Facebook Pixel Γιατί έφυγε ο Ζιλμπέρτο; Μήπως έπρεπε να μείνει;
| 2016-12-14 14:52:00

Γιατί έφυγε ο Ζιλμπέρτο; Μήπως έπρεπε να μείνει;

Γιατί έφυγε ο Ζιλμπέρτο; Μήπως έπρεπε να μείνει;

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και το Sportdog αναρωτιέται.

Ο Βραζιλιάνος παγκόσμιος αστέρας του ποδοσφαίρου ήρθε με τιμές. Που του αξίζουν. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Ζιλμπέρτο, με αυτά που έκανε ή που τον άφησαν να κάνει, πέρασε σαν... αόρατος κανονικός, σε πλήρη αντίθεση με τους λόγους που είχαν "γεννήσει" το αγωνιστικό του παρατσούκλι, αυτό του "αόρατου τοίχου".

Εμείς όμως αναρωτιόμαστε: γιατί να μην του δοθεί χρόνος; Στα μεταγραφικά ήταν γνωστό ότι το πάνω χέρι το είχε ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος αποθεώθηκε για τα super deals που έκανε, με δεδομένο ότι κατάφερε να φέρει ποδοσφαιριστές καλής σχετικά αξίας χωρίς η ομάδα να χρειαστεί να αδειάσει τα ταμεία της.

Ο Στραματσόνι ωστόσο έφυγε. Και μαζί του ο Λεντέσμα, ένα από τα στοιχήματα του Ιταλού τεχνικού, αλλά και του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος με τη σειρά του είχε δώσει τα κλειδιά στον Ιταλό τεχνικό.

Ο Βραζιλιάνος από την άλλη, πρόλαβε να κάνει όλες κι όλες δύο μεταγραφές. Αυτή του Ρινάλντι κι αυτή του Ρέις. Αναμφίβολα δύο μεταγραφές που δεν έχουν ενθουσιάσει τη Λεωφόρο.

Παρόλα αυτά, ο Ζιλμπέρτο είναι μεγάλη προσωπικότητα. Θεωρούμε λάθος τόσο του ίδιου που δεν βγήκε πιο μπροστά, όσο και της διοίκησης που τον τοποθέτησε κατά κάποιο τρόπο κάτω από τον Στραματσόνι. Ο Βραζιλιάνος έπρεπε να έχει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα και ο Γιάννης Αλαφούζος έπρεπε να του δώσει επιπλέον "πίστωση". Εκτός κι αν το θέμα είναι οικονομικό, διότι το συμβόλαιο του πρώην ποδοσφαιρικού αστέρα δεν είναι μικρό, πέριξ τις 300.000 το χρόνο.

Οπως και να έχει, τέτοιες προσωπικότητες, με τόση γνώση ποδοσφαιρική, καλό θα είναι να παίρνουν το χρόνο τους. Στην Ελλάδα βεβαίως αυτό είναι δύσκολο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags