Facebook Pixel Η ικανοποιήση Πασκουάλ για Τζέιμς - Γκάμπριελ και η απάντηση για Μπουρούση
| 2016-12-09 23:37:00

Η ικανοποιήση Πασκουάλ για Τζέιμς - Γκάμπριελ και η απάντηση για Μπουρούση

Η ικανοποιήση Πασκουάλ για Τζέιμς - Γκάμπριελ και η απάντηση για Μπουρούση

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για την εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Γαλατά, για όσα δεν... πήγαν καλά την προηγούμενη αγωνιστική με την Μπαρτσελόνα, αλλά και για το ντεφορμάρισμα του Γιάννη Μπουρούση.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Γαλατασαράι έμεινε ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος τόνισε πως ο Γιάννης Μπουρούσης, με τη συνολική παρουσά του είναι πολύ σημαντικός και χρήσιμος για το «τριφύλλι».

Αρχικά, ο προπονητής των «πράσινων» δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη μας. Παίξαμε περίπου τριάντα λεπτά πολύ καλά. Δέκα λεπτά στη δεύτερη περίοδο όταν χάσαμε τον έλεγχο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς, ειδικά μετά το πολύ κακό μας παιχνίδι στη Βαρκελώνη».

Για τους Τζέιμς και Γκάμπριελ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση όλης της ομάδας κι αυτούς ιδιαίτερα. Είναι παίκτες που χρειάζονται χρόνο αλλά σήμερα έδειξαν καλή εκδοχή του εαυτού τους. Όπως και όλη η ομάδα γενικά θεωρώ ότι δούλεψε αρκετά καλά».

Για τα ποσοστά στα τρίποντα και αν θέλει να βασιστεί κάπου για να νικάει η ομάδα ακόμα κι όταν είναι άστοχη: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να κερδίζεις ακόμα και όταν δεν είσαι εύστοχος. Κερδίσαμε άνετα χωρίς ευστοχία. Σήμερα στα 12-13 λεπτά δεν ήμαστε εύστοχοι αλλά παίξαμε καλά ενώ στη Βαρκελώνη όχι. Στη Βαρκελώνη δεν ήμασταν μόνο άστοχοι αλλά παίξαμε άσχημα. Δεν είχαμε ρυθμό και ταχύτητα, ενώ δεν ήμασταν σωστά συγκεντρωμένοι. Ήταν όμως το μοναδικό παιχνίδι από τότε που είμαι εδώ που συνέβη αυτό. Όλες οι ομάδες έχουν μία άσχημη βραδιά».

Για τα περισσότερα λάθη από τις ασίστ κι αν τον προβληματίζει: «Αν δεν κάνω λάθος ήμασταν η ομάδα με τα λιγότερα λάθη μέχρι πριν 2-3 παιχνίδια. Στα τελευταία ματς είχαμε περισσότερα λάθη απ’ ό,τι συνήθως. Σήμερα είχαμε ιδιαιίτερη ένταση, δεν θα πω νευρικότητα, γεγονός που μερικές φορές κάνει τα πράγματα δύσκολα την στιγμή της εκτέλεσης. Αυτό είναι θετικό καθώς δείχνει ότι η ομάδα έχει υπευθυνότητα και ήθελε να αντιδράσει μετά από ένα κακό παιχνίδι».

Για το ποιο στατιστικό είναι το σημαντικότερο από το σημερινό παιχνίδι. Αν είναι τα λεπτά ξεκούρασης του Καλάθη, οι πόντοι του Γκάμπριελ ή του Τζέιμς ή το 46-27 του δευτέρου ημιχρόνου: «Νομίζω ότι με βάζεις σε δοκιμασία να δεις αν θα θυμηθώ όλες τις ερωτήσεις που έκανες. Είμαι προετοιμασμένος για άλλες τέσσερις (σ.σ. γέλια). Θέλω να πω ότι τα συνολικά νούμερα είναι εκείνα που με απασχολούν. Σαφώς το 46-27 είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω ότι το γνώριζες ότι θα απαντήσω αυτό».

Για το ντεφορμάρισμα του Μπουρούση και πως μπορεί να το διαχειριστεί: «Το σε κακή κατάσταση είναι κάτι σχετικό. Πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που μας πήρε ένα παιχνίδι. Την Νταρουσάφακα την κέρδισε αυτός. Αυτό που έκανε ο Γιάννης στη Βαρκελώνη για να βοηθήσει την ομάδα έχει μεγάλη αξία. Όταν βλέπεις το παιχνίδι στην τηλεόραση μπορεί να θεωρήσεις ότι παίζει άσχημα. Για μένα είναι σημαντικό αυτό που επιχείρησε να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα. Βοηθάει στην οικοδόμηση της ομάδας. Προετοιμάστηκε καλά για να παίξει. Προπονήθηκε καλά για να βοηθήσει. Αν δεν έπαιξε πολύ ήταν δική μου επιλογή και γι’ αυτόν ψάξαμε άλλο λόγο. Σήμερα δεν είμαι καθόλου δυσαρεστημένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Έχει μεγάλη δυναμική ως παίκτης για να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος μετά το 1/3 που έχει διανύσει η ομάδα:«Ειλικρινά είμαι ευχαριστημένος απ’ όλα τα παιδιά. Το μόνο που μένει είναι να πάρουμε περισσότερες νίκες να βελτιωθούμε. Έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια στην έδρα μας. Πιστεύω ότι ια»

Για το γεγονός ότι θα είναι η ομάδα στη βάση της: «Προπονηθήκαμε καλά κι αυτήν την εβδομάδα. Υπάρχουν στιγμές που είμαστε καλύτεροι στην προπόνηση σε σχέση με τους αγώνες. Πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο κερδίζοντας παιχνίδια. Ο αγώνας είναι πάντα πιο δύσκολος. Υπάρχουν στιγμές νευρικότητας και θα δούμε αν είμαστε ικανοί να το καταφέρουμε. Πρώτα έχουμε σε 48 ώρες παιχνίδι με την ΑΕΚ που είναι ιστορική ομάδα και θα έχουμε δύσκολο αγώνα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags