίρνει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια στην Ευρώπη – Πότε θα σκάσει η βόμβα!

Αυτός είναι ο στόπερ που παίρνει ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια στην Ευρώπη – Πότε θα σκάσει η βόμβα!

Έτοιμη λύση για την «ερυθρόλευκη» άμυνα! Ποιος φθηνός παίκτης έρχεται δεδομένα τον Ιανουάριο και ποιος πάει για έξοδο; Τι πρέπει να συμβεί για να έρθει και βαρβάτο όνομα;

Από την πρώτη στιγμή που έληξε το ματς με το ΑΠΟΕΛ επανήλθε στο προσκήνιο το ...καυτό θέμα "στόπερ" στον Ολυμπιακό. Οι Ντα Κόστα και Βιάνα πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση, τουλάχιστον στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, μια και στην επίθεση δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις και μάλιστα, ο νεαρός Βραζιλιάνος είχε και δοκάρι.

Όμως, αμυντικά ο Ολυμπιακός ήταν αποκαρδιωτικός και ...επικίνδυνος, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέο "γαϊτανάκι" για την έλευση ενός εγνωσμένης αξίας στόπερ τον Γενάρη.

Όμως, όσοι περιμένουν θαύματα και νέα οικονομικά ανοίγματα από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, απλά είναι εξίσου πιθανό να πιστεύουν και στην ύπαρξη του ...Άη Βασίλη ή στο ότι στον Ολυμπιακό τρελάθηκαν και θα κάνουν στον ένα μήνα της μεταγραφικής περιόδου του χειμώνα όσα δεν έκαναν τέσσερις μήνες το καλοκαίρι.

Κι όμως, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο Ολυμπιακός διαθέτει τρεις εγνωσμένης αξίας στόπερ κι έναν ακόμα πολλά υποσχόμενο, για την αξία του οποίου εισηγήθηκε προσωπικά ο προπονητής της ομάδας και δαπανήθηκαν μόλις πριν από λίγους μήνες περίπου 2 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από την Κρουζέιρο.

Σιόβας φεύγει, Ρισβάνης έρχεται

Το συμβόλαιο του Βιάνα μπορεί να μην είναι "βαρύ" για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, είναι όμως των τριών πρωτοκλασάτων. Μποτία, Ντα Κόστα και Σιόβας κοστίζουν ετησίως στην ΠΑΕ περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ, γι’ αυτό και η πάγια θέση της διοίκησης από το καλοκαίρι είναι η εξής μία: ότι θα έρθει πρωτοκλασάτος στόπερ στην ομάδα μόνον αν αποχωρήσει ένας από τους ήδη υπάρχοντες.

Πρόταση, όμως, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να φέρει κανείς από τη συγκεκριμένη τριανδρία, τουλάχιστον όχι κάποια που να ικανοποιεί τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Σιόβας έφερε την τελευταία μέρα του καλοκαιρού μια προσφορά από την Μπέτις, η οποία καλά-καλά δεν ικανοποιούσε ούτε τον ίδιο στο οικονομικό κομμάτι! Πόσο μάλλον τους Ερυθρολεύκους...

Οπότε, μόνο αν και εφόσον έρθει ικανοποιητική πρόταση και φύγει κάποιος από τους υπάρχοντες στόπερ, θα προχωρήσει η ΠΑΕ σε αντικατάστασή του.

Παράλληλα, για την περίοδο του Ιανουαρίου θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να φέρει νέα, βελτιωμένη πρόταση ο Σιόβας και να του επιτρέψει τελικά ο Ολυμπιακός να φύγει, μια και έχουν κοπεί οι δεσμοί που τον ένωναν με την ομάδα και κυρίως ό,τι τον συνέδεε με τον Μπέντο.

Ο Σιόβας θεωρεί ότι ο Πορτογάλος δεν του έδωσε ούτε μία ευκαιρία για να δείξει την αξία του και ότι έσπευσε να φέρει από τη Βραζιλία τον γνώριμό του, Βιάνα, ο οποίος προκειμένου να πάρει ευκαιρίες ήταν δεδομένο πως θα έκοβε τις όποιες ελπίδες του Ελληνα στόπερ να μπει στην 11άδα μετά τον καλοκαιρινό τραυματισμό του.

Ωστόσο, ακόμα κι αν τελικά βρει ομάδα και αποχωρήσει τον Ιανουάριο ο Σιόβας, πιθανότερο θεωρείται το σενάριο να προχωρήσει άμεσα ο Ολυμπιακός στην απόκτηση του Ρισβάνη από τον Πανιώνιο για να καλύψει το κενό, παρά να προχωρήσει σε απόκτηση ακριβού στόπερ μεσούσης της περιόδου.

Ο Σαντάνα και η... βόμβα

Στο Λιμάνι ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει το ...χουνέρι που έπαθαν πριν από δύο χειμώνες με τον αλήστου μνήμης, Φελίπε Σαντάνα, ο οποίος κόστισε ένα καράβι λεφτά και έγινε το ...ανέκδοτο των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων!

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι τον Γενάρη δεν μπορούν να υπάρξουν αληθινές ευκαιρίες για καλές μεταγραφές, γιατί ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι ομάδες, γνωρίζοντας ότι αυτός που θέλει να αγοράσει "καίγεται", ζητάνε τον ουρανό με τ’ άστρα. Όμως, ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος να πιάνεται κορόιδο στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά αντίθετα τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι αν υπάρξει μεταγραφή αμυντικού τον Ιανουάριο, αυτή θα αφορά στην απόκτηση του Σπύρου Ρισβάνη και μόνο αν πουληθεί με κάποιο τρελό ποσό ένας εκ των Μιλιβόγεβιτς ή Ιντέγε (ή και οι δύο, σ' ένα ακραίο σενάριο), είναι πιθανό να προχωρήσουν οι Ερυθρόλευκοι στην απόκτηση κάποιου ακριβού αμυντικού.

ΥΓ: Στον Ολυμπιακού δεν ασπάζονται τις "κραυγές" εκείνες που λένε ότι η ομάδα χρειάζεται εδώ και τρία χρόνια ένας εγνωσμένης αξίας στόπερ, χωρίς όμως να κάνει τα αυτονόητα η ΠΑΕ για να ενισχύσει την άμυνα. Στον Ολυμπιακό λένε ότι τόσο ο Μίτσελ, όσο ο Μάρκο Σίλβα, αλλά και ο Πάουλο Μπέντο είχαν την ευκαιρία τα τρία τελευταία καλοκαίρια να εισηγηθούν την απόκτηση ενός αμυντικού, που θα έκανε τη διαφορά. Οι τελικές επιλογές ήταν δικές τους.

Το 2014 ο Μίτσελ πίστευε ότι βρήκε τον "βράχο" της άμυνας στο πρόσωπο του Μποτία της Σεβίλλης, το 2015 ο Σίλβα εισηγήθηκε την απόκτηση του Ντα Κόστα, που τον γνώριζε από την Πορτογαλία και το 2016 ο Μπέντο πόνταρε στη "μετοχή" του Βιάνα. Οι κινήσεις έγιναν, οι λύσεις όμως δεν αποδείχτηκαν πάντοτε επαρκείς. Η διοίκηση, πάντως, έκανε το καθήκον της και τώρα όλα αυτά τα συμβόλαια βαραίνουν τον προϋπολογισμό του συλλόγου και όχι των προπονητών που τους επέλεξαν...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags