Facebook Pixel Η Liberty Media απέλυσε τον Έκλστοουν!
Άλλα Σπορ
| 2017-01-24 13:42:00

Η Liberty Media απέλυσε τον Έκλστοουν!

Η Liberty Media απέλυσε τον Έκλστοουν!

Γύρισε σελίδα η Φόρμουλα Ενα μετά και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της. 

Η απόλυτη κυριαρχία του Μπέρνι Εκλστοουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έληξε χθες, καθώς η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, «Liberty Media» του Αμερικανού μεγιστάνα της καλωδιακής τηλεόρασης, Τζον Μαλόουν, του έδειξε την πόρτα της εξόδου! Αντικαταστάτης του 86χρονου Βρετανού μεγιστάνα θα είναι ο Τσέις Κάρεϊ.

Η πορεία του Εκλστοουν στη Φόρμουλα ξεκίνησε το 1958 από τη θέση του οδηγού, πέρασε σε εκείνη του ιδιοκτήτη ομάδας και κατέληξε στην θέση του προέδρου του οργανισμού. «Απολύθηκα από τη νέα εταιρία. Είναι επίσημο και δεν είμαι πλέον αυτός που διοικεί τη Φόρμουλα» ανακοίνωσε λακωνικά ο Εκλστοουν, φανερά ενοχλημένος. Έτσι, μετά το 1978 η Φόρμουλα θα έχει νέο αφεντικό. Ο Βρετανός επιχειρηματίας στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών είχε μετατρέψει τη Φόρμουλα Ενα σε μια επιχείριση με ετήσιο τζίρο περίπου 1.9 δισ. δολαρίων.

Να σημειωθεί πως από τα χέρια του Εκλστοουν, το άθλημα πέρασε στην αμερικάνικη εταιρεία. Το κόστος της συμφωνίας φθάνει τα 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια και οι μέτοχοι της αμερικανικής εταιρείας ενέκριναν τις προτάσεις για την αγορά της Φόρμουλα Ενα. Ετσι η διαδικασία πέρασε στο επόμενο στάδιο και θα γίνει επίσημα η μεταβίβαση των μετοχών στους νέους ιδιοκτήτες.

Αυτό έγινε καθώς ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους μετόχους οι προτάσεις για να μετονομαστεί και η «Liberty Media» σε «Liberty Formula One Group». Η συγκεκριμένη εταιρία, η μεγαλύτερη στον κόσμο που ασχολείται με τα ΜΜΕ και την επικοινωνία, με δραστηριότητα σε 30 χώρες της Ευρώπης, της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής, είναι, επίσης, ιδιοκτήτρια της ομάδας μπέιζμπολ Ατλάντα Μπρέιβς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags