Facebook Pixel Πάουλο Μπέντο: Μάγκας ή ξεροκέφαλος;
| 2017-01-16 16:59:00

Πάουλο Μπέντο: Μάγκας ή ξεροκέφαλος;

Πάουλο Μπέντο: Μάγκας ή ξεροκέφαλος;

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος γράφει για το έργο που θέλει να αφήσει στο λιμάνι ο Μπέντο, το μεγάλο ρίσκο που έχει πάρει ο πορτογάλος και την μαγκιά της υπόθεσης

Τεράστια είναι για μία ακόμη φορά η ένταση που έχει προκληθεί στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού μετά από το παιχνίδι της ομάδας για το πρωτάθλημα. Το Σάββατο, οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν στην Κρήτη με αντίπαλο τον Πλατανιά. Αν και όλα έδειχναν μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα και τα δύο τέρματα του Ιντέγε πως οι ερυθρόλευκοι θα περάσουν ένα χαλαρό απόγευμα, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν προβληματική με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί από το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν κι έτσι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν και το τελικό. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού αλλά και το αποτέλεσμα έφεραν νέα γκρίνια για τις επιλογές του Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να πορευθεί με το υπάρχον υλικό στο κέντρο της άμυνας και να στηρίξει τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα. Μποτία, Ντα Κόστα (λείπει στο Κόπα Άφρικα), Βιάνα, Ρέτσος και Νικολάου είναι οι πέντε επιλογές που έχει ο Μπέντο μέχρι το τέλος της σεζόν. Ασφαλώς και γνωρίζει πως εμπεριέχει ρίσκο η επιλογή του να μην προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή για το κέντρο της άμυνας, όμως γνωρίζει επίσης πως η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους επιλογές καθώς οι ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν στην αγορά συνήθως είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ειδικά ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει αρκετές φορές στο παρελθόν τα χειμερινά «μπαλώματα».

Ο Μπέντο με την στάση του, θεωρεί πως αποδεικνύει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού πως δεν έχει έρθει στο λιμάνι ως περαστικός αλλά με σκοπό να παράξει έργο. Ποιο είναι αυτό; Η καθιέρωση στην πρώτη ομάδα των παικτών από τις ακαδημίες. Το μόνο πρόβλημα σε αυτό το εγχείρημα είναι πως οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι δεν έχουν ούτε την υπομονή, ούτε τη διάθεση να αντέξουν το διάστημα μέχρις ότου οι νεαροί αθλητές θα είναι απολύτως έτοιμοι να σταθούν στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι αν ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας έχει αντιληφθεί πως η συγκεκριμένη επιλογή του ενδέχεται να του κοστίσει τη θέση του στον πάγκο των ερυθρολεύκων. Αν το ξέρει, τότε πρόκειται για έναν μάγκα με όλη τη σημασία της λέξης καθώς παίρνει την ευθύνη και ρισκάρει ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει πράξη αυτό που κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες την τελευταία δεκαετία. Αν δεν το ξέρει… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags