Facebook Pixel Γιοφύρι της Άρτας ο Παναθηναϊκός!
| 2016-12-10 12:15:00

Γιοφύρι της Άρτας ο Παναθηναϊκός!

Γιοφύρι της Άρτας ο Παναθηναϊκός!

Να το πω απότομα και από την αρχή. Το τεράστιο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξεκινήσει από το μηδέν. Να αρχίζει να κτίζει την ομάδα από την αρχή.

Γιατί; Επειδή είναι Παναθηναϊκός! Επειδή είναι υποχρεωμένος, έστω και στο παραμύθι, να λανσάρεται για πρωταγωνιστής. Για υποψήφιος πρωταθλητής.

Επειδή είναι Παναθηναϊκός, όχι Πλατανιάς και Βέροια. Επειδή τα μήντια και ο κόσμος της ομάδας δεν συμβιβάζονται με μία απόφαση ορθολογική. Δεν έχουμε ομάδα, και ομάδα δεν φτιάχνεται με λόγια. Ούτε καταγγέλλοντας τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός είμαστε, σου λένε. Βεβαίως Παναθηναϊκός λέγεσαι, όμως βγαίνεις στην Ευρώπη μόνο για να τρως ξύλο. Και στο πρωτάθλημα δεν είσαι καλύτερος του Πανθρακικού και της Καλλονής. Του Αστέρα και του Ατρομήτου. Της Ξάνθης και του Παναιτωλικού.

Αν, λοιπόν, θες να ξαναγίνεις Παναθηναϊκός, είναι απαραίτητο να φτιάξεις ομάδα. Αξιόμαχη και ικανή να παίρνει αποτελέσματα, νίκες. Δεν σε κάνει διεκδικητή του πρωταθλήματος μονάχα η φανέλα του Παναθηναϊκού. Και το ξεφωνητό ότι ο Ολυμπιακός αβαντάρεται από την εγκληματική οργάνωση.

Ένα, λοιπόν, είναι ότι χρειάζεται να ξεπεράσει η ΠΑΕ την οπαδική αντιτουριστική κουλτούρα, σύμφωνα με την οποία δεν είναι αποδεκτό το ξεκίνημα από το μηδέν. Να παραδεχθούν όλοι, ότι ΔΕΝ έχουμε ομάδα αντάξια με το ιστορικό μέγεθος του Παναθηναϊκού. Και δεύτερον, να κάνουν υπομονή για 3-4 χρόνια.

Να ξέρουμε τι λέμε. Δεν οικοδομείται ομάδα σε μία νύχτα, εκτός κι αν θέλουν να φτιάξουν τσιγγάνικο τσαντήρι. Προσκοπικό αντίσκηνο. Το γιοφύρι της Άρτας και του μύθου.

Ύστερα είναι και το άλλο. Με ποιά υλικά οικοδομών θα σηκώσει το νέο κτήριο του ο Παναθηναϊκός. Με τα τούβλα και τα μπετά της οικοδομής που θα γκρεμίσει; Με τους ίδιους παίκτες, δηλαδή.

Άρα; Για να κτίσει ομάδα αξίας και εκτοπίσματος του Παναθηναϊκού, Νο1 πρέπει να γνωρίζει από κτίσιμο, και Νο 2 να έχει το σχετικό κομπόδεμα.

Τι θέλουν από τον Αλαφούζο εκείνοι που τον...έβρισαν, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags