Facebook Pixel Σόκαραν τον Άρη τα Τρίκαλα, πάρτυ οι φιλοξενούμενοι!
| 2017-01-21 20:10:00

Σόκαραν τον Άρη τα Τρίκαλα, πάρτυ οι φιλοξενούμενοι!

Σόκαραν τον Άρη τα Τρίκαλα, πάρτυ οι φιλοξενούμενοι!

Μεγάλη γκέλα για τον Άρη που έχασε μέσα στην έδρα των Τρικάλων με 78-62! Νίκες και για Κολοσσό - Λαύριο, μέσα στις έδρες του Ρεθύμνου και της Κύμης, αντίστοιχα.

Τρίκαλα – Άρης 78-62

Σπουδαία νίκη σε βάρος του Άρη, εντός έδρας, με 78-62 πήραν τα Τρίκαλα, τα οποία δεν σταμάτησαν να παλεύουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και δικαίως πέτυχαν το 5ο τους θετικό αποτέλεσμα στη Stoiximan.gr Basket League.

H ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, πλέον, στρέφει το βλέμμα της στο παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ οι “κίτρινοι” του Δημήτρη Πρίφτη πρέπει να υπερασπιστούν την έδρα τους κόντρα στο Ρέθυμνο.

Mπάρλοου και Τσαγκαράκης με δύο σερί τρίποντα έβαλαν μπροστά τους γηπεδούχους (6-2). Τα Τρίκαλα συνέχισαν το καλό τους ξεκίνημα, με αποτέλεσμα Κάφει και Εζιούκου να “γράψουν” το 12-5, πριν έρθει η απάντηση από πλευράς Άρη, αφού Καββαδάς και Σίμτσακ μείωσαν αρχικά σε 13-10, ενώ ο Ζάρας χάρη σε 4 δικούς του πόντους, διαμόρφωσε το 16-14, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη παρουσιάστηκαν άψογοι, τόσο στα επιθετικά όσο και στα αμυντικά τους καθήκοντα, ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (25-14), ύστερα από τρία διαδοχικά τρίποντα των Μπάρλοου και Μανολόπουλου, κι αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ.

Ο “Αυτοκράτορας” προσπάθησε να… συμμαζέψει κάπως την κατάσταση, με τον Γιάνκοβιτς να μειώνει σε 25-18, ωστόσο οι γηπεδούχοι όντας “καυτοί” μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους και σημειώνοντας 21 από τους 22 πόντους, μόνο από τρίποντα, πήγαν στ’ αποδυτήρια με την ψυχολογία στα ύψη κι διατηρώντας μαξιλαράκι ασφαλείας 13 πόντων.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν για τις δύο ομάδες. Από τη μία τα Τρίκαλα συνέχισαν να αποδίδουν εξαιρετικά, ενώ ο Άρης δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του και να απειλήσει από μακριά, έχοντας ευστοχήσει σε μόλις 2 τρίποντα, στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης.

Η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο αριθμό μέχρι το 25′, πριν έρθει ο Ντραγκίσεβιτς και μειώσει -προσωρινά- σε 47-39 για τους φιλοξενούμενους, καθώς Εζιούκου και Μπιρούτα διαμόρφωσαν το 51-39.

Οι “κίτρινοι” δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω και ουσιαστικά παραιτήθηκαν από το τέλος της τρίτης περιόδου, καθώς επέτρεψαν στους γηπεδούχους να κάνουν “προπόνηση” και να “εκτοξεύσουν” το υπέρ τους προβάδισμα στο +18 (60-42), το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν καθαρά και μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έπαθε… μπλακ άουτ μετά τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και μένει να δούμε εάν θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα την άλλη εβδομάδα, απέναντι στο μαχητικό, Ρέθυμνο.

Κύμη – Λαύριο 81-86

Στο 5-10 ανέβηκε το Λαύριο, καθώς επικράτησε της Κύμης με 81-86, παρόλο που το ματς αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο για τους φιλοξενούμενους από την αρχή έως και το φινάλε.

Μόλις 1 λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Πάντερ με τρίποντο έκανε το 75-79, ωστόσο Αντεκμπόγιε και Τουντζιαράκης μείωσαν άμεσα σε απόσταση “αναπνοής” (78-79), δίχως, όμως, να υπολογίζουν στον Νίξον, ο οποίος -επίσης- με τρίποντο, 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, “σκότωσε” τους γηπεδούχους και ουσιαστικά “χάρισε” μία πολύ σημαντική και ταυτόχρονα δύσκολη νίκη στην ομάδα του.

Με το τζάμπολ του αγώνα, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι κι έχοντας μάλιστα πολλά κέφια στο επιθετικό κομμάτι. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου ήταν αυτή η οποία μπόρεσε να πάρει έστω και μία μικρή διαφορά 5 πόντων (15-10, έπειτα από 2/2 βολές του Τουντζιαράκη), την οποία όμως δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ.

Οι Περράκης και Γκρέι έφεραν ξανά το παιχνίδι στα ίσια (20-20), ενώ το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου ήταν το 24-25 υπέρ του Λαυρίου.

Εν συνεχεία, το… ντέρμπι, καλά κρατούσε. Οι νεοφώτιστοι με σουτ του Σταμάτη πίσω από τα 6.75 μετέτρεψαν το 24-28 σε 30-28, δίχως, όμως, για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη “έτρεξε” ένα 7-0, παίρνοντας ξανά “κεφάλι” στο σκορ.

Οι “μπλε” δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο, παρά να πάνε στ’ αποδυτήρια όντας πίσω μόλις για 4 πόντους (38-42), χάρη σε δίποντο του Αντεκμπόγιε μόλις 1 λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

To Λαύριο προσπάθησε να “χτίσει” πάνω στο +7 (40-47) το οποίο είχε πάρει, αλλά με πολυφωνία στην επίθεση, η Κύμη έφερε τούμπα την κατάσταση (51-49). Ο Έλ Αμίν έκανε το 54-51, προτού απαντήσει το Λαύριο (56-59) με το ξέσπασμα του Πάντερ (9 σερί πόντους) κι έρθει ξανά ο Ελ Αμίν να “κλείσει” το τρίτο δεκάλεπτο στο 57-59.

Μπαίνοντας στα τελευταία 10 και καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης, καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να βρει το “κλειδί”, με το οποίο θα έκανε γεγονός την εξασφάλιση της νίκης.

Ρέθυμνο – Κολοσσός Ρόδου 77-83

Ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε στο “Μελίνα Μερκούρη” απέναντι στο Ρέθυμνο με 77–83, για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έχει πλέον 8 νίκες και 6 ήττες, ενώ το ρεκόρ της ομάδας του Τόνι Κωνσταντινίδη είναι 7–7.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο “πάτησε” καλύτερα στο παρκέ και μπόρεσε να πάρει διαφορά 6 πόντων (12–6), μετά το τρίποντο του Ρόμπερτ Άρνολτ, 4.13” πριν από τη λήξη. Ο Κολλοσός Ρόδου έμεινε κοντά στο σκορ και με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Βασιλόπουλου έφερε το παιχνίδι στους 2 πόντους (18–16), 1.48” πριν από το τέλος. Το σκορ του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με τρίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου, 1.05‘΄πριν από το λήξη, ο οποίος έγραψε το 23–18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, αφού κατάφερε να φέρει την αναμέτρηση στον πόντο (26–25) με βολές του Γιοβόντε Ρέντικ, πέρασε μπροστά με τρίποντο του Ρουπ Άχονεν (26–28), 7.16”, πριν από το τέλος. Η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη αντέδρασε και με τρίποντο του Μιχάλη Καμπερίδη ισοφάρισε το παιχνίδι στο 38–38, 1.31” πριν από τη λήξη. Το ημίχρονο βρήκσε μπροστά την ομάδα της Ρόδου με 41–38, μετά από κάρφωμα του Γιοβόντε Ρέντικ, 31” πριν από το τέλος.

Στην τρίτη περίοδο ο Κολοσσός Ρόδου μπόρεσε και πήρε διαφορά 5 πόντων (40–45), μετα το δίποντο του Τρέβορ Ρέλεφορντ, 7.05” πριν από τη λήξη. Το Ρέθυμνο, όμως, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πέρασε ξανα μπροστά με 48–45, μετά από μία εύστοχη βολή του Μπράντον Έντουαρντς, 3.22” πριν από το τέλος. Το δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 55–55, μετά το δίποντο του Ντεβό Τζόσεφ, 6” πριν από τη λήξη.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο Κώστας Παπαδάκης ήταν μία μεγάλη αποκάλυψη για τον Άρη Λυκογιάννη, καθώς ο 19χρονος γκαρντ εβάλε σημαντικούς πόντους για την ομάδα της Ρόδου. Μάλιστα, με δικό του τρίποντο (66–63), 4.51” πριν από το τέλος, έδωσε τα ηνία της αναμέτρησης στον Κολοσσό. Ακόμα, ο Γιοβόντε Ρέντικ με δίποντο έβαλε μπροστά την ροδίτικη ομάδα με 4 πόντους (75–71), 2.05” πριν από τη λήξη. Στο τέλος ο Τρέβορ Ρέλεφορντ ήταν ψύχραιμος και με βολές έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 83–77.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags