Facebook Pixel To ιερό τέρας συγκρίνει Καρνέζη-Καπίνο: «Αυτός είναι καλύτερος...»
| 2016-12-21 13:54:00

To ιερό τέρας συγκρίνει Καρνέζη-Καπίνο: «Αυτός είναι καλύτερος...»

To ιερό τέρας συγκρίνει Καρνέζη-Καπίνο: «Αυτός είναι καλύτερος...»

Για όλους και για όλα μίλησε ο παλαίμαχος γκολκίπερ και προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος στον Sport24Radio, ενώ έχει πει ατάκα-έκπληξη για Στιλ!

Aναλυτικά:

Για το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού: «Κοντεύουμε να τρελαθούμε με αυτή την ιστορία. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο από την κακή διαχείριση. Όταν κάνεις 5ετή προγραμματισμό, τήρησέ τον Για να φτιάξεις ομάδα πρέπει να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις. Πρώτα να φτιάξεις τον κορμό σου, δηλαδή τα στόπερ, τα αμυντικά χαφ και το σέντερ φορ. Μετά πρέπει να κάνεις τις υπόλοιπες κινήσεις. Αλλά στις παραπάνω θέσεις θες παίκτες που να κάνουν τη διαφορά. Όταν, όμως, αυτοί που είναι στο κεφάλι δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο δε γίνεται τίποτα. Κι επίσης, δεν ακούν αυτούς που έχουν δίπλα τους και ξέρουν ποδόσφαιρο».

Για τις αλλαγές των προπονητών στους «πράσινους»: «Εφόσον προγραμματίζεις κάτι πρέπει να το κάνεις. Εδώ ο κάθε προπονητής φέρνει τους δικούς του παίκτες, το ίδιο κάνει και ο επόμενος και συνεχίζεται έτσι η κατάσταση. Επίσης, φέρνουμε παίκτες τραυματίες και τους διώχνουμε. Οι περισσότεροι που έχουν έρθει είναι σακατεμένοι. Βέβαια αν πληρώσεις κάτι φτηνά θα πάρεις κάτι φτηνό».

Για τη λύση που θα πρότεινε: «Θα έπαιρνα παιδιά κάτω των 20 ετών από όλο τον κόσμο, με ταλέντο και θα τα… καλλιεργούσα. Έπειτα από πέντε χρόνια θα είχαν γίνει ομάδα».

Για το αν έχει ο κόσμος υπομονή για να αντέξει πέντε χρόνια: «Πρέπει να το αντέξει. Αλλιώς δε γίνεται. Αυτό κάναμε και στα δικά μου χρόνια, αντέξαμε μία με δύο σεζόν και μετά φτάσαμε στο Γουέμπλεϊ. Ήταν η ομάδα που είχε πάρει αήττητη το πρωτάθλημα και την επόμενη είχε χάσει μόλις ένα παιχνίδι, μετά έφυγε, κάναμε ανανέωση και έπειτα από δύο χρόνια κύλησε ξανά η ομάδα».

Για αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πατήσει… γκάζι στο δεύτερο γύρο: «Δεν μπορεί. Ο Ουζουνίδης, αν τον αφήσουν, θα τη φτιάξει την ομάδα. Έχει ζήσει στον Παναθηναϊκό, ξέρει τη νοοτροπία και θα κάνει τη δουλειά. Επαναλαμβάνω, αν τον αφήσουν και δεν τον διώξουν με το παραμικρό. Ο Ουζουνίδης είναι έξυπνος και δυναμικός και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Για τους ξένους: «Οι παίκτες έρχονται χτυπούν κάρτα και φεύγουν. Είναι στα… τελευταία τους και έρχονται για να πάρουν ένα μισθό και να φύγουν. Και οι άλλες ομάδες έχουν ξένους παίκτες, απλά στον Παναθηναϊκό έχουν γίνει κακές επιλογές. Εγώ θα έπαιρνα νέους παίκτες που ξέρουν να παίζουν. Είδατε η Τότεναμ τι έχει κάνει; Πήρε νέους κι έχει κάνει μία ομαδάρα που θα φανεί καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Το έκανε ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει υπομονή από τη διοίκηση. Όταν βάζεις στόχους πρέπει να τους κατακτάς. Δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων, αλλά επιλογών. Όταν έκανε ο Παναθηναϊκός την ανανέωση και ήμουν παίκτης τις μεταγραφές τις κάναμε ο Δομάζος, ο Σούρπης και εγώ και φέραμε παιδιά από όλη την Ελλάδα. Αυτοί έπαιξαν και φτιάξαμε ομαδάρα. Επίσης, όταν ήμουν στην ακαδημία κι εκεί βγάλαμε παίκτες, όπως οι Καραγκούνης και Μπασινάς».

Για τον Λιουκ Στιλ: «Είναι καλός τερματοφύλακας, αλλά θέλει καθοδήγηση στο που θα στέκεται στις στημένες φάσεις. Εκεί έχει πρόβλημα και εκεί πρέπει να δουλέψει. Θέλει συνεχή προπόνηση στα στημένα και στις διαγώνιες μπαλιές, όπου δεν μπορεί να βγει. Αν δεν κόψεις αυτές τις μπαλιές τρως γκολ. Πρέπει να τα μάθει αυτά και για να γίνει αυτό πρέπει να το κάνει συνέχεια και όχι μία και δύο φορές».

Για τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Δε θα έλεγα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα περίμενα να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες τερματοφύλακες στις ομάδες. Έχουμε γεμίσει ξένους και σε λίγο δε θα έχουμε τερματοφύλακα για την Εθνική ομάδα. Ο Καρνέζης είναι καλός, αλλά από πίσω του υπάρχει ο Καπίνο που και δεν έχει ακόμα την κλάση του Καρνέζη και δεν παίζει. Ο Γλύκος είναι και αυτός καλός γκολκίπερ, αλλά είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Γενικότερα οι Έλληνες τερματοφύλακες δεν έχουν μάθει να κάνουν εξόδους με τα πόδια. Όταν βγει ο αντίπαλος τετ α τετ είναι σίγουρο γκολ».

Για τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Βασίλη Μπάρκα: «Μου αρέσει πάρα πολύ. Τον είχα στον Ατρόμητο, όταν ήταν μικρός και έκτοτε έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Είναι σε καλά χέρια και έχει καλούς προπονητές».

Για την προπόνηση του τερματοφύλακα: «Πρέπει να είναι ειδική. Στην προετοιμασία να ακολουθεί το πρόγραμμα της ομάδας, για τον πρώτο μήνα, και μετά να κάνει ειδικές ασκήσεις για να αποκτήσει ταχύτητα, αλτικότητα και να σηκώνεται γρήγορα όταν πέφτει. Στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΣ έπεσε ο Περιστερίδης, άργησε να σηκωθεί και έφαγε το γκολ. Κανονικά έπρεπε να αφήσει την μπάλα να βγει κόρνερ και να τελειώσει έτσι η φάση».

Για τον καλύτερο τερματοφύλακα αυτή τη στιγμή: «Η καλύτερη σχολή είναι η ιταλική και ο Μπουφόν είναι ο καλύτερος. Είναι εξαιρετικά σταθερός. Πολλοί λένε τον Νόιερ, αλλά αυτός ξέρει να παίζει μόνο με τα πόδια. Δεν μπορεί να κόψει μία διαγώνια μπαλιά και τα γκολ που έχει φάει είναι με αυτόν τον τρόπο. Επίσης δεν ξέρει να βγει και να πέσει με τα πόδια. Ο Μπουφόν και ο Γιορίς είναι πιο πάνω από τον Νόιερ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags