Facebook Pixel Τρελό κι απίθανο αυτό που έγινε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης - Τη νίκη στον Ολυμπιακό έδωσε... η ΑΕΚ!
| 2017-01-21 22:48:00

Τρελό κι απίθανο αυτό που έγινε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης - Τη νίκη στον Ολυμπιακό έδωσε... η ΑΕΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρελό κι απίθανο αυτό που έγινε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης - Τη νίκη στον Ολυμπιακό έδωσε... η ΑΕΚ!

Ολα τα 'χουμε δει, αλλά κι αυτό έχει την πλάκα του. Διαβάστε στο Sportdog τι σχέση έχει με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης, η... ΑΕΚ!
 

Σε αντίθεση με το ματ των Πηγαδιών που ήταν σοβαρός και κυριάρχησε, ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο καλός με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απογοητευτικοί, έδειξαν εντελώς ασόβαροι και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία κλασική ευκαιρία. Δύο φορές απείλησαν τους ακρίτες οι Πειραιώτες και αυτές με προσωπικές ενέργειες και σουτ του Μάριν (13', 28'), όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν στο πρώτο 45λεπτο δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Όλα έδειχναν, ότι οι γηπεδούχοι θα τα έβρισκαν σκούρα στο δεύτερο μέρος απέναντι στους Θρακιώτες. Ήταν πολύ δύσκολο να διασπάσουν την αμυντική τους τύχη.

Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχει πάντα και ο παράγοντας τύχη. Αυτό φάνηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξη του επόμενου 45λεπτου. Στο 48', ο πάντα εξαιρετικός Σεμπά έκανε φοβερή ντρίμπλα, άδειασε δύο αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή, βγήκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ, αλλά στην επαναφορά της η μπάλα χτύπησε στον Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό ήταν! Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ και πήραν προβάδισμα νίκης, αφού το τελικό 2-0 από τον Μανθάτη επιτεύχθη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Όλα τα λεφτά στην ιστορία όμως είναι να το προφίλ του αμυντικού της Ξάνθης που πέτυχε το αυτογκόλ. Λόγω της απουσίας του Χρήστου Λισγάρα που εκτίει ποινή για το δολοφονικό τάκλιν στον Σεμπά και του Κώστα Φλίσκα, που συμπλήρωσε κάρτες, ο Λουτσέσκου «ξέμεινε» από στόπερ. Γι'αυτό ο Ρουμάνος τεχνικός πήρε στην αποστολή νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως τον Στράτο Σβάρνα, ο οποίος δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ σε επίσημο ματς των ακριτών στη Super League. Ο 19χρονος αμυντικός λοιπόν προτιμήθηκε ως παρτενέρ του Καρασαλίδη στο κέντρο της άμυνας και σημείωσε αυτογκόλ στο ντεμπούτο του, το οποίο ήταν καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης,.

Η ειρωνεία αλλά και το αστείο της υπόθεσης είναι, ότι ο Σβάρνας "ανήκει" ουσιαστικά στην ΑΕΚ. Πήγε στην Ξάνθη τον Ιούλιο του 2016, ως ελεύθερος από την Ένωση. Μεταξύ των δύο ομάδων όμως υπάρχει ειδική συμφωνία που προβλέπει επιστροφή του ποδοσφαιριστή στον Δικέφαλο το καλοκαίρι του 2017, εάν το θελήσει ο δικέφαλος.

Ο μικρός είχε πάει στην ΑΕΚ τη σεζόν 2014-2015, τη χρονιά που οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίζονταν στη Β'Εθνική. Στην Ένωση είχαν ενθουσιαστεί με το ταλέντο και τα προσόντα, όταν τον είχαν συναντήσει ως αντίπαλο με την Τριγλία Ραφήνας, την περίοδο 2013-2014, στη Γ' Εθνική. Τότε λέγεται, ότι για την απόκτησή του είχε ενδιαφερθεί και ο Ολυμπιακός μέσω του Γιώργου Αμανατίδη για τη στελέχωση της Κ-20. Η πρόταση της Ένωσης όμως ήταν πιο συμφέρουσα για την ομάδα της Ραφήνας και έτσι ο παίκτης που τότε ήταν ανήλικος, 16 χρονών φόρεσε τα κιτρινόμαυρα αντί των ερυθρόλευκων.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και στο ντεμπούτο του στη Super League, με τη φανέλα της Ξάνθης βοήθησε τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags