Facebook Pixel Πληγώθηκε στο κρύο, Μοράις... αντίο!
| 2017-01-07 22:19:00

Πληγώθηκε στο κρύο, Μοράις... αντίο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πληγώθηκε στο κρύο, Μοράις... αντίο!

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 3-2 στη χιονισμένη Τρίπολη από τον Αστέρα και πλέον είναι πιο κοντά η απομάκρυνση του Μοράις. Ματσάρα στο δεύτερο ημίχρονο. Με 10 έπαιξε η Ένωση για 20 λεπτά λόγω της αποβολής του Βράνιες.

Η ΑΕΚ είδε λευκή ημέρα στην Τρίπολη, λόγω της χιονόπτωσης, αλλά άσπρη ημέρα δεν μπορούσε να δει όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, αφού ο Αστέρας ήταν αποτελεσματικότερος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της και πήρε τη νίκη σε μία αναμέτρηση με φοβερό σασπένς και εναλλαγές συναισθημάτων στο δεύτερο μέρος.

Ντεμπούτο Βράνιες και... μανία με το 4-3-3

Δύο αλλαγές έκανε ο Ζοσέ Μοράις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στην Τρίπολη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο νεοαποκτηθείς Βράνιες πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας, αντί του Κολοβέτσιου. Μάλιστα ο Αϊντάρεβιτς που φάνηκε ανέτοιμος πριν μία αγωνιστική παρέμεινε βασικός στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήρε τη θέση του Πατρίτσιο Ροντρίγκες. Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν η εμμονή του Μοράις με το 4-3-3, με το οποίο αποδεδειγμένα η ΑΕΚ δεν μπορεί να αποδώσει. Ο Πορτογάλος τοποθέτησε ξανά τον Μάνταλο στα φτερά, όπου δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα και ο Δικέφαλος δεν παίρνει τίποτα από τον καλύτερό του παίκτη.

Λόγω της χιονόπτωσης το γήπεδο είχε καλυφθεί με χιόνι, γι'αυτό και το παιχνίδι έγινε με ειδική μπάλα. Το κρύο ήταν τσουχτερό και οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να προσαρμοστούν στις συνθήκες, καθότι ο αγωνιστικός χώρος γλιστρούσε και χρειαζόταν περισσότερη προσοχή στις μεταβιβάσεις. Μεγαλύτερο πρόβλημα είχαν οι τερματοφύλακες, οι οποίοι στα σουτ και στις σέντρες ένιωθαν την μπάλα πολύ βαριά στα χέρια τους. Ιδιαίτερα ο Μπάρκας, έκανε δύο λάθος εκτιμήσεις (25', 31') σε εκτελέσεις του Στανισάβλιεβιτς, οι οποίες από καθαρή τύχη δεν στοίχισαν στην ΑΕΚ. Όπως μπορείτε να συμπεράνετε, δεν έγινε καλό ματς. Η Ένωση προσπαθούσε να βρει τρόπο να φέρει την μπάλα στην εστία του Ντοναρούμα, κυρίως από τα αριστερά, την πλευρά που κάλυπτε ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ ο Αστέρας είχε εντολή να παίζει με τη μία και οι παίκτες του να δοκιμάζουν συνεχώς μακρινά σουτ.

Γκολ ο ψηλός, δεν είδε χέρι ο Στυλιαράς

Πάντως η Ένωση βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι που κόλλησε στο μηδέν. Στο 36' ο Λάζαρος έβγαλε απίθανη σέντρα, ο Ντοναρούμα έκανε άστοχη έξοδο, ο Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο. Δύο λεπτά αργότερα , ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Δημούτσος απέτυχε να πλασάρει τον Μπάρκα, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Βράνιες έκανε σωτήρια επέμβαση με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Στανισάβλιεβιτς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν δύο φορές για χέρι και πέναλτι του Γκάλο (33', 39'). Στη δεύτερη περίπτωση είχαν δίκιο, αφού ύστερα από σέντρα ο Βραζιλιάνος χρησιμοποίησε καθαρά το χέρι για να διώξει σε κόρνερ, αλλά ο Στυλιαράς δεν είδε την παράβαση.

Ισοφάριση και ματσάρα...

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε καλύτερη εικόνα, κάτι που οφειλόταν στη γρήγορη ισοφάριση του Αστέρα. Ο Στανισάβλιεβιτς βρέθηκε μόνος του και αμαρκάρστος στα αριστερά της περιοχής της ΑΕΚ, στο 49' η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λαμπρόπουλου και κατέληξε στην κλειστή γωνία του Μπάρκα που φέρει και εκείνος ευθύνη. Στη συνέχεια το ματς απέκτησε ρυθμό, είχε πολλές ευκαιρίες, ανατροπές και το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μανιά στο 54', ενώ ο Ντοναρούμα έκανε δύο καθοριστικές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Μάνταλου (55', 60'), όπως και ο Μπάρκας σε απόπειρα του Γιαννούλη (64').

Ανατροπή στην ανατροπή και αποβολή

Ο Αστέρας στο 66' πήρε το προβάδισμα και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Ο Ιγκόρ βρέθηκε στην ίδια θέση που ήταν προηγουμένως ο Στανισάβλιεβιτς και εκτέλεσε ξανά τον Μπάρκα, για το 2-1. Η Ένωση όμως δεν το έβαλε κάτω. Πίεσε ψηλά και οι προσπάθειές της απέφεραν καρπούς στο 68', όταν ο Γιόχανσον έκλεψε την μπάλα εκτός περιοχής, έβγαλε τον Πέκχαρτ πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ντοναρούμα, τον οποίο νίκησε, επαναφέροντας τις ισορροπίες στο σκορ (2-2). Ωστόσο, στο 71' οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη, του Βράνιες.

Λύγισε στο 81'

Η ΑΕΚ δεν άντεξε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Μοράις είχε περάσει ήδη δύο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές (Μπακασέτα-Πατίτο) και είχε άλλη μία, την οποία χρησιμοποίησε όταν ο Αστέρας έκανε το 3-2 στο 81'. Ύστερα από αντεπίθεση ο Καλτσάς σέρβιρε από δεξιά και ο Τσουκαλάς που πρόλαβε τον Γκάλο έκανε κοντινή προβολή και έδωσε ξανά το προβάδισμα. Στη συνέχεια ο Πορτογάλος ρίσκαρε, έβαλε μέσα τον Αλμέιδα και έβγαλε τον Σιμόες, μπας και γυρίσει το παιχνίδι ξανά. Αλλά με αριθμητικό μειονέκτημα δεν γυριζόταν τέτοιο ματς. Μάλιστα οι Αρκάδες θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν με μεγαλύτερο σκορ, αφού πέτυχαν γκολ στο 86' με τον Μανιά, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έτσι η Ένωση ηττήθηκε μετά από 2 μήνες (είχε να χάσει από τις 30/12/16 στην Τούμπα) και συνέχισε τα αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει, ότι ο Μοράις είναι ακόμα πιο κοντά στην απόλυση. Δεν κατάφερε να μεταμορφώσει την ΑΕΚ και να πάρει αποτελέσματα. Φάνηκε και σήμερα που παρότι προηγήθηκε δεν ήξερε πως να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Συνεπώς μετράει ημέρες ίσως και ώρες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

 

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Σίλβα, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (46' Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (75' Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα, Μανιάς

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (56' Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (65' Πατίτο), Πέκχαρτ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags