Facebook Pixel Στη "δαγκάνα" της εφορίας και ο Ρούνεϊ;
| 2016-12-16 13:27:00

Στη "δαγκάνα" της εφορίας και ο Ρούνεϊ;

Στη "δαγκάνα" της εφορίας και ο Ρούνεϊ;

Ο βουλευτής των Συντηρητικών, Τσάρλι Έλφικ, ενέπλεξε τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής...

Ο βουλευτής των «Τόρις» υποστήριξε ότι η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος του βρετανικού υπουργείου οικονομικών (HMRC), ερευνά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον διεθνή επιθετικό για σκάνδαλο ζήτημα φοροδιαφυγής, που σχετίζεται με τα εμπορικά δικαιώματα της εικόνας τους.

«Η HMRC ερευνά 43 παίκτες και 12 ομάδες της Premier League για φοροδιαφυγή σχετική με τα δικαιώματα της εικόνας τους, συμπεριλαμβανομένου και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι φίλαθλοι έχουν δίκιο να είναι εκνευρισμένοι με τις μεγάλες ομάδες, αλλά και τους παίκτες, ένας εκ των οποίων είναι ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας Γουέιν Ρούνεϊ, που στάθηκαν άπραγοι στη διαφθορά του όμορφου αυτού παιχνιδιού, με μια κουλτούρα υπερβολικής απληστίας.»

Ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Τρέισι Κράουτς, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την έρευνα του υπουργείου οικονομικών: «Δεν μπορώ να σχολιάσω ζήτημα που η υπηρεσία HMRC ερευνά ακόμα. Οι ποδοσφαιριστές, οι ομάδες, οι μάνατζερ δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά και περιμένουμε από εκείνες να αντιμετωπίσουν τα δικά τους ζητήματα.»

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο αρχηγός της Μάντσεστερ και της εθνικής Αγγλίας, μέσω του ατζέντη του, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Mirror»: «Όλες οι τακτοποιήσεις των φόρων του Ρούνεϊ, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών δικαιωμάτων της εικόνας του, συμβαδίζουν πλήρως με τον νόμο». Μάλιστα απείλησε με μηνύσεις όσους εμπλέκουν τον πελάτη του στην υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags