Facebook Pixel Αυτοί είναι οι Αλβανοί που θέλουν δύο Έλληνες παίκτες!
| 2016-12-27 01:02:00

Αυτοί είναι οι Αλβανοί που θέλουν δύο Έλληνες παίκτες!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτοί είναι οι Αλβανοί που θέλουν δύο Έλληνες παίκτες!

Ομάδα που κατηγορήθηκε για στήσιμο δεκάδων αγώνων εξέφρασε ενδιαφέρον για τους δύο σουπερλιγκάτους ποδοσφαιριστές.

Τις ημέρες αυτές των Χριστουγέννων έσκασαν δύο ειδήσεις μεταγραφικού περιεχομένου με τον ίδιο παρονομαστή. Συγκεκριμένα αλβανική ομάδα εξέφρασε το ενδιαφέρον της για δύο ποδοσφαιριστές ελληνικών ομάδων της Super League. Ανήμερα τα Χριστούγεννα μεταφέρθηκε η φήμη, ότι η Σκεντέρμπεου επιθυμεί την απόκτηση του Βαγγέλη Πλατέλλα, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με τον Ατρόμητο να τον έχει στα υπόψιν. Μία μέρα μετά δημιουργήθηκε σενάριο το οποίο ανέφερε, ότι η ίδια ομάδα επιθυμεί τον δανεισμό του Έργκους Κάτσε, την ώρα που ο τελευταίος φέρεται μίαν ανάσα από την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Ποια είναι όμως η Σκεντέρμπεου; Το όνομά της σας θυμίζει σίγουρα κάτι. Πρόκειται για ομάδα με έδρα πόλη της γνωστής για το ελληνικό στοιχείο της, Βορείου Ηπείρου, της Κορυτσάς. Το Ιούνιο του 2016 η αλβανική ομάδα βρέθηκε κατηγορούμενη για εμπλοκή σε χειραγώγηση αγώνων και η UEFA την τιμώρησε με έναν χρόνο αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Το συγκεκριμένα το ρεπορτάζ ανέφερε, πως οι...ερυθρόλευκοι έστησαν 50 ματς στο παρελθόν, τα 41 από τα οποία εντός Αλβανίας. Υπόψιν, ότι η Σκεντέρμπεου κατακτά συνεχόμενα τα 6 τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα στην Supeliga της χώρας.

Οι πληροφορίες ενέπλεκαν στο σκάνδαλο τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Αλβανίας, Ρίντβαν Μπόντε. Ο τελευταίος μαζί με τον νυν πρόεδρο της ομάδας, Αρντιάν Τακάι και τον πρώην ισχυρό άνδρα του συλλόγου, Αγκίμ Ζέγκο ήταν αυτοί που διατηρούσαν διασυνδέσεις με στοιχηματικές εταιρείες της Αλβανίας. Εγκέφαλος ήταν ο Τακάι.
Οι Αλβανοί προσπάθησαν να προσβάλλουν την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο διαιτητικό δικαστήριο. Το CAS όμως απέρριψε τον Ιούλη του 2016, ένα μήνα μετά δηλαδή, το αίτημα της UEFA, η οποία μάλιστα τότε είχε εκδώσει ανακοίνωση και εξέφρασε την ικανοποίησή της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags