Facebook Pixel Ο Παναθηναϊκός με Ουζουνίδη είναι κανονικός διεκδικητής
| 2016-12-12 17:10:00

Ο Παναθηναϊκός με Ουζουνίδη είναι κανονικός διεκδικητής

Ο Παναθηναϊκός με Ουζουνίδη είναι κανονικός διεκδικητής

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη δεύτερη, μεγάλη νίκη του Μαρίνου Ουζουνίδη και για τον Ολυμπιακό, που οφείλει, πλέον, να εκτιμήσει αλλιώς τον «αιώνιο» αντίπαλό του ως διεκδικητή... 

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει ματς, γνωρίζοντας πως όλοι οι υπόλοιποι έχουν κερδίσει. Οι δύο «Δικέφαλοι» είχαν εύκολο έργο, όχι όμως και ο Παναθηναϊκός, που όπως μας είχε προϊδεάσει και είχα τονίσει στο κείμενο μου την περασμένη Κυριακή, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του θα μάθει να κερδίζει τα οριακά παιχνίδια. Καθάρισε τον ΠΑΟΚ με 1-0, πέρασε από την εξαιρετικά δύσκολη έδρα του Περιστερίου με το ίδιο σκορ και πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η εξήγηση για το γιατί πρέπει να αισθάνεται διαφορετικά ο Ολυμπιακός τον αιώνιο αντίπαλο του; Η απάντηση δόθηκε στο γήπεδο, σε δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια, μα πάνω απ’ όλα γιατί είναι προφανές πως στον πάγκο πλέον δεν υπάρχει ένας άνθρωπος περιορισμένων δυνατοτήτων στο κοουτσάρισμα, αλλά ένας κανονικότατος προπονητής, ο κορυφαίος Έλληνας αυτή τη στιγμή, που ξέρει πως θα πάρει το αποτέλεσμα.

Άρα για τον Ολυμπιακό δεν θα υπάρχει στο ματς με τον ΠΑΣ, μοναχά το άγχος πως με γκέλα η διαφορά μειώνεται, αλλά ίσως αυτό είναι συγκυριακό. Υπάρχει ένας προπονητής στον πράσινο πάγκο που θα βάλει την κατάσταση σε μια σειρά. Φάνηκε κι από την εξαιρετική διαχείριση, με το να βάλει μέσα τον Ρέις, αφαιρώντας τον Ιμπάρμπο για το τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ φρέσκαρε και την πτέρυγα με τον Μπουμάλ στη θέση του Εμποκού. Αυτές τις αλλαγές, δύσκολα θα τις βλέπαμε από τον Στραματσόνι. 

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μία δύσκολη τριάδα αγώνων με πολύ καλό αποτέλεσμα, μα βασικά κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση. Τώρα ο Ουζουνίδης, με προίκα τις δύο νίκες σε ισάριθμα εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια θα περιμένει και τις ενισχύσεις, όποιες μπορεί να είναι αυτές, θα κρίνει ο ίδιος τι του κάνει από έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, αλλά θα μπορέσει να καταστρώσει με μεγαλύτερη ηρεμία τη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του έκανε πάλι τα εύκολα δύσκολα. Όμως στην ομάδα του έχει ένα δεξί μπακ που ξέρει και θέσεις να παίρνει στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει σα να είναι σέντερ φορ. Πολύ μεγάλη υπόθεση να έχεις ακραίο μπακ που σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο και ο Λέο Μάτος μετά την σπουδαία νίκη που χάρισε κόντρα στην ΑΕΚ, έδωσε ουσιαστικά και το τρίποντο με τον Πλατανιά. Κι ο Ίβιτς αγόρασε ηρεμία επίσης.

Την τελευταία δε νομίζω πως είναι εύκολο να την έχει ο Μπέντο που διαβάζουμε από το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ πως θα παίξει με Πάρντο και Τσόρι στα Γιάννενα. Φαίνεται πως είναι δύο λογικές επιλογές, δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι δικές του ή έρχονται να πραγματοποιηθούν λόγω της πίεσης και της έντονης κριτικής για την μεταχείριση του ρόστερ που κάνει ο Πορτογάλος. Τώρα το κατά πόσο θα υπάρξει στήριξη στον Μπέντο, σε περίπτωση στραβού αποτελέσματος, με τη διαφορά να κατεβαίνει στους πέντε με Χ και στους τέσσερις με ήττα, από τον Παναθηναϊκό, μένει να το διαπιστώσουμε το βράδυ της Δευτέρας, αν δε νικήσει ο Ολυμπιακός.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags