Facebook Pixel Δέκα χρόνια πετυχημένης πορείας για το Qashqai
Άλλα Σπορ
| 2017-01-23 16:29:00

Δέκα χρόνια πετυχημένης πορείας για το Qashqai

Δέκα χρόνια πετυχημένης πορείας για το Qashqai

Τον επόμενο μήνα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που άρχισαν οι πωλήσεις του Qashqai, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως best seller της Nissan στην κατηγορία των crossover.

Ο σχεδιασμός του Qashqai θεμελιώθηκε το 2002. Αρχικά το ντιζάιν προοριζόταν για το νέο Nissan Almera. Όμως, η δημιουργική ομάδα αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που πραγματικά αντανακλούσε αυτό που έψαχναν -τότε- οι αγοραστές.

Η πρώτη γενιά του μοντέλου έγινε εμπορικά διαθέσιμη τον Φεβρουάριο του 2007, σφραγίζοντας την επιτυχία του μοντέλου. Σχεδόν 100.000 αυτοκίνητα πωλήθηκαν σε όλη την Ευρώπη πριν από το τέλος του συγκεκριμένου έτους, με τη Nissan να έχει απόλυτα δικαιωθεί για την τόλμη και την καινοτομία της.

Στα 10 χρόνια από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του μοντέλου περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πωληθεί στην Ευρώπη. Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το Qashqai ξεκίνησε ουσιαστικά και η επιτυχημένη πορεία της κατηγορίας των C- crossovers που κέρδιζε και συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στις πωλήσεις της Ευρώπης. Σήμερα όλες σχεδόν οι μάρκες έχουν ένα μοντέλο σε αυτή την κατηγορία.

Πέρυσι η Nissan πούλησε 261.429 Qashqai στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του Καζακστάν). Αυτό είναι ένα μερίδιο αγοράς 10% και αντιπροσωπεύει μια αύξηση 5,2%, σε σχέση με τους προηγούμενους 12 μήνες.

Στην Ελλάδα, το μοντέλο καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, κατακτώντας και το 2016 την πρώτη θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας C.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags