Facebook Pixel Δεν φτάνει να είσαι Έλληνας
| 2016-12-10 10:53:00

Δεν φτάνει να είσαι Έλληνας

Δεν φτάνει να είσαι Έλληνας

Πολλάκις έχουμε εξάρει το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (όπως αυτό είχε εξαγγελθεί), περί ελληνοποίησης, αλλά και την επιλογή των Αγγελόπουλων να δώσουν τα ηνία στους Έλληνες παίκτες.

Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης...

Ναι, μας αρέσει να βλέπουμε Έλληνες παίκτες στις δύο μεγάλες ομάδες, καθώς πέρα από το συναίσθημα και την ταύτιση, υπάρχει και το όφελος στην Εθνική ομάδα. Δεν φτάνει, όμως, να είσαι Έλληνας για να παίζεις.

Σε μια συνάντηση που ήταν ιδιαιτέρως εύκολη (είναι να απορεί κανείς πώς έχασε ο Ολυμπιακός από αυτή την ομάδα), ο έλεγχος των Ελλήνων ήταν για κλάματα, εξαιρώντας φυσικά τον Νικ Καλάθη, που χωρίς να ήταν στην καλύτερη δημιουργική του βραδιά, είχε συμμετοχή κι επίδραση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods.

Ο Αντώνης Φώτσης έπαιξε 6.03” και -όντας άφαντος- η στατιστική του κατέγραψε μόλις 1 αμυντικό ριμπάουντ.
Ο Νίκος Παππάς σε 17.16” συμμετοχής είχε 0/3 σουτ, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 λάθη.
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σε 09.47” είχε 0/2 σουτ, 1 αμυντικό ριμπάουντ και στην άμυνα έκανε ήρωα τον Σιλμπ, έχοντας μερίδιο ευθύνης για τη μοναδική φορά που φάνηκε η Γαλατάσαραϊ στο γήπεδο.
Ο Γιάννης Μπουρούσης σε 14.44” είχε 4 πόντους με 2/4 σουτ, 8 ριμπάουντ (7-1), 1 κλέψιμο, 1 ασίστ, 2 λάθη, με τη στατιστική μάλλον να κολακεύει τη συνολική του παρουσία.

Προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που απολαμβάνουν το μπάσκετ που παίζει (και τώρα, και στην Μπαρτσελόνα) ο Τσάβι Πασκουάλ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με εξαίρεση το ότι θα μπορούσε -του έδινε και η εικόνα του αγώνα, και το σκορ τη δυνατότητα- να χρησιμοποιήσει τον Λευτέρη Μποχωρίδη, άνοιξε το ρόστερ, έδωσε χρόνο, αλλά δεν βρήκε… ανταπόκριση.

Αυτό, λοιπόν, που μένει ως… ηθικό δίδαγμα του σημερινού αφηγήματος στο “Νίκος Γκάλης” είναι πως δεν αρκεί να είσαι Έλληνας για να παίζεις, πρέπει να κερδίζεις με την αξία σου κάθε δευτερόλεπτο συμμετοχής.

ΦΥΣΙΚΑ, μπορεί κάθε παίκτης να έχει μια κακή βραδιά, οπότε δεν σημαίνει πως αίφνης όλοι -πλην Καλάθη– οι Έλληνες του Παναθηναϊκού είναι “άχρηστοι“. Το αντίθετο, έχουμε απαιτήσεις από αυτούς, γιατί βρίσκονται (μαζί με τους συμπαίκτες τους στον Ολυμπιακό) στην κορυφή του ελληνικού μπασκετικού στερεώματος και πρέπει κάθε φορά να δικαιολογούν το γιατί.

Απ’ όλους όσους αγωνίστηκαν απόψε, χειρότερη εντύπωση μας άφησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Έχει χαλάσει το μυαλό του, τον έχει πάρει από κάτω, μπορώ να σκεφτώ χίλιες δικαιολογίες, καμία όμως γιατί δεν προσπαθεί περισσότερο. Στην ηλικία του, με τόσα που έχουν ειπωθεί (αρχής γενομένης από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο), με πολυετές συμβόλαιο και τόσο θόρυβο γύρω από το όνομά του, πρέπει να στύβει την πέτρα κι όχι να εμφανίζεται “πιο soft πεθαίνεις“.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags