Facebook Pixel Ο καλύτερος ΠΑΟ του Πασκουάλ!
| 2016-12-09 22:36:00

Ο καλύτερος ΠΑΟ του Πασκουάλ!

Ο καλύτερος ΠΑΟ του Πασκουάλ!

Με θεαματικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός «ισοπέδωσε» τη Γαλατά (85-58) και πανηγύρισε την πιο εντυπωσιακή νίκη της χρονιάς. Εξαιρετικοί Γκάμπρειλ, Τζέιμς, Σίνγκλετον, ξεκουράστηκε ο Καλάθης.
 

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Γαλατά, την οποία και νίκησε 85-58 στο ΟΑΚΑ, παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πράσινοι έδωσαν έτσι… απαντήσεις μετά την «σφαλιάρα» στην Βαρκελώνη και ανέβηκαν ψυχολογικά (έφτασαν στο 6-5 στην Ευρωλίγκα πλέον), ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα, με Φενέρ εντός και Μιλάνο εκτός.

Σε εξαιρετική μέρα ήταν ο Σίνγκλετον με 13 πόντους, όσους είχε και ο Τζέιμς, ενώ από 14 είχαν οι Ρίβερς, Γκάμπριελ και Καλάθης, με τον τελευταίο μάλιστα να παίρνει ανάσες!

Καλύτερος, αλλά με το πόδι στο φρένο…

Ο Παναθηναϊκός, παρότι ούτε το σήμερα το γήπεδο είχε πολύ κόσμο, μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να δείξει ποιος ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Οι Πράσινοι με τους Σίνγκλεντον – Νίκολς στο σκοράρισμα και τον Καλάθη στη δημιουργία, προηγήθηκαν 6-2 και 14-4, ενώ η Γαλατά έδειξε σημάδια αντίστασης, μόνο όταν μπήκε στο παρκέ ο Σμιθ. Οι Τούρκοι έπαιζαν λάθος άμυνα στο Τριφύλλι, άφηναν τον Καλάθη να βρίσκει διαδρόμους και να τρέχει μόνος του και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 20-13, με τους Πράσινους να έχουν 9/11 δίποντα, 0/6 τρίποντα και 2/2 βολές!

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την αντεπίθεση των Τούρκων, καθώς ο Σιλμπ με 3/3 τρίποντα μείωσε σε 22-19 και έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι. Οι Πράσινοι από την πλευρά τους, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και διευκόλυναν έτσι τη Γαλατά να μειώσει ακόμα και στον πόντο, καθώς με δύο συνεχόμενα καρφώματα του Τάιους έφτασε στο 28-27! Κάπου εκεί όμως, μετά από τάιμ του έξαλλου Πασκουάλ και δύσκολα καλάθια από τους Ρίβερς και Σινγκλετον, ο Παναθηναϊκός πήρε τις ανάσες που χρειαζόταν και έκλεισε το ημίχρονο στο 39-31.

Οι Πράσινοι ήταν εμφανώς καλύτερο, όμως το κενό διάστημα και τα πολλά λάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο, έδωσαν… δικαιώματα και ελπίδες στην τουρκική ομάδα. Βέβαια, με 1/9 τρίποντα δεν θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αν και ήδη στο ημίχρονο ο Καλάθης είχε 12 πόντους και ο Ρίβερς 9!

Ο καλύτερος ΠΑΟ της χρονιάς!

Επιστρέφοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ… έμοιαζαν δαιμονισμένοι. Ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και με τους Σίνγκλετον – Ρίβερς να πετυχαίνουν εύκολους πόντους, κατάφεραν από πολύ νωρίς να… καθαρίσουν το ματς. Όταν και πιο εύστοχοι πλέον σε μακρινά σουτ, ανέβασε γρήγορα την διαφορά στο +16 (45-31), ενώ παρά την αντίδραση της Γαλατα, κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο 64-45!

Τα τελευταία 10 λεπτά μπορεί να είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο οι “Πράσινοι” δεν κατέβασαν “στροφές”. Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +25 (70-45), με τη Γαλατά πλέον σε ρόλο θεατή. Το +25 όμως δεν ήταν η μεγαλύτερη διαφορά, καθώς 3 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης το σκορ έγινε 80-49, με τον Γκάμπριελ να κάνει ματσάρα και να προσφέρει θέαμα με καρφώματα και ωραίες ασίστ. Τελικά, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 85-58 και έστειλε… μήνυμα πως σιγά – σιγά βρίσκει τον δρόμο του!

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 13 (7 ριμπ.), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 14 (2), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 14 (2), Μπουρούσης 4 (8 ριμπ..), Καλάθης 14 (7/9 δίπ.).

Γαλατάσαραϊ: Σμιθ 9, Πρέλντζιτς, Μίτσοφ 6, Τάιους 6, Κορκμάζ 5 (1), Τόμσον 6, Σιλμπ 15 (3), Αράρ 2, Γκιουλέρ 8 (4/11 σουτ), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 1.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags