Facebook Pixel Ξεχάστε το γυμναστήριο! Το σεξ γυμνάζει 657 μυς
| 2017-01-16 18:48:00

Ξεχάστε το γυμναστήριο! Το σεξ γυμνάζει 657 μυς

Ξεχάστε το γυμναστήριο! Το σεξ γυμνάζει 657 μυς

Είναι, όντως, η καλύτερη άσκηση και δεν χρειάζεται, καν, να πάει κάποιος γυμναστήριο για να έχει ανάλογα αποτελέσματα. Το σεξ δεν αφήνει ανεπηρέαστο κανέναν μυ στο σώμα, σύμφωνα με έναν Βρετανό φυσιοθεραπευτή, που ηγείται καμπάνιας για τη μυϊκή δυστροφία και καλεί όλους να αγαπήσουν τους μυς τους.
 

Μπορεί στη λίστα με τους στόχους της νέας χρονιάς να ήταν στις πρώτες θέσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι με το κρύο, την κακοκαιρία, το σκοτάδι που πέφτει γρήγορα, το να πάμε στο γυμανστήριο δεν είναι μια εύκολη απόφαση.

Όμως ο ειδικός στην αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων και διευθυντής στην κλινική φυσιοθεραπείας και αθλητικών κακώσεων Technique Physiotherapy and Sports Medicine, στο Λονδίνο, Mike Aunger, μας λέει να μην απογοητευόμαστε, καθώς υπάρχουν δεκάδες καθημερινές κινήσεις, που κρατούν κάθε έναν από τους μυς μας ενεργό.

"Η πιο σημαντική από αυτές είναι το σεξ, στη διάρκεια του οποίου χρησιμοποιείται κάθε ένας από τους 657 μυς μας, ανάλογα με τη διάθεσή μας".

Ο Aunger είναι πίσω από μια νέα εκστρατεία, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να γυμνάζονται περισσότερο και να χρησιμοποιούν το σώμα τους. Η εν λόγω εκστρατεία γίνεται για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τη μυϊκή δυστροφία, μια θανατηφόρα ασθένεια που στερεί από τα παιδιά τη δυνατότητα να κινούνται.

Όπως λέει: "Παρόλο που δεν μπορεί κάποιος να το συνειδητοποιήσει, χρησιμοποιούμε εκατοντάδες μυς για να κάνουμε τα πάντα - από γραπτά μηνύματα, μέχρι να παίξουμε γκολφ, να τρέξουμε για να προλάβουμε το λεωφορείο ή να σηκωθούμε στις μύτες για ένα φιλί. Στο κρεβάτι κάθε μυς μετράει. Οι σκελετικοί μυς είναι απαραίτητοι για την κίνηση, όσο έντονη ή χαλαρή κι αν είναι, οι λείοι μυς για την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ οι καρδιακοί έχουν ζωτική σημασία για την τροφοδοσία των απαιτούμενων σημείων του σώματος με αίμα".

Το τρέξιμο χρησιμοποιεί 99 μυς, το φιλί 35, τα γραπτά μηνύματα 38. Όταν κάποιος χορεύει βαλς χρησιμοποιεί 135 μυς, όταν βλέπει ταινία 16, όταν κάνει ποδήλατο 155, όταν παίζει γκολφ 137 και όταν χορεύει υπό τους ήχους της ποπ, χρησιμοποιώντας κυρίως το κάτω μέρος του σώματος, ενεργοποιεί 85 μυς.

Η νέα ενημερωτική εκστρατεία έχει τον τίτλο #657challenge (από τον αριθμό των μυών του σώματος) και απαιτεί να καθίσει κανείς στο πάτωμα και να σηκωθεί, έχοντας ένα ποτήρι γεμάτο με νερό πάνω στο κεφάλι του.

 

ΠΗΓΗ: healthmag.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags