Facebook Pixel Η απάντηση Ζαμπούνη για το σύνθημα στη Nova που εξόργισε τον Καραπαπά – "Αυτό δεν είναι του ΠΑΟΚ"!
| 2016-12-12 12:00:00

Η απάντηση Ζαμπούνη για το σύνθημα στη Nova που εξόργισε τον Καραπαπά – "Αυτό δεν είναι του ΠΑΟΚ"!

του Γιώργου Κτενά
Η απάντηση Ζαμπούνη για το σύνθημα στη Nova που εξόργισε τον Καραπαπά – "Αυτό δεν είναι του ΠΑΟΚ"!

Ο επώνυμος φίλαθος του Δικεφάλου μίλησε στο SportDog μετά την έντονη αντιδράση που προκάλεσαν στους Πειραιώτες τα όσα είπε στη live εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού.

Αρκετό ντόρο προκάλεσε το γνωστό σύνθημα με τον ...Μπιν Λάντεν που είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης χθες το βράδυ σε ζωντανή εκπομπή της Nοva.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση του Ολυμπιακού, με τον Κώστα Καραπαπά να ζητά μέσω Facebook τη συγγνώμη τού γνωστού φιλάθλου του ΠΑΟΚ.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης, λοιπόν, μιλώντας αποκλειστικά στο SportDog, αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σύνθημα δεν είναι των οπαδών του ΠΑΟΚ και δε συμπεριλαμβάνεται, από τη στιγμή που είναι υβριστικό, στο νέο του βιβλίο "ΠΑΟΚ αφού".

Κύριε Ζαμπούνη, πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο σας βιβλίο με τίτλο "ΠΑΟΚ αφού". Τι πραγματεύεται;

"Είναι ένα βιβλίο με το οποίο ήθελα να μάθω ο ίδιος, γράφοντάς το, πράγματα για τον ΠΑΟΚ που δεν ήξερα. Και προσέγγισα το θέμα μου με εγκυλοπαιδική διάθεση. Αν δει κανείς τα κεφάλαια που χωρίζεται, θα δει ότι υπάρχει μία ευρεία γκάμα από την ιστορία του ΠΑΟΚ, μέχρι τον ΠΑΟΚ στην ποίηση, στο θέατρο, αφιέρωμα στους νεκρούς του ΠΑΟΚ, συνθήματα, ανέκδοτα κ.α. Είμαι 56 ετών και ας πούμε ότι τα 50 από τα 56 χρόνια μου, τα κουβαλούσα μέσα μου όλα αυτά τα στοιχεία για τον ΠΑΟΚ. Ψάχνοντας όμως και ρωτώντας έμαθα, για παράδειγμα, ότι είχαν γραφτεί πολλά θεατρικά έργα με πρωταγωνιστές ΠΑΟΚτσήδες. Ήταν κάτι που δεν το ήξερα".

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους οπαδούς, του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων, για την τελευταία εργασία σας;

"Τα μηνύματα που εισπράττω είναι πολύ μεγάλης αγάπης και συγκίνησης. Το παρουσίασα στη Βέροια προχθές, ήταν η πρώτη παρουσίαση εκεί που πήγα σχόλειο και που ο πατέρας μου ήταν δήμαρχος και, με μία λέξη, ήταν πολύ συγκινητικά".

Πώς βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα και ποια είναι η άποψή σας για τον ΠΑΟΚ;

"Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από την πλευρά του φιλάθλου - οπαδού. Είμαι της γνώμης ότι αν κανείς δεν γνωρίζει προπονητική, καλό είναι να μην κάνει τον προπονητή".

Ίσως είστε ο μοναδικός φίλαθλος στην Ελλάδα που έχει μία τέτοια θεώρηση.

"Αποφεύγω να κάνω τον προπονητή. Δεν κατέχω δίπλωμα από σχολή προπονητικής. Πηγαίνω στο γήπεδο για να δω τους αγώνες και τίποτα άλλο".

Χθες βρεθήκατε στο στούντιο της Nova, όπου μεταξύ άλλων αναφέρατε ότι ο ΠΑΟΚ είναι βασιλιάς στα συνθήματα. Και σχολιάσατε ένα από αυτά.

"Είναι άτυχο και άτοπο ό,τι είπα, γιατί δεν υπάρχει μέσα στο βιβλίο. Είχα βγάλει τα υβριστικά συνθήματα από το βιβλίο και θέλω από αυτή εδώ τη συνέντευξη να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού και τους ανθρπωπους που προσεβλήθησαν και τους στεναχώρησα. Πρόκειται για ένα σύνθημα που δεν είναι του ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς και ήταν μία άτυχη στιγμή που δεν μου ταιριάζει. Ήταν άτυχη στιγμή".

Για τη δήλωσή σας αυτή υπήρξε τοποθέτηση από την πλευρά του Ολυμπιακού, από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας του συλλόγου, για απρέπεια.

"Έχει δίκιο. Έκανα λάθος και το παραδέχομαι. Έχω επικοινωνήσει με τη Nova, για να ζητήσω δημόσια συγνώμη για αυτό το θέμα. Είμαι στεναχωρημένος με ό,τι έγινε".

Πάντως είναι γεγονός ότι υπάρχει φαντασία στην ελληνική κερκίδα.

"Όταν πήγα στη σχολή ξεναγών, μου έκανε εντύπωση ένα μάθημα για τη δημοτική ποίηση. Μαθαίναμε τα δημοτικά τραγούδια. Θεωρώ ότι τα συνθήματα είναι μία συνέχειά τους, είναι μέρος του πολιτισμού μας. Όπως και διαβάζοντας το βιβλίο της Μαίρης Κουκουλέ, για τα Γαμοτράγουδα, υπάρχει ένας συγκερασμός ανάμεσα στη δημοτική ποίηση και την ελευθεροστομία, έτσι και με τις υβρείς που ακούμε στα γήπεδα. Δεν τα εγκρίνω, απλώς το παρατηρώ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags