Facebook Pixel Χειμαρρώδης και... απειλητικός ο Χιμένεθ
| 2017-01-20 12:48:00

Χειμαρρώδης και... απειλητικός ο Χιμένεθ

Χειμαρρώδης και... απειλητικός ο Χιμένεθ

Στην παρουσίαση του από την ΑΕΚ ο Ισπανός τεχνικός απέφυγε τις μεγαλοστομίες, ενώ παράλληλα έστειλε και μια "προειδοποίηση" προς πάσα κατεύθυνση...

Συγκεκριμένα ο Χιμένεθ είπε:

«Μετά την πρώτη μου περίοδο στην ΑΕΚ προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα. Δεν τα καταφέραμε καλά στην Ευρώπη, αλλά είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σούπερ Λίγκα. Κερδίσαμε το Κύπελλο, βγήκαμε 3οι. Τον δεύτερο χρόνο με πολλά οικονομικά προβλήματα, με τα αποδυτήρια να μην λαμβάνουν κανονικά τους μισθούς τους. Στο τελευταίο παιχνίδι ήταν το ματς με τον Πανιώνιο που κερδίσαμε με γκολ του Μανωλά και ήμασταν πρώτοι. Δεν έφυγα για αγωνιστικούς λόγους. Τώρα εχουν αλλάξει τα πράγματα. Υπάρχει στήριξη από τον ιδιοκτήτη, οι φίλαθλοι μας είναι πάντα φανταστικοί, έχω πολλή όρεξη να δουλέψω και πιο εύκολο νομίζω να κατακτήσω τους στόχους».

Εάν μπορεί να αντιστραφεί η αγωνιστική κατάσταση στην ΑΕΚ;

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να καθοριστεί. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να δουλέψουμε για να αντιστρέψουμε το κλίμα. Δεν νομίζω να είναι εύκολο, αλλά με τη δουλειά είμαι πεπεισμένος ότι θα το καταφέρουμε».

Για το ρόστερ και τι γνωρίζει για την τωρινή ΑΕΚ;

«Δεν είναι εύκολο μέσα σε δυο ημέρες να τα γνωρίζω όλα. Αλλα ξέρω τι δική μου ικανότητα και την όρεξη για να δουλέψω για την ΑΕΚ. Έχω δει τα παιχνίδια της ομάδας σε dvd. Αυτό που με απασχολεί είναι να γνωρίζω τους αντιπάλους μας και όλα να γίνουν να με πολλή όρεξη για δουλειά. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε δοκιμές, αλλά να βοηθήσουμε. Όλα τα θετικά που έχουν κάνει οι συνάδελφοί μου θα τα διατηρήσω και σιγά σιγά με όρεξη για δουλειά θα τα βρούμε.

Δεν θα… τρελαθώ αυτή τη στιγμή. Δεν θα βιαστώ. Σέβομαι τη δουλειά που έχουν κάνει οι προκάτοχοί μου, αλλά πρώτα πρέπει να γνωρίσω τους παίκτες που έχω στα χέρια μου. Το πιο σημαντικό είναι πως εάν έρχομαι στη μέση της σεζόν, πάει να πει ότι κάτι έχει πάει στραβά».

Για το γεγονός ότι έχει μείνει ένα διάστημα άνεργος και τα σχόλια που ακούγονται;

«Μπορούμε να καταφέρουμε κάποιους στόχους, αλλά δεν μπορούμε να τους εγγυηθούμε. Τους στόχους θα τους κυνηγήσουμε. Αυτό το μήνυμα στέλνω. Αν δεν το ψάξουμε δεν θα τους έχουμε. Θέλω μια ομάδα φιλόδοξη. Σε σχέση με μένα η κατάστασή μου ήταν άνετη δυο χρόνια μετά το Κατάρ, αλλά χρειαζόμουν την ένταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η αγωνιστική κατάσταση δεν είναι δύσκολη μονο στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και στην Ισπανία. Προτιμώ να καθορίσω εγώ το δικό μου επάγγελμα. Ο λόγος που επέστρεψα στην Ελλάδα είναι η ΑΕΚ. Δυο είναι οι ομάδες στην καρδιά μου: η Σεβίλλη και η ΑΕΚ».

Για τους ποδοσφαιριστές:

«Για τους ποδοσφαιριστές οποιοδήποτε λάθος και να κάνουν θα ειμαι εδώ για να τους στηρίξω. Όσοι όμως δεν παλεύουν για τη φανέλα θα με βρει απέναντί του».

Για τα μεταγραφικά;

«Θα ήθελα να ενισχυθεί η ομάδα όσο περισσότερο γίνεται για να είναι δυνατή η ΑΕΚ. Όμως όποιος κι αν έρθει θα έρθει για να βελτιωθεί η ομάδα. Αυτό θέλω. Δεν θέλω να γίνουν μεταγραφές μονο για να γίνουν, αλλα για ενισχύσουν την ομάδα. Επί του παρόντος αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι παίκτες που είναι εδώ και όχι αυτοί που θα έρθουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags