Facebook Pixel Εύκολα ή δύσκολα μπορούν και οι δύο…
| 2016-12-12 17:30:00

Εύκολα ή δύσκολα μπορούν και οι δύο…

Εύκολα ή δύσκολα μπορούν και οι δύο…

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος γράφει για την τύχη που χαμογέλασε στον Ολυμπιακό και τα ζόρια που έβαλε στον ΠΑΟΚ στην κλήρωση του Europa League για τους «32» του θεσμού αλλά και για τις «ανάγκες» των δύο ομάδων εφόσον επιθυμούν να έχουν ευρωπαϊκή συνέχεια.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας ολοκληρώθηκε η κλήρωση που θα μας έκανε γνωστό ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Europa League. Οι ποδοσφαιριστές του Πάουλο Μπέντο θα κληθούν αντιμετωπίσουν την τούρκικη Οσμανλίσπορ ενώ οι Θεσσαλονικείς την γνώριμη και πάντα ισχυρή Σάλκε.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τη Θεά Τύχη με το μέρος τους και είδαν μετά το μπαλάκι που έκρυβε μέσα το όνομα της ομάδας του Πειραιά, να εμφανίζεται το μπαλάκι με το χαρτί της Τούρκικης ομάδας. Οι άσημοι Τούρκοι, με έδρα την Άγκυρα, φέτος έχουν καταφέρει να συστηθούν στο ευρύ ευρωπαϊκό κοινό με τις εκπληκτικές εμφανίσεις τους κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Μπορεί να μην διαθέτουν πληθώρα αστεριών, όμως ο Πιερ Γουεμπό βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσής τους για να μην συγχωρεί οποιοδήποτε λάθος.

Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες έχουν θέματα. Και θέματα σοβαρά κυρίως στο κέντρο και το αριστερό άκρο της άμυνας τους. Θέματα που αν δεν «μπαλωθούν» στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου είναι πιθανό να κοστίσουν ακόμα και έναν ανέλπιστο ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, σε αυτό το επίπεδο οι αντίπαλοι μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Οι αδυναμίες των ερυθρολεύκων είναι εμφανέστατες και φάνηκαν για μία ακόμη φορά στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Οποιοσδήποτε γρήγορος επιθετικός μπορεί να τους ανακατέψει και να τους μπερδέψει με αποτέλεσμα όχι μόνο να κινδυνεύει συνεχώς η εστία τους, αλλά να επηρεάζετε από αυτό το φαινόμενο και η επιθετική ανάπτυξη της ομάδος καθώς όλοι σκέφτονται τα νότα τους.

Από την άλλη μεριά, ο Βλάνταν Ίβιτς και οι ποδοσφαιριστές του φαίνεται πως θα έχουν σχετικά ήρεμες γιορτές μετά το «εμπόλεμο» κλίμα των τελευταίων εβδομάδων που επικρατούσε στην ομάδα. Η πρόκριση στους «32» του Europa League αλλά και η επιστροφής τις επιτυχίες στο πρωτάθλημα δίνουν χρόνο στους διοικούντες της ομάδας να σχεδιάσουν τον «μεταγραφικό» Γενάρη υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Είναι γνωστό, πως ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με το σκοράρισμα. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ποια θα είναι η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη για να αντιμετωπιστεί η επιθετική δυστοκία του Δικεφάλου. Εφόσον ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ αποφασίσει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσει την γραμμή κρούσης της ομάδας του για τη συνέχεια, τότε δεν βλέπουμε γιατί να μην μπορέσουν οι Θεσσαλονικείς να κοιτάξουν στα μάτια τους Γερμανούς.

Η Σάλκε δεν είναι, σε καμία περίπτωση, η ομάδα του παρελθόντος. Μπορεί να πέρασε με μεγάλη ευκολία σαν πρώτη στον όμιλο της, όμως στο γερμανικό πρωτάθλημα βρίσκεται στη μέση και αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες κάθε αγωνιστική. Επιπλέον, τα αστέρια της φαίνεται να έχουν χάσει τη λάμψη που είχαν στο παρελθόν με ότι αυτό συνεπάγεται…

Θεωρούμε, λοιπόν, πως και οι δύο εκπρόσωποι τις χώρας μας έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην κλήρωση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, ειδικά αν προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται τον Ιανουάριο. Εύκολα ή δύσκολα…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags