Facebook Pixel «Έβαλε δύσκολα» στη Ρεάλ ο Σάρας, αλλά δεν άντεξε!
Μπάσκετ
| 2017-01-20 21:54:00

«Έβαλε δύσκολα» στη Ρεάλ ο Σάρας, αλλά δεν άντεξε!

«Έβαλε δύσκολα» στη Ρεάλ ο Σάρας, αλλά δεν άντεξε!

Με ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο η Ρεάλ απέφυγε τις παγίδες που έστησε η Ζαλγκίρις και έφυγε νικήτρια από το Κάουνας (59-74).

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Κάουνας, επικρατώντας με 74-59 της Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι Λιθουανοί “πάλεψαν”, αλλά τελικά “λύγισαν” στο τέλος απέναντι στην ανώτερη Ρεάλ.

Το σύνολο του Πάμπλο Λάσο έφτασε τις 13 νίκες σε 18 ματς και παραμένει στη δεύτερη θέση πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ οι Λιθουανοί βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-12.

Νευρικότητα στο ξεκίνημα του ματς με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Το +3 (12-15) ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να πάρει η Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τις ομάδες σε απόλυτη ισορροπία (17-17).

Ίδιο το σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο με τις ομάδας να συμπορεύονται και να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ, χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει. Με ένα ξέσπασμα της στο τελευταίο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου, οι Μαδριλένοι με συνεχόμενα καλάθια από τους Χάντερ, Φερνάντεζ και Ντρέιπερ έφτασαν για πρώτη φορά στο +8, με το 33-41 να είναι του πρώτου μέρους.

Στην τρίτη περίοδο, οι Ισπανοί κρατούσαν το προβάδισμα, όμως η Ζαλγκίρς με υπομονή κατάφερε να επανέλθει στο ματς. Οι Λιθουανοί αρχικά μείωσε σε 41-46 και στη συνέχεια σε 46-48. Ο Μιλάκνις με σουτ τριών πόντων έβαλε μπροστά την ομάδα του (49-48) έπειτα από πολύ ώρα.

Με συνεχόμενους πόντους από τους Γιούλ και Χάντερ, η Ρεάλ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 49-53. Με ένα μικρό σερί 4-0, η Ζαλγκίρις ισοφάρισε ξανά με το 53-53 να είναι το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο με ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου κατάφεραν να ξεφύγουν με +13 (54-67), σε ένα κομβικό σημείο για το ματς. Οι Μαδριλένοι μπήκαν αποφασιμένοι να “καθαρίσουν” το ματς και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Η διαφορά παράμεινε σε διψήφια νούμερα με την Ρεάλ να μην απειλείται σε κανένα σημείο της τέταρτης περιόδου. Το τέλος βρήκε τους Ισπανούς νικητές με σκορ 74-59.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-41, 53-53, 59-74.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags