Facebook Pixel Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Πανιώνιος...
| 2016-12-14 16:05:00

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Πανιώνιος...

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Πανιώνιος...

Ο Πανιώνιος δεν έχει πάρει ακόμα τα λεφτά του για τον Μπουμάλ. Η Αρχεντίνος είναι έτοιμη να πάει στη ΦΙΦΑ για τα λεφτά του Ρινάλντι. Ζόρια. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα νερά στα παιχνίδια στη Λεωφόρο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Σε κάθε ματς στον πάγκο και στα αποδυτήρια γίνεται μια κατανάλωση. Είναι δηλαδή κάποια έξοδα. Κι αυτά τα παλιόπαιδα οι ποδοσφαιριστές είναι σπάταλοι. Δεν έχουνε μάθει να κάνουνε οικονομία. Πίνουνε δύο γουλιές από το πλαστικό μπουκάλι με το εμφιαλωμένο νερό και το πετάνε.

Οταν τα παιδάκια στην Αφρική δεν έχουνε νερό να πιούνε. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι ένα θέμα που λύνεται: Μπορούνε να γεμίζουνε τα μπουκάλια από τη βρύση. Μια χαρά είναι το νεράκι από τη λίμνη του Μαραθώνα. Το θέμα βέβαια με τα χρέη του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για πλάκα.

Ετσι και σε πάρει η κάτω βόλτα κι αρχίσουνε οι υποχρεώσεις να καβαλάνε η μία την άλλη, δεν είναι εύκολο να το γυρίσεις. Και πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δημιουργείς και καινούργιες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Αλαφούζος και Ουζουνίδης συμφώνησαν για καρέ μεταγραφών τον Ιανουάριο: Σέντερ φορ περιοχής, εξάρι, δεκάρι κι έξω αριστερά.

Με τι λεφτά; Και Κωτσόβολος να γίνει ο διακανονισμός, όλο και κάποιες προκαταβολές θα χρειαστούνε. Τι πρωτοπληρώνεις δηλαδή; Τα τρέχοντα; Τα παλιά; Τα καινούργια; Πρόσφατα ρεπορτάζ ενημέρωσαν τον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι ο Γιάννης Αλαφούζος με τα πέντε εκατομμύρια που θα βάλει στην επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου ξεπερνάει τα τριάντα.

Τα οφειλόμενα πόσα είναι; Πιάσε το αυγό και κούρευ' το. Αν πας πίσω, ξεκινάς από το 2012, όταν άρχισε το ξεσκαρτάρισμα από τις αβαρίες της πολυμετοχικότητας. Το 2012, που έφυγε ο Καραγκούνης, είχε λαμβάνειν 1,1 εκατομμύριο και ο διακανονισμός έγινε Κωτσόβολος.

Σε ογδόντα δόσεις μέχρι το 2019. Και δεν είναι μόνο ο Καραγκούνης. Είναι και ο Κατσουράνης, είναι και ο Λέτο είναι και ο Ζιλμπέρτο. Εξυπηρετούνται κανονικά αυτές οι δόσεις όταν δεν υπάρχουν λεφτά για τα τρέχοντα; Τι να πρωτοπληρώσουνε δηλαδή; Τα παλιά ή τα καινούργια;

Κάπως έτσι, λοιπόν, σκάσανε τα τρακόσα χιλιάρικα για τον Μπουμάλ και δυόμισι με τρία για τον Ρινάλντι. Που για να μην διαψεύδονται, έτσι θα είναι. Κι όταν βέβαια χρωστάς λεφτά σε κάποιον στην Αργεντινή, είναι μακριά. Δεν τον βλέπεις κάθε μέρα μπροστά σου.

Οταν χρωστάς στους ποδοσφαιριστές είναι σόνικο. Από τον Οκτώβριο λέει έχουνε αρχίσει να καβαλάνε οι δόσεις. Κι ο Παναθηναϊκός δεν είναι Πανιώνιος. Να παίζουνε Ελληνες πιτσιρικάδες, να τους λέει ο Ουζουνίδης «βάλτε πλάτη, κάντε λίγη ακόμα υπομονή».

Στον Παναθηναϊκό έχουνε μαζευτεί όλες οι φυλές του Ισραήλ. Από τη Βραζιλία, την Αργεντινή, το Καμερούν, το Κονγκό, την Κολομβία, την Γκάνα, το Μάλι και καμιά δεκαριά χώρες της Ευρώπης. Πώς να τους κάνεις ζάφτι όλους αυτούς; Με τι μούτρα θα πηγαίνουν κάθε μέρα στην προπόνηση όταν είναι απλήρωτοι.

Ή μήπως γνωριζόντουσαν από χθες; Περαστικοί είναι. Από έξι μήνες έως έναν χρόνο έχουνε στην ομάδα. Και θα πρέπει να τους ψήσουνε να υπογράψουνε για την αδειοδότηση.

Δεν είναι εύκολα πράματα αυτά. Και πολύ περισσότερο όταν, όπως είπαμε, δημιουργούνται και νέες υποχρεώσεις. Οταν χρωστάς και δεν μπορείς να πληρώσεις αυτούς που έχεις, να κάνεις μεταγραφές και να παίρνεις. Τι θα πεις στους παλιούς; Είναι εύκολο να μεταφράσεις στα καμερουνέζικα και στα κονγκολέζικα το «βάλτε πλάτη»; Αυτά.

Η αξία της Έρεμπρο του Αϊντάρεβιτς, μικρότερη του Ηρακλή

Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ είναι γεγονός. Ο 26χρονος Αϊντάρεβιτς. Καταρχήν να πούμε τα καλά νέα: Οι Σκανδιναβοί (έστω και πολιτογραφημένοι από το Κόσοβο) είναι «τίμιοι». Τα βγάζουνε τα λεφτά τους. Είναι αθλητές. Δεν κοροϊδεύουνε. Θα μπούνε στο γήπεδο και θα δώσουνε ό,τι μπορούνε.

Αυτό είναι το ένα. Το άλλο έχει να κάνει μ' αυτό που λέει «τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του». Η Ερεμπρο, που άφησε ελεύθερο τον Αϊντάρεβιτς, τερμάτισε στην 9η θέση στο πρωτάθλημα Σουηδίας. Κάτω από τον ποδοσφαιρικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Ολντερσουντ (πρώτη φορά στην κατηγορία).

Κέσκεσέ όμως Ερεμπρο; Σύμφωνα με το Τράνσφερμακτ, το ρόστερ της έχει αξία 6,6 εκατομμύρια γιούρο. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η αξία του Ηρακλή, που είναι η πιο φτηνή ομάδα της Σούπερλιγκ, είναι στα 7,08 εκατομμύρια.

Από κει και πέρα: Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπόρεσε να στεριώσει πουθενά. Από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ, δανεικός στη Λέστερ. Κι από κει και πέρα Ερεμπρο, Νόρκεπινγκ, Σταντάρ Λιέγης, Τσάρλτον, Χέλσινγκμποργκ και ξανά μανά Ερεμπρο.

Επτά ομάδες κι ούτε μία δεν θέλησε να τον κρατήσει. Τα ρεπορτάζ μιλάνε για ενδεχόμενο λαχείο: Αφού βγήκε ο Γιόχανσον γιατί να μη βγει κι αυτός; Και στο φινάλε τι είχαμε τι χάσαμε; Για ελεύθερο και φτηνό πρόκειται. Οψόμεθα.

εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags