Facebook Pixel Προβάδισμα με αυτογκόλ οι "ακρίτες"
| 2017-01-24 20:05:00

Προβάδισμα με αυτογκόλ οι "ακρίτες"

Προβάδισμα με αυτογκόλ οι "ακρίτες"

Το αυτογκόλ του Παύλου Μητρόπουλου έκρινε υπέρ της Ξάνθης με 1-0 το πρώτο ματς με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια ενόψει της ρεβάνς στο Ηράκλειο για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου

Δίχως να πιάσει φοβερή απόδοση η Ξάνθη με το αυτογκόλ του Μητρόπουλου νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ και έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο "Γεντί Κουλέ".

Ανώτεροι οι ακρίτες

H Ξάνθη μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή αλλά και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Ξάνθη, όταν στο 17` ο Ράνος, έπειτα από σέντρα του Σολτάνι από τα αριστερά, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 24`σημειώθηκε η πρώτη και τελευταία αξιόλογη στιγμή των φιλοξενούμενων. Ο Βαλλιάνος βρήκε με εξαιρετική μακρινή μπαλιά τον Μάνο, αυτός κοντρόλαρε άψογα μέσα στην περιοχή αλλά τελευταία στιγμή ο Φλίσκας έβαλε το πόδι του με αποτέλεσμα ο παίκτης του ΟΦΗ να χάσει την ισορροπία του και ο Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ξάνθη απείλησε με τον Ντε Λούκας αλλά το σουτ του κατέληξε μόλις άουτ και τελικά το γκολ ήρθε στο 40`.

Ο Λάζιτς έκανε γύρισμα από τα δεξιά και ο Μητρόπουλος, άθελά του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία και για ένα δεύτερο γκολ αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σολτάνι στο 43` τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.

Δεν άλλαξε κάτι

Στο 48` οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ αλλά και πάλι στάθηκαν άτυχοι αφού το σουτ του Γιουνές από τον άξονα, έξω από την περιοχή, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ και πέρασε άουτ.

Από κει κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε, η Ξάνθη είχε την κατοχή αλλά αυτή ήταν ανούσια αφού δεν ήρθε το δεύτερο γκολ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 70` μια ανάσα από την ισοφάριση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάνος σούταρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε αρχικά, ο Πάγκαλος πήρε το ριμπάουντ αλλά δεν βρήκε δίχτυα με το 1-0 να παραμένει.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (61' Γουάλας), Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (61' Βασιλακάκης), Σολτάνι, Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς, Λισγάρας, Καμαρά

ΟΦΗ (Μηνάς Πίτσος): Δαύκος, Παντίδος, Νάστος, Μάνος, Πάγκαλος, Βρεττός, Κομεσίδης, Χίσι, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Μητρόπουλος 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags