Facebook Pixel Αυτό θα είναι ευλογία για τον Μοράις
| 2016-12-14 00:14:00

Αυτό θα είναι ευλογία για τον Μοράις

Αυτό θα είναι ευλογία για τον Μοράις

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την απόκτηση του Αϊντάρεβιτς, για την μεγάλη γκάμα επιλογών που έχει πλέον ο Μοράις, αλλά και για την αγωνιστική άνοδο του Πατίτο.

Η εβδομάδα άρχισε ιδανικά και η ΑΕΚ πραγματοποίησε ήδη την πρώτη κίνηση της για το χειμερινό παζάρι.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις για το αν θα βγει ή όχι μία μεταγραφή και ειδικά όσοι το προσπάθησαν το καλοκαίρι που πέρασε για τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε η Ένωση το καλοκαίρι, σαφώς και δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τόσο κακή εκκίνηση από σχεδόν όλες τις κινήσεις που πραγματοποίησε η ομάδα τους θερινούς μήνες.

Αυτό που τουλάχιστον με ικανοποιεί είναι πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που είχε συμμετοχές, έχει παιχνίδια στα πόδια του και προσδοκώ να βοηθήσει άμεσα.

Ο Μαϊστόροβιτς δεν θέλησε να γίνει σαφής για το τι πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια των μεταγραφικών κινήσεων. Το θεωρώ λογικό σε αρκετά μεγάλο βαθμό, μιας και τούτη τη στιγμή το μόνο δεδομένο, πέραν του Αϊντάρεβιτς, είναι πως η ΑΕΚ θ’ αποκτήσει έναν ακόμα επιθετικό, πιθανότατα με κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά που διαθέτει ένα κλασικό φορ περιοχής. Η Ένωση, όπως είχα γράψει και σε σχετικό κείμενο για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, την Κυριακή, θα πάει για έναν παίκτη που θα μπορεί ν’ αγωνιστεί σε πολλές θέσεις της επίθεσης.

 

Ο Ζοσέ Μοράις έχει άφθονες επιλογές πλέον στο οπλοστάσιο του ως προς το κέντρο. Μια γραμμή που ο Κετσπάγια είναι αλήθεια (κι ειδικά με την επιλογή στόπερ αντί για χαφ όταν του τέθηκε το καλοκαίρι το δίλημμα) στην οποία δεν έδωσε την δέουσα σημασία. Για τον Μοράις ακόμα και αν έφευγε αύριο το πρωί, έχει αφήσει κάτι στην ΑΕΚ κι αυτό είναι η χρησιμοποίηση ως βασικού, του Κώστα Γαλανόπουλου που δικαιώνει τις προσδοκίες που είχαν γι’ αυτόν στην Ένωση.

Τώρα όλοι μπορούν να παίρνουν ανάσες, αν δεν έχουν δυνάμεις, όπως ήταν προφανές πως συνέβη στην αρχή της σεζόν με τους Σιμόες και Γιόχανσον. Σαφέστατα και μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Για να είναι ειλικρινής και από τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα ο Μοράις, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πλέον για τη θέση του στην ενδεκάδα. Αυτό ισχύει για όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!

Ο Αϊντάρεβιτς διαθέτει πράγματα που δεν διαθέτουν οι άλλοι ποδοσφαιριστές που παίζουν στη μεσαία γραμμή. Είναι σαφώς περισσότερο καταρτισμένος στη δημιουργία του παιχνιδιού, σε έναν τομέα που η ΑΕΚ έπρεπε να τονωθεί οπωσδήποτε και βέβαια διαθέτει αριστερό πόδι που σε αυτό τον χώρο η Ένωση δεν είχε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.

Στα καθαρά αγωνιστικά η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία καλή χρονική συγκυρία για να πετύχει τη νίκη την Δευτέρα με τον ΠΑΣ Γιάννενα και να προσπαθήσει να χτίσει ένα σερί. Αυτός που δείχνει να μπορεί να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη είναι ο Πατίτο Ροντρίγκες που αφού βρει ρυθμό, θεωρώ πως θα τον δούμε μεταμορφωμένο προς το καλύτερο στον δεύτερο γύρο. Παρά τις απουσίες του στον πρώτο γύρο και παρότι ήταν σαφώς εκτός κλίματος, φιγουράρει στη δεύτερη θέση των παικτών με τις ασίστ για γκολ στην Super League, οπότε στον δεύτερο γύρο μπορούμε να περιμένουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα από τον Αργεντινό.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags